Presentasjon av medlemmer i nytt styre 2019

larspetterberg 2

Her kommer en liten presentasjon av ny styremedlemmer.

Lars Petter Berg, styremedlem  larspetterberg 2

65 år, bor i Asker, gift med Liv og har 2 barn. En jente, Cathrine på 45, som er musiker og en gutt, Kjetil på 33, som er spesialsykepleier

Har 2 pointer hannhunder, Ravnkloas Compis  5 år og Frierfjordens Buddy 11 mnd  

-Opprinnelig bonde med innskrenket drift i fortetningens jernharde grep
-Utdannet Bygningsingeniør og med 42 års erfaring. De siste 30 som prosjektleder for større næringsbygg
-Har tjenestetid med 3 år på befalsskolen for Kystartilleriet i Drøbak 
-Har en bakgrunn med aktiv idrett. Ski og orientering. Etter hvert sykkel. I dag begrenset til å kombinere dette sammen med hundene.
-Har under barnas oppvekst jobbet som korpsleder (men kan fortsatt ikke ei note ) fotballtrener og skitrener
-Har i dag et engasjement for nærmiljøet i Borgen Lions
-Har sittet i styret i Borgen vel i 6 år og som formann i 2 år

Min hunde-CV startet hjemme på gården. En mor og søster som også led av «hundegalskap» medførte mange variasjoner av arten hjemme på gården. Collie var gårdshunden. Bouvier og rottweiler var spennende raser som ga oss mange flotte turer. Av en tilfeldighet overtok jeg en 11 mnd gammel New-Foundlender. Når jeg som 16-åring fikk lov til å bære eget våpen var han en klippe ved min side på Hardangervidda. Han ble et råskinn på støkkjakt og jeg felte masse rype for han. Første erfaring med hundedressur ble etablert via Norske 4H i en alder av 14. Eivind Mjærum ( senere leder for NKK ) var læremesteren. Han bidro til at vi startet en juniorgruppe, underlagt NKK, i Asker. Denne ble senere utvidet til Asker Brukshund klubb, i dag Asker Hundeklubb. Videre gikk turen til Sverige. Strängnäs. 1 uke ungdomskurs med den gang «Svenske forsvarets hundetjeneste». Fra min tid i forsvaret hadde jeg hyppig kontakt og utvekslet erfaring med forsvarets hundeskole i Drøbak. Har gjennomført instruktørutdanning via NKK / NVK. Med Asker Trekkhund klubb som inspirasjon og flere treningspartnere derfra ble valget etter hvert KV.  Mange KV’r fulgte meg på jakt og etter hvert på prøver. En dag ble min KV tispe syk og erstatningshund ble forespurt av oppdretter. Han hadde på det tidspunkt «kun» ett pointerkull. Og så ble det min første pointer.  Haugebjås’s AGL Bajas. ( Ylajalis Gina / Lurudalens Z leo )  Og derved var en frelst

Mine mål for arbeid med Pointeren: Målene synes godt beskrevet i NPK sitt eget lovverk og formålsparagrafen, ellers synes jeg å kunne referere en strofe av Arnulf Øverland sitt dikt  «en Hustavle»

Det er en lykke i livet 
Som ikke kan vendes til lede: 
Det at du gleder en annen 
Det er den eneste glede

Det er vel slik det føles og ha pointer i hus og omgås denne flotte rasen hver dag. I arbeidet med å fremme pointerens interesser og egenskaper håper jeg samtidig og finne motivasjon i arbeidet sammen med alle flotte pointerfolk. Vi har alle et felles mål som vil pointerens beste. Veien mot målet vil nok kunne beskrives litt forskjellig, avhengig av øyet som ser. Dette bør sees på som en styrke og kunne gi det mangfold man søker i veien mot mål.

 

Einar Einmo, styremedlem Einar einmo

Jeg er 45 år og bor i Leirfjord kommune på Helgelandskysten. Er gift med Merete. Vi har to barn, en gutt på 23 år og en jente på 18 år. Vi har i dag 4 hunder: pointer Likko`s Iris 9 år (elitehund), irsk setter US Mocca (godkjent avls tispe i Nisk) 3,5 år, pointer Lykkekjerre`s Chanel 3 år (elitehund og Nuch) og en malteser på 2 år. Har vært medlem av NPK siden 1999

Jeg er ivrig og nysgjerrig på rasen og dens utvikling, liker å følge med på hva som skjer på jaktprøver og utstilling på de ulike linjer/kombinasjoner i rasen. Har vært styremedlem i lokalt idrettslag, sitter nå i styret som leder av «ute gruppen» i et ungdomslag. Ut over det er jeg meddommer i Leirfjord forliksråd der jeg sitter på 7. året nå.

Din målsetning med oppgaven for NPK?

Være en del av et team som videreutvikler og fremmer rasen vår.

