Referat Sør-Norsk Pointertreff 2017

BIR og BIM Valp

BIR og BIM ValpReferat Sør-Norsk Pointertreff 2017

Sør-Norsk pointertreff 2017 startet sankthans aften med grilling, bålkos og hyggelig lag i årestua nede ved Breivatn på Bjåen.

De som skulle bo på Bjåen for helgen kom spredt ut over kvelden, fant sine rom og trakk ned til vannet. Det var ikke vanskelig å skjønne hvor de skulle gå da det var munter stemning og tidvis allsang. Kjetil Olsen og Eivind Endresen (begge Vestlandet Sør) hadde skrevet en pointervise på melodien «Vem kan segla förutan vind». Også Trond Olsen vartet opp med sang om våre flotte pointere. Folk fant veien til rommene etter hvert, men for noen ble det gry av dag før natten var et faktum.

Lørdag våknet vi til litt surt vær og tidvis lette regnbyger. Utstillingstelt, ringen og kiosken ble rigget og deltakerne meldte sin ankomst. Klokken elleve startet utstillingen, ledet av ringsekretær Vidar Andersen. Dommer for dagen var Trond Egil Olsen. Først i ringen var det fem valper som hadde påmelding på stedet. En engels setter, og fire pointere. BIR Valp ble Østagløtten’s Ida (Jutevatnet’s Makker/Østagløtten’s Songa) til Kjetil Olsen. BIM ble Herkules (Pluto/Østagløtten’s Fairtale) til Jan Sigve Sørhus.

Det var 29 hunder påmeldte til årets utstilling noe vi er godt fornøyde med. Det viser at pointerne og dere eiere trives på Bjåen, og ønsker å komme til fjells. Etter å ha gitt sin bedømmelse til skriver Sven Tors Kittilsen, forklarte Trond til publikum hvorfor de ulike hundene fikk den premiegraden de gjorde, og hvorfor rekkefølgen i klassene ble som den gjorde.

I brukshund klassene var det godt med deltakere i begge kjønn. Henholdsvis syv hanner og ni tisper (1 tispe ikke møtt). I hannhund klassen ble Halsenuten’s BF Wille (NUCh Jutevatnet’s Birk/Lytingfjellet’s Frekka) eier og fører Katrin Gonsholt beste hannhund med Excellent, CK og Cert.BIR og BIM

I tispeklassen kjempet flere om å bli beste tispe. Det ble NUCh Røynåsens Ida (Daxoronjas Basso/Lulu’ Del Frangio) og Ingrid M. Bjåen som til slutt sto først i rekken. Certet gikk til Kokanee’s Alpina (Eidemlia’s Dano/Black Luckys Queen L) til Ådne Andersen.

Etter utstillingen ble det trekning på lotteriet. Mange flotte premier ble delt ut. Blant annet nyfisket ørret fra området, en rekke Royal Canin produkter, pointer-effekter og treningshelg på Bjåen vinteren 2018.

I kveldingen ble grillene nede ved vannet igjen tent. Når de fleste hadde spist var det klart for årets pointerquiz. Det ble en naturlig inndeling av lag. De som satt inne i årestua, de på bordene ute og gjengen i båthuset. Det ble en jevn quiz med bare 3-4 poeng som skilte vinner fra nummer tre. Det ble de som satt i båthuset som gikk av med seieren.

Etter quizen var det utdeling av elitehunddiplomer.

Fra Vestlandet Sør. Jan Sigve Sørhus og Petita (Edo Vom Gründleinshof/Abelana) og Steinulf Smith-Meyer med Gloføklias Rango (NJCh NUCh Black Luckys Ingo/ NUCh Svarttønnholets A Rikke).

Fra Agder/Telemark. Rikke Næss og Sagåsen’s Vippa (Solasteggen’s Siddis/Vierkrullen’s Nomi).

ApportPå søndag var det litt aktiviteter for hund og fører. Først på programmet var apportkonkurransen.

Runde 1. er en apportbukk med rypevinger som skal bringes tilbake til fører for å avansere til finalen. Det var mange som klarte dette. I runde 2 er det to bukker som legges med avstand mellom seg. Begge objektene skal hentes og det går på tid. Det er også tillegg for tygging, samt hvis hunden mister objektet. Dommer i apportkonkurransen var Samuel Larsen.

Når alle hundene som var kommet til finalen hadde gjort sine forsøk ble det klart at det var tre hunder med steke bånd til Bjåen som tronet på topp.

Nr 3. SJCh Fugledes Odin (Fugledes Extra/ Fugledes Yatsi), nr2 ble Lytingfjellet’s Frekka (NUCh Ottorino’s B-troll/NUCh Lytingfjellet’s E’ E Tøffa) begge Ingrid M Bjåen. Vinner av apporten ble Lytingfjellet’s Flikka (NUCh Ottorino’s B-troll/NUCh Lytingfjellet’s E’ E Tøffa) og Olav Schrøder.

Etter apportkonkurransen var det drag race. Der er det om å gjøre å løpe fortest fra a-b. 150 meter spurt. Vinner her ble KV Tina til Marianne Sagstad. Troll-leiken’s Lexie (NJCh Eidemlia’s Dallas T/ Vestfjorddalens Spiv) og Rittis-Tina Turner (Daxoronjas Basso/Borgeflon’s JI Ritti) ble nr 2 og 3. begge eid av Aina Brynhildsen.

 

DragraceFolk vasket seg så ut av rommene og satte kursen hjemover.

 

Arrangørene takker for nok en super helg på Hovden. Takk til dommer Trond Olsen, ringsekretær Vidar Andersen, skriver Sven Tore Kittilsen, nye og gamle deltakere, familien Bjåen for lånet av plassen, Royal Canin og alle bidragsytere som gjorde årets treff til en suksess.

Velkommen igjen til Sør-Norsk pointertreff 2018.

Vi sees på fjellet!

DR Agder/Telemark                                                       DR Vestlandet Sør

Kjetil Kirkhus                                                                    Kjetil Olsen

Total
0
Shares

Siste kommentarer