Reisaprøven

Wiggo Ditlefsen med dommer Ottar Remmen og dommerelev Mads Hanssen

Wiggo Ditlefsen med dommer Ottar Remmen og dommerelev Mads HanssenHelgas Reisaprøve i Reisadalen i Nord-Troms fornekter seg ikke med tanke på rypebestanden på denne tiden av året. Prøven er tildelt UK og AK, og den er kjent for å ha høy premieringsprosent. Også i år kunne prosenten av premierte hunder vært høy dersom hundene hadde tatt vare på sine sjanser denne helga. Men rett skal være rett – det er ikke alltid så Patjanens Villa Antinori enkelt for hundene å takle store flokker på flere titalls fugl som kommer på vingene samtidig. Snøen har krøpet ned i fjellsidene de siste    dagene, og rypene det samme. De satt for det meste i snøgrensa, og det var der de fleste hundene fant dem. To av pointerne våre har imidlerid taklet fuglene og reist hjem med heder og ære! Unge Skipsfordhønas C Bolt og e/f Wiggo Ditlefsen hadde en kort karriere i AK. Bolt ble 2 år for en måned siden, og lørdag mestret han både fugl og føre på utmerket måte, og avsluttet dagen med 1. AK. I dag har Patjanen’s Villa Antinori med e/f Per Anton Berg hatt et glimrende søk. Han manglet reis og hadde sjans på fugl, og derfor ble han avluttet med en velfortent 2. AK. Også Harstad og Vesterålen FK har arrangert jaktprøve denne helga, men ut fra partilistene kan jeg ikke se at noen av pointerne fra vårt distrikt har deltatt.

Gratulerer til begge de premierte!

Total
0
Shares

Siste kommentarer