Vi fikk vår første hund høsten 1997, det var en Irsk setter hann. Han ble bare ca. 3 år før han ble syk om måtte avlives. På den tiden studerte og bodde vi på Steinkjer, jeg hadde fått kontakt med Marianne Holmli som tipset oss om at Sturla Bendiksen hadde et valpekull. Da vi kom til Leksdalen for å se på valpene fikk vi av Sturla og Anne Lise tilbud om å kjøpe en tispe på 14 mnd. Det var Likko` Evita, en r/h tispe etter Likko`s Starlight og Agertoften Senja. Evita ble primært en jakthund, men jeg var nysgjerrig på jaktprøver og stilte henne noen ganger i uk og ak uten premie. På utstilling hadde hun ck. Tiden med Evita gav grobunn for interessen for pointer. Senere har vi kjøpt Mostodalens Anja (elitehund) og Likko`s Iris (elitehund) fra kennel Likko`s til Sturla og Anne Lise. I 2006 fikk vi godkjent kennelnavnet «Lykkekjerret» der vi håper vårt 6. pointerkull blir født til sommeren. Var i noen år med å arrangere «Hattfjelldalsprøven» til Vefsn jff, var prøveleder et par ganger. Har hytte i Fiplingdalen, ved inngangen til Børgefjell som vi bruker mye året rundt. Med Statskog som største grunneier er det rikelig med tilgang på jakt og treningsterreng. Har de siste årene fått flere forespørsler om å ta jaktprøvedommer utdannelse men har så langt satt det på vent.

Annet du ønsker å trekke frem? Er en rolig person som liker å ha oversikt over det jeg er en del av.

 

Rune Hoholm, styremedlem  Runehoholm

51 år, bor i Sørreisa, gift med Rachel og har 3 voksne barn og 2 pointere.

Medlem i NPK siden 1996

Jeg er glad i både folk og dyr. Jeg er positiv og engasjert i det jeg holder på med og liker å få bidra der jeg er.

Har vært distriktskontakt for NPK. Jeg har også vært leder for Midt-Troms fuglehundklubb og sittet mange år i styret.

Din målsetning med oppgaven for NPK: Bidra til at NPK kan gjøre en best mulig jobb for sine medlemmer i hele landet og bidra til å fremme pointeren som rase.

Jeg har hatt fuglehund siden 1994. Startet først med en engelsksetter og har også prøvd korthåret vorsteh. Etter hvert har det bare vært pointer hos meg i en lang periode. Jeg stilte på min første jaktprøve i 1995 og har hatt gleden av å få mange flotte premier gjennom årene. Totalt har det blitt 156 premier fordelt på 11 ulike hunder. Jeg har også hatt gleden av å vinne Svensk mesterskap og NM-vinter med mine pointere. 6 hunder har blitt jaktchampion og 2 som har blitt utstillingschampion. Jeg er aktiv på utstilling når jeg har en hund som fortjener å bli ført fram til et championat.

 

 

 

Lars Morten Håven, varamedlem larsmortenhåven

48 år , bor på Malm (3 mil nord/vest for Steinkjer) 2 barn ,Fredrik 15 år og Jannicke 24 år

Har i dag 3 pointertisper,  Myrteigen`s Sol,Troya, Høytjønna`s Bella . Ble medlem i NPK, distrikt Trøndelag, 2003

Er utdannet industrisnekker og produserer vindu og dører ved Beitstadvinduet i Malm.

I lag og foreninger har jeg vært aktiv som både utøver og trener innen fotball, judo og litt innom turning. Hatt flere verv i Malm røde kors hjelpekorps som depotleder, styreverv, leder, instruktør. Nestleder i Malm JFF og aversjonsinstruktør. Medlem av aktivitetsgruppe nord i Inn-Trøndelag fuglehund klubb. Har også sittet en periode som leder i prøvenemnda for snekkerfaget.

Jeg vokste opp i en familie som hadde stor interessen for fjellet, men ikke for jakt. Det var det heller fiske, bær og turer som fenget. Interessen for jakt fikk jeg i ungdomsskoletiden. Den tiden hadde jeg ikke egen børse, men fikk lånt så jeg fikk jaktet. Da jeg flyttet på hybel for å gå skole, var det andre ting som ble prioritert. På nittitallet kom interessen tilbake. Tok jegerprøven og kjøpte meg ei gammel hagle. 2001 kjøpte jeg min første fuglehund. En pointer fra Borger Holmsen i Namsos. 

I 2011 tok jeg over 3 år gammel Myrteigens Sol fra Svein Sellie. Det var planlagt paring med Bjønnålias Figaro som vi ble enige om å gjennomføre. Dette ga mersmak og begynte å lese litt om avl. Jeg kom i kontakt med Kjell Dypvik. Han ble min læremester/mentor som satte krav til å dokumentere mine påstander om hunder og linjer. Han hadde mange gode råd og tips som jeg benyttet meg av. Ble en bratt læringskurve. Dette ble starten på Kennel Høytjønna.

