Nordnorsk pointertreff 2015 i Målselv

BIR og BIM

BIR og BIMÅrets nordnorske pointertreff har også denne gang hatt høy trivselsfaktor for både store, små og firbente deltagere. Dårlige værprognoser fra yr.no tok ikke humøret fra oss før helga, og de ble da også gjort til skamme i løpet av treffet. Rundhaug i Målselv må være stedet der Vår Herre holder handa i ro når treffet skal arrangeres, for finværet har så absolutt dominert fra fredag til søndag.

 Dagen før treffet ble undertegnede oppringt av en journalist fra lokalavisa i Målselv, Nye Troms. De var tipset om treffet, og ville lage en artikkel. Lørdagen var det en flott reportasje om treffet, og god reklame både for oss deltakere og ekteparet Rismo som lar oss få lov til å bruke markene for arrangementet.

Fredag kveld åpnet DR Inger-Lill L. Pedersen treffet med og ønsket velkommen og informerte om helgas program. Deretter ble det spist reker av topp kvalitet med tilbehør fra Lyngen utover kvelden. Samling rundt bålet har en sentral plass på treffene våre, og så også i år.

 

 

apportGamekeepers Grappa vinner i UKLørdagen startet de organiserte aktivitetene kl 10.30 med apportkonkurranse. Det er egen klasse for UK og AK, og Mads Hanssen og Sigleif Pedersen sto for organisering og gjennomføring av konkurranse. I år var Jimsrypa’s Lio Messi e/f John Solstad som vant i AK

I UK var det Gamekeepers Grappa e/f Finn Trana som tok en imponerende seier. Sol og varmt vær gjorde at folket kunne lette på snippen og nyte finværet underveis.

 

 

Ravnkloas Cella vinner UK dragracedragraceKl 12.30 var det felles lunch med rømmegrøt. Mer enn 40 personer hadde bestilt mat for fellesmåltidene, og jeg anslår at det har vært ca 60 personer totalt på treffet i helga. Kaffe rundt bålet igjen før neste aktivitet som var dragrace. Her er det årlig knivskarp konkurranse om å være den raskeste hunden fra start til mål. I UK vant Ravnkloas Cella til Inger-Lill Pedersen, og i AK gikk Sollidalens Gimla av med seieren. Eier av Gimla Øystein Pedersen var den som avviklet konkurransen i fin stil sammen med Stian Henriksen.

 

 

 

mesterkokk Saidkokkekurs JakobEtter dette var det tid for å hente seg inn for både hunder og eiere, mens de unge mellom 6-18 år gikk i gang med kokkekurs sammen med mesterkokk og pointereier Said Nordin.

 

 

 

 

gledeDette er en årviss aktivitet som er svært populær. I år som tidligere år har Bama Tromsø sponset mat, og menyen dette året var kremet fiskesuppe med frisk frukt til dessert. Fiskesuppen var forrett for grillmaten til fellesgrillinga på kvelden.

 

 

 

mesterkokkermesterkokkDet er ikke annet å si enn at det er utrolig mange kokkespirer blant pointerungene/-ungdommene i nord! Vi ser allerede fram med stor spenning til neste års rett!

 

 

 

grillingsosialtEtter at folket hadde spist lørdags kveld startet DR Inger-Lill med den offisielle delen av treffet. Tidligere leder i NPK Geir Roger Hagenes ble hedret med 1 minutts stillhet. Geir Roger var medlem fra vårt distrikt, og han gikk bort den 29. juli i fjor. Etter minnemarkeringen redegjorde Inger-Lill for året som hadde gått på hundefronten. Distriktet vårt har mange hunder i toppsjiktet i landet, og både de og andre gode hunder ble nevnt. Årets nye championer ble nevnt, og de nye Elitehundene fikk sine velfortjente og flotte Elitehunddiplomer. Pokalen til Årets beste nordnorske pointer gikk til NJCh Skipsfjordhøna’s C Bolt med eier Wiggo Ditlefsen. Bolt har det siste året oppnådd hele 21 championatpoeng; dette i en alder av 3 1/2 år, og han ble også Årets pointer i NPK 2014.

Kosspokalen går årlig til den pointeren i distriktet vårt som har nådd lengst i NM-vinter høyfjell inneværende år. Dette året gikk Barentsvidda’s C Nansen av med seieren da han var den hunden som sist ble slått ut av finalen av de tre fra vårt distrikt som kvalifiserte seg. Øystein Pedersen introduserte Rismo-prisen. Dette er en ny pris som skal være vandrepremie for distriktet vårt. Øystein har kjøpt den flotte prisen av en kunstner i Nordland, og denne skal deles ut på de årlige pointertreffene. Prisen har samme statutter som Fly-pokalen, og tildeles til den pointeren fra nord som oppnår best resultater på høyfjell, lavland og skog i løpet av året. Dette burde trigge pointereierne i distriktet vårt til å delta mer på jaktprøver på skog, og også på lavlandet i sør evt i utlandet.

