Sør-Norsk Pointertreff 2016

SNPT2016

Referat fra Sør-Norsk Pointertreff 2016

Fredag 10.06.16 gikk startskuddet for årets SNPT. Værgudene var med oss og Bjåen viste seg fra sin beste side.
Utover ettermiddagen kom det pointervenner fra nær og fjern, de fleste gamle kjente, men gledelig at det også i år dukket det opp nye ansikter som ville være sammen med oss.
Kvelden fortsatte med grilling og godt samvær i Årestoga. Den nord-norske Pointersangen var trykket opp, og med trubadur Georg Kayser på gitar ble det allsang og moro til mørket falt på.
Lørdag var det klart for utstilling og i år stilte det hele 34 pointere klar til bedømming. Stemningen rundt ringen var god og det manglet ikke på engasjement etter hvert som hundene ble stilt opp og tok sine runder i ringen. Ringside ble nok handlerne bedømt like kritisk som hundene, i en humoristisk og hyggelig tone.
Kvaliteten på hundene i år ble av dommer Birte Wold Myhre betegnet som svært høy, dette vitner om grundige forberedelser og trening. Dette skal vi alle ta som et kompliment, både eiere og ikke minst oppdrettere rundt om i landet.
I et referat er det ikke plass til alle resultater, men vi tar med følgende:

Juniorklasse, hann:
NO41258/15 Halsenutens BF Wille (N IJCH Jutevatnets Birk – Lytingfiellet’s Frekka) – Ex, 1.konk, CK, 4.BHK/BTK, eier Kathrin Gonsholt / Sven Tore Kittilsen
Brukshundklasse, hann:
N038640/14 Peik (N JCH Jutevatnets Makker – NMFLH14 N JCH Fn Isa) – Ex, 1.konk, CK, Cert, 2.BHK/BTK, eier Torfinn Ryen
Championklasse, hann:
NO44602/11 NUCH Chriwall’sFred Flintstone(N S UCH Chriwall’s Andy – N JCH Chriwall’s Diva) – Ex, 1.konk, CK, BIR, eier Torstein Dehn

Juniorklasse, tispe:
NO42036/15 Myrteigens Pricka li (Bjønnålia’s Jackpot – Myrteigen’s Uniqa Doll) – Ex, 1.konk, CK, eier Ulf O. Jørgensen

Brukshundklasse, tispe:
NO41698/14 Vestfjorddalens Red Devil (N JCH N UCH Black Luckys Ingo – Vestfjorddalens Spiv) – Ex, 1.konk, CK, Cert, 3. BHK/BTK, eier Sven Tore Kittilsen
Championklasse, tispe:
19846/08 NUCH Lytingfjellet’s Flikka – (N UCH Ottorino’s B-Troll – N UCH NV-08 Lytingfjelleťs E E Toffa) – Ex, 1.konk, CK, 1.BHK/BTK, BIM, eier Olav Andreas Schrøder.

 

Vi tar også med NO55173/12 Petita til Jan Sigve Sørhus, som fikk Exellent, CK og REs.Cert i brukshundklasse tispe og med dette ble Elitehund i Norsk Pointerklub, gratulerer!

Kiosk med salg av mat og forfriskninger hører med på utstillingen på Bjåen. I år hadde vi engasjert to unge pointer-rekrutter på 10 og 11 år fra Odda til å ta hånd om denne viktige jobben. Med litt assistanse fikset de unge damene denne oppgaven utmerket, både kioskvarer og lodd gikk unna som varmt hvetebrød. Kioskansvaret gav mersmak og de har sagt seg villig til å ta jobben igjen neste år. Det setter vi stor pris på, rekruttering er viktig!

De siste årene har vi lagt inn en bolk med hundefag og foredrag etter utstillingen. I år hadde vi gleden av å få med oss Åsmund Hamre fra Etne, som delte sitt jaktår og sine synspunkt på fuglehundsporten med en lydhør forsamling. Et spennende og engasjert foredrag, fremlagt på en humoristisk og reflektert måte.
I år hadde vi også lagt opp til en runde med informasjon fra styret i NPK og fra distriktene. Sven Tore Kittilsen fra NPK informerte forsamlingen om det styret sentralt arbeider med, og var innom strategier for å beholde gamle og rekruttere nye medlemmer, samt arbeidet som Avlsrådet gjør i forhold til rasespesifikk avlsstrategi (RAS). I tillegg snakket DR Kjetil Olsen om planer som en har for medlemspleie i distriktene, både lokalt og ellers i landet.