Odd Løvseth

Høsten 2012 stilte jeg på min første prøve på Verdalsprøven og ble belønnet med 1. AK. Så var jeg bitt av denne basillen også. Det gikk lang tid før jeg forsto hvor høyt en førstepremie i AK egentlig er. Det har blitt langt mellom premiene, men noen få har det blitt, men en VK premie har jeg til gode. Det tar jeg ikke så tungt, fordi jeg har den gode evnen til å glede meg over at andre lykkes. Skulle ønsket at flere også hadde den evnen, istedenfor å svartmale andres for å fremheve sine egne. Målet for alle er vel å utvikle pointeren i riktig retning, og stille pointeren og NPK i et godt lys. Da kreves det et godt samarbeid og gode samtalepartnere.

 

Odd Løvseth, varamedlem 

Alder: Snart 62. Medlem i NPK siden 2015. Har lite relevant erfaring fra foreningsarbeide. Har vært jegerprøveinstruktør i 21 år. 

Min målsetning med oppgaven er først og fremst å lære, men håper å kunne bidra i enkelte saker.

Min første hund fikk jeg på slutten av 80-tallet, det var en feilfarget gordonsetter. Har også hatt to drevere og en dunker. Har jakta siden 1973, småvilt, rådyr og rein. Har hatt ei strihårtispe som fikk 2.UK, korthårtispe som fikk 1.AK og ble NUCH. Måtte skaffe meg en skikkelig fuglehund og har nå ei pointertispe som har to ganger 1.UK, èn gang 2.UK, 1.AK og 4.VK kval NM lavland.

 

 

Gjermund Aas, medlem valgkomite Gjermund aas

53 år , bor på Langhus, gift med Ann-Karin, 3 barn i 20-åra, 6 hunder

Medlem i NPK siden: 1996

Har erfaring fra ulike foreninger og idrettslag. Har hatt verv i Ski jeger og fiskerforening i flere år, er leder av jakthundutvalget der nå. Var DR for NPK O/A 1998 – 2004 og satt i hovedstyret både som vara og styremedlem i 4 år. Har også fungert som materialforvalter og vært med i styringsgruppa i O/A i flere år og arrangert skogsfuglprøver for NPK og diverse kurs og samlinger.

Din målsetning med oppgaven for NPK: Bidra i valgkomiteen

Fikk første fuglehund, engelsk setter  i 1987, har siden hatt to eller flere hunder. første pointer i 1996. Har nå seks pointere. Alle er jaktpremierte bortsett fra valpen. Har hatt fire valpekull under navnet Orremåsan sammen med Ann-Karin Lindberg. Er ellers instruktør, fase 1 og 2 og aversjonsinstruktør.

 

 

 

Olaf Lurvik, varamedlem valgkomite 

Olaf Lurvik

55 år , bor på Ranheim,  to gutter 28 år og 23 år , gift

Har  2 pointere. Rokkomborres Ailo 5 år og Urdevassfjellets Sagan 1 år. Medlem i NPK siden 2010/11

Kort om meg: Ekte Trønder med glimt i øye. Spesielt glad i fjell og turer. Hytte på fjellet. Tidligere idrettsmann (sykkel). Jobber i dag innen salg/prosjektering for Handicare Patient Handling.

Relevant Erfaring i foreningsarbeid: Trener Ranheim Skiklubb fra barn til senior, Trener/sportslig leder for Norges Sykkelforbund landslag 1993-97, Sportslig leder Ranheim skiklubb 2008 – 2012. Leder for langrenskomite SørTrøndelag skikrets 2012 -2016. Styringsgruppeleder Team Veidekke Midt Norge 2016 -2019 ( gikk av nå 30 april)

Min Målsetning i NPK: Mitt utgangspunkt er at jeg ønsker og bidra med min kunnskap. Målet er jo og fremme Pointeren i mitt didtrikt og bidra for at flere skaffer seg Pointer samt at vi har det hyggelig enten til fjells eller på lokale møter.

Kort beskrivelse av mine hunder: Startet med jakt første gang i 1997 og fikk min første hund høsten 1998. Det var en gordonsetter. Andre hund var også en gordonsetter. Fikk min første Pointer høsten 2010, men mistet den dessverre som 3 åring ved en feiloperasjon høsten 2013. Hentet Ailo i Tromsø våren 2014, stilte Ailo for første gang vinteren 2015, det ble 1 UK, 1 AK på første start. Har 1 VK og fler VK premier på Ailo.  En meget bra hund som jeg jakter veldig mye med. Det er skutt mang ryper, orrfugl og Storfugl for Ailo. Hentet Sagan i fjor sommer, Sagan er i dag 1 år og veldig ungdommelig av seg. Men viser veldig stor jaktlyst og vi har hatt veldig mange fine sjanser med han i vinter. Har stilt han på jaktprøve i vinter men ikke noen premie. Men Sagan fikk toppkarakter selv om det ikke ble noen premie. Har meldt han på Norsk Derby og vil tro at vi skal kvalifisere oss der.

Men primært så er jeg en jeger men vil stille begge hunder når jeg har mulighet.

Total
0
Shares

Siste kommentarer