Referat fra Nord Norsk Pointertreff 2018

BIRogBIMutstillingen

BIRogBIMutstillingenHelga 16 -17 juni hadde vi det årlige Pointertreffet på Rundhaugen i Målselv.

Vertskapet Åge og Solvei Rismo hadde som vanlig stilt eiendommen sin disponibel for oss. Noe vi setter utrulig stor pris på, at vi får bolte oss hele helgen på Rismo gård.

Var mange som tok turen innom i år, i løpe av helgen så var det ca 60 stk med dem som var hele helgen, og dem som var innom på dags tur.

 

StemningFredag åpnet Dr Jon Dagfinn Aspenes med litt info for helgen, mens vi inntok nydelige reker fra Lyngen. Resten av kvelden gikk med til det sosiale rundt bålet, der det var latter og sang til de små timene på morgen.

 

ApportkonkuransenLørdag var det mye aktiviteter som skulle skje. Vi åpnet med apportkonkurranse, der Ronny Hartviksen var dommer. Der den med best tid ble vinner i UK og AK. Vinneren i UK ble Pointbar Titan til Roger Liavik i AK ble det Sollidalens Odin til Wiggo Ditlefsen.

 

 

BarnaNår apporten var ferdig, Så hadde Frode Henriksen og Ragnhild Berglund leker for barna. Skyting med luftgevær på blinker og ballonger noe barna syntes var veldig gøy.

Jenny Richardsen serverte en nydelig lappskaus som lunch, den satte både store og små stor pris på.

 

 

 

Leirdueskyting

DragRace1Senere var det klart for leirdueskyting der Åge Rismo og Stian Henriksen styrte det hele. Dette var en ny aktivitet av året som ble tatt veldig godt i mot.

Så var det klart for dragerace, der Mads Hanssen å Christian Sletbakk styrte det hele på en prima måte.

I Uk var det Pointbar B Live til Tone Kanestrøm som ble vinner. I Ak var det Sollidalens Lexs til Celine Henriksen som trakk det lengste strået og vant for andre året på rad.

 

 

 

UngeKokker2GrillingSaid Nordin stilte som vanlig opp for å lage mat med barna/ungdommene. Dette er noe dem syns er stor stas. I år som i fjor stilte Bama med råvarer. I år lærte dem å lage fruktsalat og hjertesalt, og resultatet ble nydelig som vanlig.

Utpå kvelden fyrte vi i gang grillene, der alle samlet seg for et bedre måltid. Når maten var inntatt startet DR Jon Dagfinn med det formelle.

 

 

 
Vi gikk gjennom året som var gått siden forrige pointertreff. Pointerne tilhørende distrikt Troms og Finnmark har høsten 2017 og vinteren 2018 fått 113 jaktprøvepremier fordelt på 29 i UK, 37 i AK og 47 i VK hvorav 8 x 1.UK, 11 x 1.AK, 17 x 1.VK, 3 x CK og 3 x CACIT.

Nr 1 Årest Høyfjellshund vinter 2017
NJCH Ørntuas H Flicka (Jutevatnets Cox – NJCH Ørntuas C Rypa) eier og oppdretter
Rune Hoholm ble vinner av årets høyfjellshund med 69 poeng.

Nr 2 Årets Pointer 2017
NJCH Ørntuas H Flicka e/f Rune Hoholm ble også nr 2 i kåringen av årets Pointer 2017 med 35
Championatpoeng hvorav 24 tellende i kåringen av årets Pointer 2017.

Nr 3 Årets Pointer 2017
Jimsrypas iOS (NJCH Pointnics E I Point – NJCH NUCH Jimsrypas Kitty) e/f Ole Ingebrigtsen,
oppdretter Jim Theodorsen ble nr 3 i kåringen av årets Pointer 2017 med 19 Championatpoeng.

Nr 3 Årets Ungpointer 2017
Ørntuas K Varg (Hopfossens Nero – NJCH Ørntuas H Flicka) e/f Raymond Klæbo, oppdretter Rune Hoholm ble nr 3 i kåringen årets ungpointer 2017 med 31 poeng.

Nr 6 Artic Cup 2018
Poinbar Wasabi (NJCH NMFHh-15 Eidemilas Dallas T – NUCH Rypejægerens Sassicaia)
Eier og oppdretter Ketil Sollid fikk 6.pl finale i Høystatusløpet Artic Cup 2018.

