Pointertreffet på Arnøya

Arnøya

Sist helg, samme helga som Senjaprøven gikk, møttes noen av pointerfolket til vintertreff på Arnøya. I og med at detteArnøya var den eneste helga vi kunne få treningskort på øya, og det samtidig var jaktprøve på Senja, var vi spente på om noen av pointerfolket ville ta turen til Arnøya. Det var det. 9 stykker hadde satt av helga til pointertreffet, fra Vadsø i nord til Narvik i sør, og vi møttes på Lauksletta fredag kveld.

Etter å ha innlosjert oss på internatet og spist nydelige hjemlagede fiskekaker fredagskvelden, ønsket DR velkommenarnya og orienterte litt om facilitetene på huset, terrengene og opplegget for helga. Hovedmålet med treffet, i tillegg til det sosiale, var å få trene hundene på arnøyrypene. Fredagskvelden brukte vi til sosialt samvær, og det ble “sånn passelig sent” før folket var i seng. Lørdags morgen etter frokost dro vi ut i to puljer til terrengene våre; 5 hunder i hver pulje. Det hadde snødd heftig dagene i forkant, og det fortsatte å snø, spesielt i det ene terrenget denne dagen. Lette ryper og tungt føre for halvparten av oss, mens det andre partiet hadde hatt flust med fugl og opptil flere fuglearbeid på alle hundene. Været kan arnya man som kjent ikke gjøre så mye med, og hundene som hadde minst fugl, fikk til gjengjeld god kondisjonstrening i den dype snøen!

Vi møttes alle sammen på ettermiddagen og utvekslet erfaringer fra dagen, og planla neste dags treningsøkt. Været søndag skulle etter meldingene bli nordvestlig sterk kuling, så vi bestemte oss for å avvente til om  morgenen for å avgjøre hvilke terreng vi skulle gåarnya i. Lørdag ettermiddag avholdt vi medlemsmøte. Et engasjert gjeng fikk diskutert saker som hjemmesiden til NPK; hvordan gjøre den bedre? Grensene mellom NNN og NNS ble diskutert; er det naturlig at fylkesgrensen skal danne grense mellom NNN og NNS? Dette er et ønske fra spesielt NNS, og det er helt klart mer oversiktlig enn dagens grenser. Fra “gammelt av” har grensene vært satt nord og sør for Vestfjorden, men for å forenkle oversikten, vil det bli framsatt forslag for styret i NPK om at fylkesgrensene skal følges. Praktisk har det vel neppe noen betydning. Pointertreffet i juni ble også diskutert. Irene Krogstad har meldt arnyaforfall som dommer, og Vigdis Nymark har takket ja til å dømme på utstillingen. Geir Roger orienterte om forslaget til ny organisering av fuglehundklubbene under FKF. Grei orientering. DR har ønske om at NNS skal ha egen konto. I dag er det kun NNN som har fått opprettet konto for regionene i nord, og skal “styre” hva pengene skal brukes til. Dette er lite tilfredsstillende både for NNN og NNS. Dette tas opp videre. Det ble også oppfordret til at medlemmens må melde inn stoff som skal både til Fuglehunden og til web-sidene. Det er medlemmenes eget ansvar å gjøre DR oppmerksom på nye Elitehunder, NUCH og arnya NJCH, og også melde inn dersom de har hunder som skal presenteres som Lovende unghunder. Det er heller ingen automatikk i at HD-resultater og egne kull som skal inn i NPK-databasen etter bekreftelse i DogWeb blir lagt inn. Dette må folket melde om selv slik at det kan bli lagt inn i databasen. Dessuten er det ønskelig at medlemmene i NNN sender inn bilder av hundene sine som kan brukes ved anledning.

Etter medlemsmøtet var det middag, og på menyen sto det fersk torsk med lever og rogn. Fantastisk måltid!! På kvelden samlet vi oss i stua vi hadde til rådighet, og sosiale som vi er, holdt vi det gående noen timer til før vi tok kveld.

Mye vær i løpet av lørdagsnatta hadde gjort at veien mellom bygdene på øya var stengt søndags morgen. Vi bestemte oss dermed for å gå i samme terreng alle sammen. Uværet uteble i dette området, og etter at sola dukket opp og rypene trykket godt i finværet, fikk alle hundene fuglearbeid. Vi var ute noen timer, og møttes til lunch før vi pakket bilene og satte kursen hjemover. Det blåste skikkelig opp da vi var kommet oss i fergekøen. Godt timet, spør du meg… Neste vinter blir tidspunktet for pointertreffet i midten av februar, dvs ei uke eller to før jaktprøvene starter.

Total
0
Shares

Siste kommentarer