Hunder som har vært på utstilling det siste året og som har oppnådd cert og CACIB ble nevnt. Alle jaktprøve- og utstillingsresultatene ligger i pointerdatabasen på www.pointer.no
Leder i NPK avlsråd Terje Steinsund delte ut utmerkelser til Årets pointer og vinner av Pointercup høyfjell 2014 NJCh Skipsfjordhøna’s C Bolt, og til Årets ungpointer 2014 Jutevatnets Birk.

Æresdiplom til Solveig og Åge RismoStyret i NPK har i år tildelt Æresdiplom til ekteparet Solveig og Åge Rismo, og den ble overrakt ekteparet lørdagskvelden til stor applaus fra deltakerne på treffet. Styrets innstilling var:
“De siste 8 årene har Nordnorsk pointertreff vært arrangert hos Åge og Solveig Rismo på Rundhaug. Paret viser oss stor gjestfrihet ved å la pointerfolket disponere to driftsbygninger og store jorder til arrangementet for folk og hunder. Det parkeres campingvogner og -biler, telt og lavvo på områdene uten at paret tar betalt for dette. Ekteparet Rismo deltar aktivt på arrangementet, og stiller seg til disposisjon sammen med arbeidsgjengen både i forkant av treffet og i oppryddingen etterpå. Styret i NPK tildeler med dette Æresdiplomet til ekteparet Åge og Solveig Rismo.”

Gitarspill og sang rundt bålet og sosialt samvær utover lørdagsnatta. Ikke bare-bare å komme seg i seng med så høy trivselsfaktor…

barn og hundBarnOgHund140615Søndagen startet med at vår årlige gjest fra sør Finn Trana hadde samlet 7 av de yngste til barn og hund-framvisning. Her var det utrolig mange flinke framtidige handlere, og alle fikk sine velfortjente premier for god handling og fine hunder!

 

 

 

 

BIR og BIM valpDommer ringsekretær skriverKl 12.00 startet spesialutstillingen som i år ble dømt av John Smedbakken. Kari Ellingsen med husbond Ivar hadde også tatt turen nordover, og Kari tok på seg oppgaven med å være skriver. I valpeklassen var det to kullsøsken som ble bedømt. BIR valp ble Jimsrypa’s Lotta som ble handlet av Maria Solstad og BIM valp ble Jimsrypa’s Ios som ble handlet av Line Ingebrigtsen. Lotta eies av John Solstad og broder Ios av Ole Ingebrigtsen.

 

 

 

 

 

BIR og BIMBRukshudklasse tispeBIR og cert i voksenklassen gikk til Stenbitens Lycke som ble handlet av Leonore Stenersen. Hun og mannen Geir Arne Johansen er eiere av Lycke. BIM og cert gikk til Freke med handler og eier Wenche Wara. Alle tispene på utstillingen stilte i brukshundklassen. Hele 12 tisper ble vist fram, og dommer Smedbakken kommenterte at han aldri hadde dømt på ei utstilling hvor så mange hunder av samme kjønn stilte i en brukshundklasse. Han kommenterte at distriktet vårt måtte ha mange gode jakthunder siden alle tispene på utstillingen stilte i BK.

Også i år har vi hatt mange sponsorer til treffet vårt! Royal Canin har sponset for og Viking har sponset sko. Andresens Vaabenforretning AS, Jobb og Fritid, Dyreklinikken Tromsø, Solveig Rismo har igjen bidratt med flotte strikkeprodukter, Bama og Dyrebutikken i Harstad. X-Partner Nord har stått for trykkingen av programmet til treffet.

Stor takk til alle som har bidratt for å gjøre treffet til det det har vært! Ingen nevnt – ingen glemt, men dere er en kjempegjeng som stiller opp for NPK for å lage årets store happening for pointerfolket!
Dette var min avslutning som distriktsrepresentant for Troms og Finnmark, og jeg takker med dette for meg! Det har vært fire hektiske, interessante og lærerike år. Jeg har fått et utrolig godt innblikk i pointerne våre, og blitt kjent med nye mennesker, både i vårt distrikt og ellers i landet. Jeg ser fram til å jobbe i styret i NPK de neste to årene, og ønsker vår nye DR Stian Henriksen lykke til med vervet!

har det topp(Bildene i artikkelen er for det meste fotografert av Line Ingebrigtsen. Inger-Lill har bidratt med noen).

Total
0
Shares

Siste kommentarer