Altaprøven og Arctic Cup 2014

Wiggo og Bolt

Wiggo og BoltRune og IbisMed det fantastiske været vi har opplevd i Alta denne helga kan ikke prøven unngå å bli benevnt for  “Vårens vakreste eventyr”! Den avsluttende prøven for vintersesongen i Troms og Finnmark legges årlig til nordlysbyen Alta, og arrangær er Vest-Finnmark Fuglehundklubb. 3-dagers VK med kvalifisering fredag ga NJCh NUCh Jimsrypa’s Kitty og e/f Jim Theodorsen 1. VK m/Ck og NJCh Joker med innleid fører 3. VK. Eier Ronny Hartviksen hadde tatt på seg dommeroppgaver denne helga. Joker oppnådde også premie i semifinalen med 4. VK. Ohlsmyrens P Heartbreaker eies av Håkon Helsvig men ble ført av sønnen Simon, og ekvipasjen oppnådde 4.VK i kvalifiseringen fredag. Skipsfjordhøna’s C Bolt med e/f Wiggo Ditlefsen har hatt ei stor helg denne helga. I kvalifiseringen fredag oppnådde Bolt 5. VK, i semifinalen slo de til med 1. VK m/Ck og i finalen søndag gikk de nesten til topps da de oppnådde 2.VK m/Res.Cacit. Bolt er fortsatt bare en ungdom på 2 1/2 år!

Så er det veldig hyggelig at nye jaktprøvedeltakere kommer til! Ole Bull Romsdal fra Alta har for aller første gang stilt på jaktprøve med sin unge pointer Virdne. Fredag oppnådde de 3. UK på sin aller første start. Det håper vi selvsagt skal gi mersmak til å fortsette med prøvesporten. Unge Freke med eiere og førere Wenche og Lassa Wara oppnådde 2. UK både fredag og lørdag. Revhibakken’s W-Falco med e/f Håkon Helsvig satset alt fredag for å komme med i Arctic Cup. De oppnådde da også 1.UK og var dermed klare for høystatusløpet lørdag. Markusfjellet’s Iri Tindra med e/f Trond Bakkehaug oppnådde fredag 2. UK, og ekvipasjen Ørntuas I YNWA og Torleif Knudsen oppnådde 3. UK fredag. I AK ble det 2. AK på Jimsrypa’s Ilke med e/f Dagfinn Nilsen både lørdag og søndag.

I Arctic Cup var flere av unghundene fra distriktet vårt påmeldt. Lørdag lyktes Revhibakkens W-Falco med e/f Håkon Helsvig å oppnå 4. plass i sitt parti og Ørntuas I Ibis med e/f Rune Hoholm ble plassert som nr 2 i samme parti. Søndag avsluttet Ibis og Rune finaledagen med 2. plass i Arctic Cup finalen.

Ketil Sollid og NUCh Rypejægerens Sassicaia valgte å dra til Abisko denne helga. Det var ikke noe dumt valg da Sassicaia oppnådde 1. SKL m/Cacit ck Hp på lørdag.

Gratulerer!

Total
0
Shares

Siste kommentarer