Nordisk Pointermatch 2010 og internasjonal segrarklass i Finland

Nordisk_9_Buddy

 

Nordisk_9_BuddyEt følge på fem personer dro over til Finland i slutten av September for å delta og bivåne den tradisjonsrike nordiske pointermatch.  Det norske laget som stilte til start besto av Setpoint’s Buddy  (Hans Simensen), Rushlight’s Asco (Kjell Enberget), Black Luckys Rapp (Per Ola Brekke) og Kokanees Kaxius Pilatus (Per Ola Brekke). Som spesielt interesserte var  Isa Merete og Leif Jan Sørli også med til de tusen sjøers land. Leif Jan skulle også være Norges representant blant dommerne.
Vi ankom Torsdag 30. September og ble meget godt mottatt av vår kontaktperson Esko Liimatta. Samme dag fikk vi anledning til å prøve hundene på markene uten at vi fant noe særlig med hverken rapphøns eller fasaner. Hundene fikk imidlertidig en fin gjennomgang i rett miljø etter den lange bilturen. På kvelden var det en koselig samling hvor vi møtte deltagerne fra både Finland og Sverige.
 Her var også Einar Holmvik som var uttatt til det svenske laget mNordisk_3_Vi_ventered sin Bjørklund’s K Cito. Danmark hadde dessverre meldt avbud. Det norske laget stilte i stilige klær sponset av Bergans og Eukanuba.
På morgenen selve ”matchdagen” våknet vi til temmelig tett tåke. Starten på matchen ble av den grunn halvannen time forsinket. Det lysnet noe og matchen var i gang. Alle hundene på hvert lag skulle ha 4 slipp à 10 minutter hver. Det viste seg snart at det var vanskelig å finne fuglen da slipp etter slipp ble avsluttet uten fuglearbeider. Kun en hund maktet å feste stand før lunsj.
Gradvis ettersom slippene ble unnagjort falt Norge akterut på Nordisk_4_Hans_og_Catarinapoengskjemaet. Selv om de norske hundene var meget gode så var de finske og svenske hundene  kanskje et strå hvassere. Dommernes bedømning ble forløpene notert på en poengtavle som var festet bakerst på en pickup. Publikum var på denne måten informert gjennom dagen.
I første slipp etter lunsj fikk vi en pangstart med den svenske hunden Sea-Croft Silver Dawn til Carina Uhlen som hadde to fuglearbeider, men dessverre urolig i  den ene situasjonen. Vi så dermed med forhåpninger på fortsettelsen.
Men så fortsatte det også etter lunsj med at slipNordisk_5_Kjell_og_Ascop etter slipp ble avgjort på søk. Mot slutten av dagen klarte imidlertidig Orvar Av Rabbelugn igjen å ordne med et godkjent fuglearbeid. Det norske laget falt langt ned på lista, men med litt mer flaks kunne i alle fall et par av våre hunder hatt fuglearbeider. Til tross for dette var humøret blant de norske på topp og alle så på det som en nyttig erfaring og en fin opplevelse.  Sverige vant, Finland andreplass og Norge kom på tredjeplass, eller bronseplass som det sies…. Store gratulasjoner til Einar og Cito som var med på vinnerlaget. Tradisjonen tro skulle det også kåres en individuell vinner.
Her opNordisk_6_Per_Ola_og_Kaxpsto det etter hvert mye fram og tilbake. I felten ble den svenske hunden Semingini Ulama til Bjørn Meijel utropt til vinner etter to matchslipp helt på slutten av dagen.
Dagen etter beklaget hoveddommer på vegne av dommerne og kunngjorde at matchslippene ble annulert og at den finske hunden Orvar Av Rabbelugn til Catarina Standerskjøld Nordenstam, med to fuglearbeider gjennom dagen, er individuell vinner. Diskusjonen om dette går videre.
Under lørdagens bankett holdt Leif Jan Sørli tale og overbrakte hNordisk_7_Einar_og_Citoilsen på vegne av Norsk Pointerklub. Som gave til styret i den Finske Pointerklubben ble det overakt en fin kaffekjel i kobber. Det ble holdt flere taler både på finsk, svensk og norsk.
Vårt æresmedlem, Einar Holmvik, holdt også tale der både arrangører, deltagere og ”feltsjefer” fikk skryt.
Søndag var hjemreisedag, men ikke før vi hadde deltatt på den internasjonale vinnerklassen, eller segrarklass, som ble arrangert denne dagen.
Undertegnedes hund ble også stilt men fikk kun ett slipp og kommentaren ”Man jagar ikke ugla i segrarklass…” fra dommerNordisk_8_Dommerneen. De andre gjorde det desto bedre. Rushlight’s Asco og Kjell ordnet fasanarbeid i første slipp og endte opp med 3VK. Setpoint’s Frikk til Hans oppnådde 4VK med et fasanarbeid i skogkanten i sitt andre slipp, inklusive felling og apport.
I segrarklass i Finland går man med egen hagle og må felle selv. Vinner ble den finske hunden Tawastian Toivo til Mikael Grahn. Setpoints Buddy til Hans Simensen og Bjørklunds K Cito stilte også på prøven uten å lykkes med å komme i fugl. Med to premier på norske hunder kunne vi lykkelig starte på den lange hjemveien.Segrarklass_1_Fine_marker
Segrarklass_2_Asco_3VK
 Segrarklass_3_Frikk_4VK
Total
0
Shares

Siste kommentarer