Referat fra Midt-Norsk Pointertreff 2016

Dommer2016

Dommer2016Midt Norsk Pointertreff 2016

Vi skriver 27 juni i kalenderen og er vel i havn med det 28. Pointertreff på Hageseter.

De fleste måtte opp fredag kveld og mange samlet seg og hygget seg fredagskvelden rundt bålet. Vi hadde alle sett værmeldingen og vi hadde tillit til at den skulle stemme da det var noe bløt på fredagen. Det kunne vi stole på og når lørdagen kom var været riktig så bra sett i forhold til fredagskvelden. Utenom en liten skur under utstillingen så var det sol hele dagen. Søndagen var spådd relativt fuktig men der var våre værprofeter usikre og det var med god grunn. Det var oppholdsvær hele dagen frem til vi var ferdig med apport konkurannsen og årets treff var over.
Lørdagen var det dagen da utstillingen ble avholdt. Det var i år påmeldt 39 hunder i kvalitetsklasse og 8 hunder til valpeshowet. Årets dommer var Rune Tyvold , dommerelev var Eldri Kjørren, ringsekretær for året var Torfinn Stenersen og årets skriver var Bente Indergård. Rune bedømte og begrunnet på en god måte gjennom hele dagen vi fikk kåret vinnere i alle klasser. 

Vinnere Hannhundklassene:
Unghund klasse : Tiur NO34674/15 Exc. 1.UKK CK 4.BHK
Åpen klasse: Bunes Myras Lemmy 09910/08 Exc. 1.AKK CK 1.BHK BIM
Brukshund klasse: Grovsmias Kull NO55733/12 Exc. 1.BKK CK Cert 2.BHK
Championklasse: N UCh Skoglykka’s Brando NO53515/13 Exc. 1.CHK CK 3.BHK
Veteran klasse: Bunes Myras Angus 09911/08 Exc. 1.VKK
Beste Hannhund: Bunes Myras Lemmy 09910/08 Exc. 1.AKK CK 1.BHK BIM

Vinnere Tispeklassene:
Junior klasse: Badstuåsen’s Tara Terning NO35300/15 Very good 1.JKK
Unghund klasse: Fordalens Gudrunn NO33388/15 Exc. 1.UKK
Åpen klasse: Gaularfjellet’s Tyra NO36173/14 Exc. 1AKK CK 2.BTK
Brukshund klasse: Stilladalen’s B Sol NO32907/12 Exc. 1.BKK CK Cert 4.BTK
Championklasse: N UCh Skoglykka’s Nova NO53516/13 Exc. 1.CHK CK 1.BTK BIR
Beste Tispe: N UCh Skoglykka’s Nova NO53516/13 Exc. 1.CHK CK 1.BTK BIRbirogbim20161

N UCh Skoglykka’s Nova og Rolf Inge Eidsvåg klarte å gjenta bragden fra i fjor med å bli Best i rasen og vinner på utstillingen på Midt Norsk Pointertreff. Vi gratulerer også Bunes Myras Lemmy med å bli Best i motsatt kjønn.

Det ble også avholdt valpeshow med 8 stillende hunder. Der ble Vakkerdalen’s M Gjendine Beste valp i klassen 3-6 mnd og Troll-leiken’s Suzi Quatro Beste valp i klassen 6-9 mnd. I matching mot hverandre så gikk Vakkerdalen’s M Gjendine til topps. Vi gratulerer med unge lovende talenter.vinnervalpeshow2016

Under barn og hund stilte 4 ekvipasjer til start. Det var fremragende føring av alle sammen og det her ser ut til bli mange lovende handlere i fremtiden. Det ble Agnes og Giron som hårfint vant foran Runa og Tyra, Simeon og Gold Finger og Dina og Tino

Etter utstillingen ble det som vanlig avholdt lerdueskyting på Kjellflyan Lerduebane som Folldal JFF leier ut til oss. Der tok Bjørn Smistad ansvaret og geliedet de 10 påmeldte. Det var 8 herrer og 2 damer. I herreklassen ble det i år omskyting mellom Leif Jan Sørli og Ivan Bunes. Det ble som vanlig særdeles jevnt og det ble Ivan Bunes som knepent vant med 1 due. Ivan var tittelforsvarer fra i fjor og det klarte han å forbli. For herrene ble det følgende rekkefølge: Ivan Bunes på topp, Leif Jan Sørlie ble nr 2 og Ståle Lingås ble nr 3. På kvinnesiden vant Isa Merete Sørlie over May Skattebo. Vi takker Bjørn Smistad for super innsats.skyttere2016

Så var det tid for å rigge telt og gjøre klart for grilling. Det har de siste årene vært tradisjon for å rigge partyteltene som vi har lagret oppe på Hageseter. Som vanlig er det alltid litt hodebry med å få opp de berømte teltene men når dem først er oppe så er folk veldig så fornøyde og samler seg sammen under dem.