NM Lag vinter 2018
Jimsrypas iOS NO52024/14 e/f Ole Ingebrigtsen, HJCH Ørntuas H Mille NO44983/11 e/f Stian Henriksen og Ørntuas H Flicka NO44985/11 e/f Rune Hoholm tok sølv under NM vinter lag 2018.

NPK avd Troms og Finnmark er stolt over at hele laget var fra distriktet og gratulerer laget med en flott sølvmedalje.

 

Kosspokalen 2018
Ørntuas H Flicka NO44985/11 (Jutevtnets Cox – NJCH Ørntuas C Rypa) eier og oppdretter Rune Hoholm .

I statuttene for Koss pokalen står følgende:
Pokalen tildeles beste pointer fra Nord-Norge under NM-vinter inneværende år. Beste pointer er den pointeren som tar seg lengst i mesterskapet. Dersom hunden kommer seg videre til finalen, gjelder det den som oppnår høyeste premiering i finalen, deretter den som er høyest rangert på søk i siste tellende runde før dagen avsluttes eller før hundene slås ut. NPK avd. Troms og Finnmark gratulerer Rune Hoholm med Kosspokalen 2018.

 

Rismoprisen 2017
2 pointere i Nord-Norge er premiert i 2 disipliner i løpet av kalenderåret 2017. Sollidalens B Gimla NO45961/13 eier og oppdretter Øystein Pedersen har oppnådd 1. pr AK, 2. pr AK og 3.pr VK på Høyfjell, samt 1.pr AK og 2 x 2.pr AK på Skog totalt 16 poeng. Sallirs Td Bahgera NO 38226/14 eier og oppdretter Dag Håvard Hanssen har oppnådd 2.pr AK og 3.pr AK på Høyfjell og 2.pr AK på Skog totalt 5 poeng. NPK avd. Troms og Finnmark gratulerer Øystein Pedersen med Rismoprisen 2017.

Statutter Rismoprisen:
For pointere over 2 år. 3 disipliner (1 Høyfjell høst/vinter, 2 Skog, 3 Lavland) Den pointeren i Nord Norge som er premiert i minst 2 av ovenfor nevnte disipliner kan vinne prisen. Den som er premiert i flest disipliner vinner. Hvis flere hunder står likt, vinner den som har flest poeng i Pointer cupen samlet i de 3 disiplinene i løpet av kalenderåret.

NPKElitehunderNye NPK Elitehunder siden forrige pointertreff:

Elitehund Jimsrypas iOS NO52024/14 (NJCH Pointnics E I Point – NJCH NUCH Jimsrypas Kitty)
Eier: Ole Ingebrigtsen Oppdretter: Jim Theodorsen

Elitehund Ln’s Pointmann Lady DK14049/11 (Everest Des Braies De Loridelle – Frances )
Eier: Svein Anton Andresen Oppdretter: Laust Nørskov

Elitehund Ravnkloas Dart NO36205/15 (NUCH Jutevatnets Birk – Pimens B-Kajsa)
Eier og oppdretter: Inger-Lill Løkås Pedersen

Elitehund Ravnkloas D-Hjørdiz NO36211/15 (NUCH Jutevatnets Birk – Pimens B-Kajsa)
Eier: Christian Sletbakk Oppdretter: Inger-Lill Løkås Pedersen

Elitehund Sallirs Td Baltus NO38223/14 (NJCH NMFHh-15 Eidemlias Dallas T – NUCH Ottorinos Tya) Eier og oppdretter: Dag Håvard Hanssen Fører: Magnus Børseth

Nye NJCH siden forrige pointertreff:
NJCH Rokkomborres A Bine NO31017/14 (NJCH NMFHh-15 Eidemlias Dallas T – NJCH Tig) Eier og oppdretter: Terje Steinsund

Nye UCH siden forrige pointertreff:
Ingen nye UCH som vi har fått beskjed om

AgnesDelphinsOppdretterpris2018Agnes Delphins Oppdretterpris 2017
Kennel Ørntua ved oppdretter Rune Hoholm

Rune hentet Loke (Phi / Lurudalens Z Iva) sommeren 96. Noen år senere kom også Mostodalens Oda (NJCH NUCH Eraaks Luck – Mostodalens Raisa) til Sørreisa. Disse to utgjorde starten for Kennel Ørntuas

Loke har en rekke topp premieringer bak seg. Vinner av NM vinter 2004, SM vinter 2004 og 2 ganger årets pointer NPK(2002 og 2004), Deltaker på NM lag 2002, 2003 og 2004, 31 premieringer i VK, hvorav 3 Cacit, 1 res.Cacit og 4 CK og kan tittulere seg med N S INT JCH NMFHv04.

