Mange fine resultater hittil i høst

Kjære leser, her kommer en kjapp oppdatering fra indrefileten av Pointer-Norge, Vestlandet Sør.

For deg som er ny og sitter å lurer på alle tall og bokstaver vi skriver om (eller har lurt på dette i mange år) så er dette enkelt forklart slik: UK = Unghundklasse, hunder under 2 år. AK = Åpen klasse, hunder over 2 år og VK = vinnerklasse, klassen for meget gode og dresserte hunder som har fått 1 premie i Åpen klasse, 1AK.

I UK og AK deles det ut fra 1 til 3. premie og i VK kan du få helt ned i 6. premie, altså 6VK. Felles for alle hunder som får premie er at de er gode jakthunder og har eiere som har lagt ned mye tid i trening med sine firbeinte venner. 

Nevnte vi at Pointeren også er en utmerket familiehund? Lite bråk, glad og fornøyd. Elsker peiskos. Ser bra ut også når den ikke tar stand! Ja nå kan jo det samme sies om eierne av disse edle bikkjene også 🙂

Allerede i august begynte de første høstprøvene og Rogaland Fuglehundklubb var først ute med sin Sirdalsprøve.

Her fikset Frank Ådne Pedersen og Oterbekkens Suzie Q seg en 2.AK i sin AK debut. Du kan lese mer om prøven her: http://rogalandfuglehund.no/?p=1678#more-1678

Så var det Agder FHK/Hovden som hadde sin prøve. Her fikset Eivind Endresen og Ørntuas T Bird seg en 4.VK http://www.agderfuglehundklubb.no/79-forside-nyheter/351-hovden-host-2015

Jan Sigve Sørhus har en pointer ved navn Pluto. Pluto sikret seg en en 2.AK den 5/9 og en 1.AK den 6/9 på Kongsvold. Kjekk helg for ekvipasjen.

Så roet det hele seg mens jegere og hunder jaktet 2-3 uker. Her har nok mange ekvipasjer hatt det fantastisk kjekt mens andre har slitt med lite fugl og lange motbakker. Hvis dere har bilder og historier fra årets jakt så send de til oss! Ikke vær redd for å vise bilder av skutt småvilt 🙂

På høsten drar klubbene igang skogs og lavlandsprøver. På skogen slippes kun en og en hund for dommeren og her gås det varlig fremover på jakt etter orrfugl, rugder og storfugl. Ørene er et godt hjelpemiddel for en god skogsfugljeger og det er ingen ulempe å kjenne sin hund godt. Kun hunder over 2 år får stille på skogsfuglprøver!

Lavlandsprøver finnes på øst og vestlandet og her jaktes det etter fasaner, rapphøns og rugder. Det slippes to og to hunder og førerne vasser gjerne rundt i gummistøvler, vadmel og sixpence på store åpne flater. Noen skikkelig drevne har vest med plass til apportobjekt, skudd og lommelerke. Også her er humøret på topp.

Botnahiets Molly og Kåre Skjelbreid ordnet seg en 3.UK på Vestfold 1 og en 1.UK på Mjøsprøve 1. Godt jobba.

En annen god vestlandsekvipasje er Chriwalls Happy og Helge Pedersen. De har forsynt seg grovt i år med 6 premieringer i vinter (hvorav 3×1.UK) og de er ikke beskjedne på premiefatet i høst heller. 

3.UK på Hjerkinn, 2×3.UK på Rjukan II (Høstprøver på fjellet) og en 3.UK på Vestfold 2 Lavland. Sterkt. Og de som er venn med Helge på Facebook får stadig kjekke videosnutter med Happy på Rugdejakt. Tommel opp Helge.

Gloføklias Rango er en himmelsk fin søker som minner oss mest om Aukrustfiguren som løp til verdens ende på under 2 minutter for å hente vann. Lettbeint som en Italiensk Senorita og utholdende som en gammel Marna. Eier er Steinulf Smith-Meyer og ekvipasjen fikk 2.AK på Lavland/Vestfold 2

Flere har vært på Vestfoldprøvene. Høytjønnas Solo ble Lovende Unghund med 1.UK den 4/10. Solo fikk også 2×3.UK i løpet av 14 dager og eier Steffen Søreng ryktes å være godt fornøyd med prinsen. Lytingfjellets Guinnes bor sammen med Solo og fikk 2.AK på vestfold 1. Eier er Maiken Søreng.

Grimasteggens Lixie og Tore Husebø fikk 4.VK på høstprøve på Geilo og på Haugesunds JFF sin skogsfuglprøve 24/10 fikset de seg en 2.AK. På samme skogsfuglprøven fikk Skipsfjordhønas C Vilja 2.AK. Eier er Karianne Kayser

Pimens Astrix og Sveinung Lien har ordnet seg en 2.AK på skogen den 4/10 mens en annen Pimens, nemlig Pimens B-Jenta ordnet seg 4.VK på Hamar 9/10 og 1.VK på Vestfold 2 helga etterpå. Kjekk uke for eier Turid Skjelbreid tipper vi.

Pål Livar Ravndal herjet premielistene med Cantona for noen år siden og han har nå kjøpt seg en ny hund. Vestfjorddalens Red Devil heter hun og fikk 2.UK på Vestfold 2.

Vi gratulerer alle eiere, førere og oppdrettere og regner med å få flere rapporter om premier allerede til helgen da Rogaland Fuglehundklubb arrangerer Lavlandsprøve fredag-søndag. 

Total
0
Shares

Siste kommentarer