Det ble og debattert på forslag fra Aslak Digernes om behovet for utstilling og vektleggelse av det å bruke godt bygde hunder i avl. Der ble det konkludert med det ville være fornuftig å vektlegge det også i fremtiden og det ble diskutert om klubben burde gå inn for å få utdannet nye Pointerdommere som kan ha pointer som sitt spesialfelt. Nå er det jo sånn at men ikke kan bli rene rasedommere men man må lære seg flere raser. Det sier seg jo at en må være godt over middels interessert for å kaste seg ut i det men vi trenger flere dommere som vil ha Pointer som sin hovedrase og vil studere den og kunne gi oss gode bedømminger i fremtiden.debatent2016

Etter debatten ble grillene tent og folk begynte å stille sin sult. Det fyltes som vanlig på benker og bord under partyteltene. Stemningen ble høy og munter og folk så virkelig ut til å kose seg. Som vanlig ble det avholdt loddsalg med loddgeneral Eva Solli i spissen med hjelp av Bente Bergersen. Det ble delt ut mange flotte premier jeg vil rette en stor takk for alle premier, men spesielt ‘’Frebershop’’ med Tor Brandt i spissen og den kjempeflotte ‘’pointerlua’’ som Eilen Brandt hadde strikket. Jeg vil berømme loddjentene Agnes og Runa som ivrig delte ut premier.

Søndag ble som sagt en suksess værmessig. Da avholdt vi skattejakt og armbrøstskyting konkurranse. I skattejakten var det Agnes og Giron som stakk av med vandrepermien over Runa og Tyra. Agnes viste seg som en god dikter og hun lagde en kjempeflott dekrasjon av det som skulle letes opp under skattejakten.Skattejakt2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I armbrøstskytinga ble det skutt 2 runder og sammenlagt poengsum etter det ble avgjørende. Der stakk Simeon av som vinner over Agnes som nr 2 og Runa nr 3. Armbrøstskyting var en moro men utfordrende aktivitet og det kan absolutt vurderes som en barneaktivitet gjennom hele helga.

 

armbrøstskyttere2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter det ble det avholdt apport konkurranse og der var rekordhøye 25 ekvipasjer som stilte søndag formiddag til start. Denne ble holdt i ei stor innhegning i et idyllisk område med fjellvegetasjon. Mange tilskuere og hunder på utsida bidro til passende med stress-momenter for hundene mens de gjorde apportsøk.apportdeltakere2016

Konkurransen ble ledet og bedømt av Steinar Volden. Torfinn Stenersen tok ansvaret for skyting med startpistol, mens søstrene Runa og Agnes Pedersen sprang mange km. som apportobjektutleggere.
I første runde ble det lagt ut 1 apportobjekt. Flere ble nok overrasket da de opplevde at hundene ikke løste oppgaven. Forstyrrende faktorer bidro til at vanligvis sikre hunder ikke konsentrerte seg nok om oppgaven. Det var allikevel et flertall som fikk godkjent apportarbeidet. Rangering ble gjort i.f.h.t. tidsbruk. Det ble gitt tillegg i tid for tygging og ukontrollert avlevering.
11 hunder gjennomførte apportarbeidet på en effektiv måte, og disse gikk til en finalerunde. Det ble da lagt ut 2 apportobjekter. Vi fikk se at noen av hundene apporterte det ene apportobjektet effektivt, men at de ikke forsto at de skulle hente en gang til. Noen oppdaget nok at det må trenes apport på flere apportobjekter. 6 hunder lyktes i å finne og apportere begge apportobjektene.vinnere-apport2016

Nr.1. : P Kira, eier Hilde Martinsen
Nr.2. P Capo, eier Nils Georg Bergersen
Nr. 3. P Giron, eier Jan Ole Pedersen
Nr. 4. P Tempo, eier Majken Gyldenskov Horn
Nr. 5. P Sky, eier Geir Rønnestad
Nr. 6. P Jawa, eier Håvar Skinstad
De 3 beste ble premiert, gratulert og fotografert på behørig vis!
Steinar Volden
DR-Trøndelag

Jeg vil rette en stor takk til alle som tok ansvar under helga og utførte en rekke oppgaver. Rette en takk til Dommer Rune Tyvold, ringsekretær Torfinn Stenersen og skriver Bente Indergård som bragte utstillinga vel i havn.
Til Bjørn Smistad for å ha tatt ansvar på lerduebana og til Steinar Volden for å ta ansvar under apportkonkurransen.
Vil og rette en takk til Royal Canin for hovedsponsing av forpremier.
Frebershop for hovedpremier under utstillingen og mange flotte elektronikkpremier gjennom helga og Provit for deltagerpremier under utstillinga.
Vil og rette en takk til alle andre premier som er sponset med i år.

Håvar Skinstad
DR Hedmark og Oppland

Total
0
Shares

Siste kommentarer