Referat fra Heia samlinga

Beste tispe og beste hanhund

Beste tispe og beste hanhundSamlinga på Heia er tradisjonell, flere kommer igjen hvert år, men det kommer også nye til – så rekrutteringen er til stede blant trønderpointerne. Og godt er det, vi trenger å fornye oss ved hjelp av de yngre.

 

I tillegg er denne samlinga spesiell med andre raser i tillegg til pointer. Trivelige folk med andre raser ønskes velkommen, trives sammen med oss og dette gjør at vi får ei spennende helg.
Vi avviklet samlinga etter gammelt opplegg, lørdag på fjellet med 4 partier, alle fant ryper! – så det var en glad gjeng som møttes på bålplassen til grilling og bading. Varmen plaget oss dette året, så det ble korte slipp på hundene.

Lørdag kveld ble det fellesgrill, apportkonkurranse og musikk ved Steinar Dahlø sitt enmannsorkester. Hundefolk er flinke til å prate om dans og musikk, men å danse, det vil dem ikke! Men takk til Steinar for flott musikk.

Apoortvinner Anita med dommer JosteinApportkonkurransen ble vunnet av GS Harry og Anita Inderdal, som i 2013! I finalen hentet Harry 4 ryper effektivt og kontrollert, i tillegg logret han og viste stor glede for å være med på dette opplegget.
Kvelden gikk ellers med til veldig svært trivelig bordsett, ispedd ei og annen utrolig historie. Dagen og kvelden var så trivelig at et ektepar våknet litt uvel og syk på søndagen, det er så artig på pointertreff at det går på helsa løs!

Søndag, stor utstilling med Irene Krogstad som dommer, Irene er som pointeren; livlig, glad, informativ, presis, utholdende, høyreist og stolt! En svært god utstilling hvor Irene fortalte litt historikk, svake og gode sider ved pointeren, noen gode historier innimellom, men hun har et strengt øye når hun fikk en hund inne i ringen – Tusen takk igjen, Irene.

Dette året hadde vi huskyer, gordonsetter, breton, engelsksetter, irsksetter og pointer på utstillingen, ikke verst på et pointertreff?!

Myrteigens Birthe ble beste tispe, Metrinelunds Kejser beste hanhund og GS Harry ble beste hund i “andre raser” – men heldigvis ble Kejser samlingens vakreste hund totalt – det hadde ikke tatt seg ut med en annen rase enn pointer!

 

Ekteparet Frändegård fra ØstersundVi er en liten og samlet gjeng på “pointertreffet” slik vil det være i de kommende årene også, de fleste vil ha nok slipp i terrenget og da vi har plass til bare 4 partier, sier antallet seg selv. Det koster å leie Nordheim, pensjonatet som har alt vi trenger og vi har bestemt at treffet skal være så billig at selv en skoleungdom som må bomme penger av foreldrene skal ha råd til å være med. Dette året nådde vi ikke helt målet med innkomne penger, men med hjelp fra sponsorer og av velvillige privatpersoner så gikk dette bra.
Tusen takk til sponsorene , Viking og Royal Canin, takk til alle dere som hjalp til og vel møtt igjen i 2015!
Terje Bjugan

 

 

Dansen kan begynne De to flotteste valpeneEidemlias valper i sekunderingØrntuas Rasken i stand

Total
0
Shares

Siste kommentarer