Norsk Pointerklubs hovedprøve 29/9-1/10-2017.

PremierteFinaleHjerkinn

PremierteFinaleHjerkinnPrøven ble arrangert i terrengene rundt Kongsvold i tradisjonens tro. NPK feiret også sitt 110-års jubileum. I forbindelse med jubileet arrangerte NPK også Nordisk Pointer Match.

Til hovedprøven var det påmeldt 128 pointere, og det startet 93. Av 20 premier tok pointeren 12 av disse. 6 stk i kvalitet og 6 i VK. I finalen lykkes vi ikke helt dessverre. Men vi må si oss meget fornøyd med premieandelen.

Været var overskyet og noe vind fredag og lørdag. Søndag dro det seg til med tåke og vanskelige forhold. I finalen ble det 2 engelsksettere som klarte å få med seg 2 flotte premier.

1VK finale gikk til Berkjestølens Robben e/f Frits Fuglerud
2VK finale tok Knutsvollen’s Hi-tex e/f Ingvar Rødsjø.

Men som leder i NPK må jeg ha lov å nevne fantastiske resultater i semifinaler, der 5 av 7 premier gikk til pointere.

I kvalitet ble det delt ut 6 premier, og alle gikk til pointere. Ny VK hund ble Maifjellets Doffen e/f Leiv Jonny Weum. I UK var det Høytjønnas Messi e/f Bjørn A Sletto som tok for seg med to flotte premier; 2uk og 1uk. Gratulerer så masse. Rypetellingen under prøven viste at det var 468 ryper som tok til vingene. Hjerkinn Nord-terrengene viste seg å være de jevneste med fugl under prøven. 

VKfinaleParti011017Premieliste: 
P Høytjønna’s Messi e/f Bjørn Sletto 2UK og 1UK
P Maifjellet’s Doffen e/f Leiv Jonny Weum 1 AK
P Jutevanet’s Rollon e/f Ohrstrand Per Ole 2 AK
P Faiter e/f Per Ole Bjørndal 3AK
P Høytjønna’s Knut Jimmy Börjesson 2 UK
P Eidemlia’s Singha f Bjørnar Eidem 1 VK 
P Eidemlia’s Dano f Boye Ølstøren 2 VK kval 4VK semi
P Jutevatnets Prima e/f Ole Frøland 1 VK/CK semi
P Østagløtten’s Luba e/f Frode Stenerud 2 VK semi
P Jutevatnes Birk e/f Ivar Ellingsen 2 VK semi
IS Settermosens Aberlour E/F Rène Meinertsen 2 VK kval
IS Arja f Andreas Storgjerde 3 VK Kval 
ES Fosens Pia II e/f Jan H Nygård 1 VK kval
ES Turbekken’s Kaisa e/f Ivar Rødsjø 3VK semi
ES Berkjestølen’s Robben e/f Frits Fuglerud 1 VK semi og 1VK Finale
ES Knutsvollen Hi-tex e/f Ingvar Rødsjø 1 VK/CK kval og 2VK finale

OppropGratuler til alle.Lørdag kveld ble det arrangert jubileumsmiddag. Prøveleder hadde nok ønsket seg at flere tok turen til Hjerkinn, men slik er det jo bare. Vi var 42 til middag, og middagen ble meget trivelig. 3 Æresmedlemmer tok turen: Trond Olsen, Kjell Duedal og Eva Bente Lindseth. 

Torsdag ble Nordisk Pointer Match gjennomført. Matchen gikk i Slådalen. NPK takker Lesja og Dovre Fuglehundskole for lån av terreng både til trening og matchen. Takker Kim Andre Eriksen for god jobb som kjentmann. Terrenget var meget rettferdig for alle deltakere noe som gjorde at alle kunne få vist det som bodde i hundene. Rypebestanden kunne vært bedre for dagen, men det viste seg at alle lagene hadde mulighet til å bli premiert. Hundene klarte dessverre ikke fuglen. Jutevatnes Birk var meget nære å få til et fuglearbeidet, men under lokalisering av igjen-ligger blir det støkk.

Norge vant med laget Grovsmias Kull e/f Boye Ølstøren, Jutevatnes Birk e/f Ivar Ellingsen, Jutevatnes Prima e/f Ole Frøland og Eidemlias Dallas T e/f Henry Espeseth. Norge hadde et lag med meget gode søkere.

De nordiske landene hadde gode hunder å vise frem.Hvis undertegnende som var dommer for det norske laget skal nevne noen hunder, så var det Södersjöens Gameboy e/f Jimmi Börjesson en hund med en fantastisk stil, hodeføring, reviering i meget brede flotte slag. En sterk hund som også i tyngre terreng viste styrke.Astrup Rik e/f Erik Aarø en hund med stor motor, fart og stil og en prima reviering og vindbruk. Noe mere fremdrift i slagene var ønskelig til det helt store. Men hunden har potensiale til en høyfjellshund med noe mere trening i rett terreng.Fra Finland stilte Moudhills Indica e/f Ville Leskinen, en lett livlig tispe med flott fart og stil. Indica viste også at hun takler medvindsøk av prima klasse.Når det gjaldt det norske laget så viste Eidemlias Dallas e/f Henry Espeseth at de virkelig er en ekvipasje på høyfjell. 

NordiskPointerMatchNordisk Pointer Match sett under ett var det 4 gode lag som ble presentert. Gratulerer alle sammen.Nordisk Pointer Match ble avsluttet med en meget hyggelig middag, der det kom fine ord om hvor heldig vi er som har pointer. Det ble også snakket om at de 4 landene må sette seg ned å arbeide for at Nordisk Pointer Match må få høyere status i sine land. Dette bør det arbeides med inn mot NKU (Nordisk kennelunion). Både i Nordisk Pointer Match og andre landskamper bør det være mulighet for tildeling av CK, CERT og Cacit. Som leder av NPK er jeg for å jobbe med dette videre.

Når en jaktprøve skal gjennomføres må noen ta jobben. Som prøveleder vil undertegnende takke de som var med i komiteen for en fantastisk god jobb og en trivelig helg på Hjerkinn.Takk til alle dommerne som stilte opp, uten dere blir det ikke noe prøve.
Takk til Tone Kanestrøm og Lars Winum for jobben som NKK rep/res. Prøven ble gjennomført uten noen som helst bemerkninger.

I komiteen var:
Prøveleder Sven-Tore Kittilsen, Katrin Gonsholt, Marianne Sagstad, Tore Husebø, Torstein Dehn, Kjetil Kirkhus medieansvarlig

Norsk Pointerklub takker vertskapet på Hjerkinn som alltid er positive og gjestmilde.
Takker våre sponsorer som ga oss fantastiske premier og gaver. Royal Canin Viking Footwear PetsØyo AS Geilo

Leder NPKSven-Tore Kittilsen.

Total
0
Shares

Siste kommentarer