Referat fra Midt Norsk Pointertreff 2018

bir og bim

Da var årets pointertreff vel i havn. Det ble at flott arrangement i samarbeid med Trøndelag og Hed/Opp. Selv om temperaturen og vinden var kjølig på fredag da steg det gjennom helga og det ble nesten så man kunne kalle det varmt på søndag under apportkonkurransen. Fredag møttes alle i peisestua og det ble en diskusjon om pointeren og dens egenskaper.

Lørdeg startet utstillinga og vinden løyet såpass at vi fikk opp på ringbånd og skrivertelt. Det var påmeldt 47 pointere til årets utstilling og det er respektabelt mange. Dette ga dommer Trond Egil Olsen mulighet til å se mange vakre hunder gjennom dagen. Med seg i ringen hadde han dommerelev Terje Eriksen, ringsekretær Geir Terje Widerøe og skriver for dagen var Kari Ellingsen.

bir og bim

Det ble en hard og jevn kamp gjennom dagen for å kåre dagens vakreste pointer men det ble til slutt fjorårets vinner C.I.B. N SE DK UCH JWW-14 Fjellrypas Rd Il Tempo og Maiken Gyldenskov Horn som ble årets vakreste pointer og best i rasen. Best i motsatt ble Fjellrypas Lm Allets og Terje Samuelsen.

Det ble og avholdt valpeshow og der var det påmeldt 3 hunder. Steinar Sørlie dømte valpeshowet og beste valp ble Furukollens Berreta Big Bang.

Barn og hund ble i år bedømt av Maiken Gyldenskov Horn. Det var 5 barn som villig og vakkert stilte fram hundene.

barn og hund

Ferdighetskonkurranse på Hageseter 2018 sto Bente Indregård for

I år som i fjor, var det duket for en tøff test av ferdigheter, både for to – og firbente!

12 modige ekvipasjer tok sjansen på å vise frem sine kunnskaper foran et entusiastisk publikum, som kom med motiverende tilrop og applauderte villig!

Det var test av sitt, dekk og apport – noe mange scoret bra på! Det ble verre da førerne skulle testes i styrke med armhevinger foran hund! Minusene haglet inn og det ble sagt om dommeren at “vann er tykkere enn blod!” Noen følte seg også “bortdømt”! Her ble det ikke gitt poeng for verken bekjentskaper eller familiebånd!
ferdighetskonk

Etter en heftig finale sto to ekvipasjer seirende igjen. Sjarmørprisen gikk til Vegar Nordnæs og Høytjønna`s Ajax og helt på topp og feilfri havnet Alexander Ystmark med sin Høytjønna`s Aiko. Vi gratulerer!

Vi ses neste år til nye sprell og til en enda flere krevende øvelser!

Etter ferdighetskonkurannsen ble teltet rigget, benker plassert og Grillene tent. Så samlet alle sammen seg til sosialt samvær utover kvelden. Det ble utdelt priser for hunder og førere. Og det ble arrangert loddsalg med utdeling av mange flotte premier.

På søndagen ble det gjennomført skattejakt hvor 10 familier/ lag stilte. Det var ulike poster med spørsmål og praktiske oppgaver som luftgeværskyting, fiskestangkasting og ringspill. Vinner ble Vegard og Hans Nordnæs .Topp innsats fra alle mann!

Ingrid

Søndagens apportkonkurransen ble gjennomført med 24 ekvipasjer i første runde under flotte værforhold, men med litt variabel vind. Arenaen var et stort, inngjerdet område med fjellvegetasjon. For de mange fremmøte innbød det variable ferdighetsnivået til god underholdning med alt fra stand til å overse apportobjektet totalt. Første runde satte krav til henting av et apportobjekt innenfor 2 minutter. De 15 ekvipasjene som gikk videre til finalerunden fikk bryne seg på skudd fra startpistol med påfølgende henting av to apportobjekter innenfor 2 minutter. Av frykt for tidsstraff hvis hunden gikk i skuddet var det mang en bestemt fører som stod på startstreken. Svært gledelig var det at to av disse var barn som med stor selvsikkerhet førte hundene. Det lover godt for rekrutteringen av fremtidige pointereiere!

Av de syv som ble plassert i siste runde var det svært jevnt mellom topplasseringene. Kun 6 sekunder skilte mellom vinneren Kokanee’s Fix og Per Ole Bjørndal og tredjeplassen som gikk til Breidskaret’s Sky og Geir Rønnestad. Den franske pointeren Gyldenskovs Jaga med fører Christian Stenersen kapret andreplassen kun 5 sekunder unna topplasseringen.

Konkurransen ble gjennomført under ledelse av Terje Bjugan. John Arvid Grande viste stor innsats i det som ble ei real treningsøkt ved utleggelse av alle apportobjektene i begge rundene. Stor takk til alle deltakerne, tilskuerne, ansvarlige og ikke minst sponsorene Tor Brandt fra Frebershop, Lundhags og Royal Canin.

Ettersom noen har plasser å forsvare, flere har noe å revansjere og andre har håpefulle stjerner på vei sier vi bare vel møtt neste år!

apport

Vi takker alle fremmøte for et vel arrangement. Og vi håper at vi kan se alle gamle fjes og nye fjes neste år også.

For arangørkomiten.

Håvar Skinstad, Steinar Volden, Ragnhild Kvalheim, Ingrid Rein, Bente Indregård og Terje Bjugan

Total
0
Shares

Siste kommentarer