Tradisjonen tro var det samling i Årestoga med grilling, utdeling av Elitehund-diplomer og Pointer-Quiz som sto på programmet lørdag kveld.
Årets Elitehunder var Ørntuas Tutta T-Bird, eier Eivind Endresen, Røynåsens Ida, eier Ingrid Margrethe Bjåen, Pimens B-Jenta, eier Turid Skjelbreid og Røynåsens Pia, eier Kjetil Olsen. Gratulerer både til eiere og NPK med nye Elitehunder!

Pointer-Quiz’en er det alltid knyttet forventninger til på Bjåen, samt en god porsjon prestisje. Årets quiz var laget av DR Kjetil Kirkhus, Agder/Telemark, og den gav utfordringer til alle lag. Her var det en lett blanding av tung Pointerhistorie og mer dagsaktuelle spørsmål. Det ble beinhard tenking og diskusjon i lagene, og etter nitidig poengberegning i sekretariatet gikk gjengen i båthuset, Team Reinsdyrjegerene, av seieren.

Etter hvert som mørket falt på og temperaturen deretter, trakk folket inn rundt grua i Årestoga. Trubadur Kayser, som kvelden før stilte som enslig gitarist var selvsagt på plass, men fikk nå selskap av Åsmund Hamre på munnspill. Et nytt orkester så dagens lys, nemlig Kayser’s Pointer Orchestra!
Sanghefter ble delt ut, og gamle svisker trillet ut på løpende bånd, til stor begeistring for pointerfolket. Pointersangen fra nord ble fremført som allsang opptil flere ganger, også live på telefon til våre venner i nord som hadde treff samme helg.
Det skal også nevnes at kreative sangfugler fra Vestlandet Sør spontankomponerte, og fremførte, en forløper til en ny Pointersang. Denne vil bli fremført i sin helhet på SNPT2017, så her er det bare å møte opp med nysmurte stemmebånd og godt humør!

Søndag var det tid for apportkonkurranse og dragrace. Apportkonkurransen ble i år gjennomført med dummy, og ikke fersk fugl som apportobjekt. Grunnen til dette er at vi ikke ønsket å bruke flott vilt og god mat til dette formålet. Dette ble godt mottatt blant deltagerne, og bør være et godt eksempel til etterfølgelse på lignende arrangement.
Årets vinner av apportkonkurransen ble Trolleikens RJ Rally, eier Sven Tore Kittilsen.

Etterpå var det duket for Pointer-DragRace 2016. I år ble dette like mye en kondistest for enkelte førere, der noen ligger godt an, mens andre nok bør pusse litt støv av joggeskoene før høsten setter inn…
Vinneren ble Bendt’s Gil til Kristiane Warröe, en danskimportert pointer som av enkelte i etterkant har blitt omtalt som den blod-dopa danskepølsa…
Vi gratulerer og takker for innsatsen, heldigvis ble det en Pointer På Pallen i begge disiplinene 

Vi ønsker å takke vertskapet på Bjåen Turisthytte, Ingrid og Sondov, som stiller Bjåen til disposisjon for oss. Særlig stor pris ble satt på et nyetablert, stort inngjerdet lufteområde der hundene kunne springe løs. Tusen takk for gjestfriheten og takk for gaven til lotteriet, som også i år var et treningsopphold på Bjåen, med tilgang de flotte terrengene de har.

Vi ønsker også gi en stor takk til dommer Birte Wold Myhre, ringsekretær Vidar Andersen, og skriver Kristian Vatne.
Stor takk sendes også til Åsmund Hamre og Hamre A/S, både for engasjerende foredrag, munnspill, og premier til lotteriet.
Det samme gjelder Fjøssystemer for gaver til lotteriet, og Royal Canin for premier og materiell til utstillingen.
Vi takker også alle andre bidragsytere, ingen nevnt, ingen glemt!

Avslutningsvis vil styringsgruppen for Vestlandet Sør takke alle som var med oss, håper alle hadde en fin opplevelse og en fin helg på Bjåen, og håper vi sees til neste år!

SNPT2016

 

NPK Vestlandet Sør
Kjetil Olsen
Frank Ådne Pedersen
Kristian Vatne

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer