Pointerhelg og NM-høst 3 – 6. september 2015

Pointerlaget vinner NM Lag Høyfjell (Foto Snorre Nicolaisen)

Pointerlaget vinner NM Lag Høyfjell (Foto Snorre Nicolaisen)NPK var i år arrangør av NM-høyfjell, tradisjonsrik prøve på «Norges tak» som innebærer et ansvar både for arrangementet og resultatene!

NPK føler vi har tatt ansvaret for 2015, ikke var det spesielt tungt ansvar følte vi i prøvekomiteen…..

Torsdag var det Lag-NM, her var det kamp om NM-tittelen til siste slutt, slik skal det være når Norges beste hunder møtes i kappestrid. Været var flott, rypene var i terrenget og alle leverte gode prestasjoner; hunder, førere, dommere og skyttere. NPK vant til slutt, foran NBK og NGK, bildet(Foto Snorre Nicolaisen) viser det vinnende laget med førere fra venstre Ole Ingebrigtsen(NJCH Pointnics E I Point) Henry Espeseth(NJCH Eidemlias Dallas T) Christian Narmo(Østagløttens Sifo). Henry Espeseth og Eidemlias Dallas startet sin store NM-helg denne torsdagen med å bli beste hund på det seirende lag og tok da med seg Høyfjellspokalen hjem.

Fredag startet med flaggheising og nasjonalsang og dagen var avsatt til 10 partier i NM-kvalifisering, komiteen valgte å prioritere NM da det i de tildelte terreng kan oppstå konflikter med villrein og villreinjakt. Men dette året var villreinen svært samarbeidsvillig, reinen skjønte hva som foregikk og holdt seg så langt unna prøveterrengene at alle terreng kunne brukes alle dager. Alle terreng er selvsagt ikke like godt besatt med ryper, alle dommere teller ryper i oppflukt og tellingene viste ca. 280 ryper på fredag, ca. 370 ryper på lørdag og ca. 255 ryper på søndag – dette er ikke verst i et år hvor alle klager på rypebestanden, kanskje dette også viser verdien av dette unike prøveområdet som vi fuglehundfolk kan bruke til konkurranser? Kvalifiseringspartiene kom inn med premier i alle partier, bortsett fra ett parti med ingen premier.

Lørdag var det semifinaler, Step-pokal i Folldal og 9 kvalitetspartier. Semifinalene kom inn med premier, Step-pokalen kom med en premie, her vant Chriwalls Hamlet til Hans Petter Hærnes. Dette er et unghundløp for pointere og arrangeres utenfor Kongsvold-terrengene. I år startet 12 unge pointere og Hamlet ble altså vinner.

Semifinalene gikk i Knutshø-Nord og Syd pluss Gåvålia, sjansene var der og vi fikk 18 håpefulle hunder og førere til søndagens finale. I kvalitetspartiene imponerte unghundene mest, mange 1UKèr viste klasse blant unghundene.

Søndag!! Finaledagen med flott jaktvær allerede fra morgenen av. Folldal skolekorps var på plass allerede kl 0730, spilte først oppe ved Fjellstua, deretter spilte de seg på plass ved Stabburet og presis kl 0800 runget Ja vi elsker mens det norske flagget ble heist oppe på Fjellstua, stilig og vakkert – finaledagen kunne begynne!
Finalen brukte terrengene Hjerkinn Nord Lav og Høy, disse ble holdt unna på lørdagen, så i disse terrengene hadde rypene hvilt seg sterke til de skulle spikres av Norges 18 beste høyfjellshunder. Og det ble en dag som er fuglehundsporten verdig, nok ryper, utmerkete hunder ført på en listig måte av gode førere. Til å hjelpe seg hadde de fått med seg skyttere og dommere med høyt klassenivå – denne dagen ble et bevis på at alt må klaffe og alle må levere prestasjoner av svært høyt klassenivå for å bli kåret til Vinner av NM-høyfjell 2015 – gratulasjonene går til pointer Eidemlias Dallas og eier/fører Henry Espeseth – disse to hadde ei helg på Dovre mange misunner dem!

Prøvekomiteen med Ellen Bakke Dobloug i spissen takker for tilliten med det ansvar det er å arrangere et NM, vi takker NPK for oppdraget, vi takker deltakerne for deres bidrag til at arrangementet gikk prikkfritt, vi takker alle dommerne for deres positive holdning og gode humør, dommerne under dette NM var helt utmerket! Vi takker også skytterne, vi håper dere bommer litt mer under rypejakta, tenk på rypebestanden! Samtidig må vi også takke vår allestedsværende NM-fotograf som løp rundt i sin røde Lundhagsbukse og fotograferte fra alle vinkler og steder. Det blir bare flotte bilder fra deg – tusen takk Snorre!

Sponsorer! Vi greier ikke et slikt arrangement uten sponsorer, vi greier det heller ikke uten positive og engasjerte sponsorer – og i NPK er vi heldige, vi har bare positive og engasjerte sponsorer! Tusen takk for deres bidrag Lundhags, Viking og Royal Canin. Vi må også takke Fjøssystemer for deres bidrag til skolekorpset på søndag, musikalske sponsorer, det trenger vi! Bjåen Turisthytte med fisk og reinsdyr og Fjellgården Hovden med spekemat bidro til å mette dommere som kom inn på ettermiddagene, jeg tror dommerne vil huske både ørreten, reinsdyrlåret og spekematen!

Tusen takk til dere alle!

Med hilsen Ellen, Terje, Ingrid, Inger-Lill, Håvar og Snorre

Ellen, Terje, Ingrid, Inger-Lill, Håvar og Snorre

Total
0
Shares

Siste kommentarer