Mostodalens Oda ble dobbelt champion, vinner av NNM høst 2004 og vinner av Exit Cup 2002. Oda ble også i 2001 mor til Kennel Ørntuas første kull. Da i kombinsajon med Loke.

Rune har i årene som oppdretter hatt 12 kull.
Dette har resultert i utallige premierte hunder. Blant annet vinner av Arctic Cup Ørntuas J Juni, flere plassert i Arctic Cup finale, 7 jaktchampion, 4 norsk utstillingschampion, 1 svensk utstillingschampion.

Årets pointer i 2011 med NJCH Ørntuas E Nemi med oppdretter som eier.

Det er med stor glede familien Delphin og avlsrådet i Norsk Pointerklub tildeler Kennel Ørntua ved Rune Hoholm, Agnes Delphins Oppdretterpris for 2017.

NPK Avlsrådet gratulerer!

 

 

 

NpkGullOgOppdretterRuneHoholmNY NPK Gullmerkemann Rune Hoholm

Rune Hoholm er en bauta og fantastisk ambassadør for NPK og pointeren, og har fremsnakka pointeren i snart tre ti-år med kennel Ørntuas. Rune har vært distriktsrepresentant, vunnet NM-vinter, Svensk mesterskap, Årets Pointer, Pointercupen, NNM og i fjor vant han også Artic Cup med Ørntuas J Juni. Han var representert med 2 ørntuas hunder på NM lag 2018 hvor laget tok sølv og begge disse hundene (Ørntuas H Mille og Ørntuas H Flicka) tok seg helt til NM finalen individuelt.

Det er bare å se på tavla på hans meritter, det er vel få i pointerverdenen som kan vise til tilsvarende både som oppdretter og premieringer på egen hunder. Siden han startet med sin legendariske pointer Loke i 1996 har Rune oppnådd 144 jaktprøvepremieringer, herav 22 x 1.pr UK, 8 x 1.pr AK og 34 x 1.pr VK fordelt på 9 hunder.

Ikke mindre imponerende er det at han på de 9 hundene har ført frem 6 av dem til Championater, og flere er på gang. N S INT JCH NMFHv04 Loke, NJCH NUCH Mostodalens Oda, NUCH Ørntuas A Bjørk, NJCH Ørntuas C Rypa, NJCH Ørntuas E Nemi og NJCH Ørntuas H Flicka.

Han ble også tildelt Agnes Delphins oppdretterpris 2017 for sine flotte resultater med Kennel Ørntuas.

Men for oss så er det hans betydning som ambassadør for pointeren som er viktigst.

NPK Styret

Når vi var ferdig med og dele ut heder og ære, så gikk vi laus på utlodding av det flotte premiene som var ordnet til loddsalget. Må bare takke alle dem som har vert med og ordnet premier til loddsalget. Der har gjort en kjempe jobb. Vil Å takke alle våre sponsorer som hvert år stiller opp med flotte for og gavepremier.

Søndag var det klart for Utstillingen. Den ble kyndig bedømt av Trond Egil Olsen som hadde tatt turen opp til oss denne gang. Ringsekretær var Øystein Pedersen og skriver var Wenche Wara.BIR ble N S UCH Karacanis Noah e/f Said Nordin, BIM ble Jimsrypas Lotta e/f John Solstad.

Så må jeg få takke alle som var med å bidra både før treffet og under treffet. Uten en sånn flott gjeng hadde det blitt vanskelig, å gjennomføre et sånn prima Pointer treff. Så tusen takk til dere alle, og tusen takk til alle vi har lånt litt bilder fra (Inger Lill Løkås Pedersen, Roger Liavik, Tone Kanestrøm, Ketil Sollid med flere)

Mvh
Jon Dagfinn Aspenes
DR Troms og Finnmark

Total
0
Shares