Ofoten og Vest-Finnmark

Sallirs Linni 1.AK

Sallirs Linni 1.AKHammerpoints At WhiskeyStormen “Kyrre” kom med brask og bram innover Nordland og Sør-Troms fredag. Det skapte store utfordringer både for prøveledelse og deltakere på “Nordlysprøven” i Ofoten i helga. Stengte veier, rasfare, dommere som var værfast og ikke kom seg til prøven, og terreng som ikke kunne benyttes som planlagt var noen av utfordringene. Men med litt omstokking på terreng og sportye prøvedeltakere som tok på seg dommeroppgaven i stedet for å føre egne hunder kunne prøven gjennomføres nesten som planlagt. Dog litt amputert med tanke på antall deltakere. Av pointerne fra distriktet vårt som stilte i Ofoten var det kun en som oppnådde premiering i helga. Sallirs Tj Linni med e/f Mads Hanssen hadde en aldeles kort karriere i AK. Søndag oppnådde Linni 1.AK, og våre VK-hunder har dermed fått en ny sterk konkurrent! I VK-finalen var det ingen som lyktes med premie. Vest-Finnmark FK har arrangert jaktprøve på Sennalandet sist helg. Et snev av han “Kyrre” kom inn over Finnmark også, med sterk vind over terrengene på Sennalandet fredag. Det var nok årsaken til at rypene her også ble litt forskrudd, og for det meste satt i store flokker og ikke var så enkle å takle for hundene. Selv enkeltrypene i terrenget var noe forstyrret av det urolige været. Lørdag og søndag var topp med mange kuldegrader og vindstille. Lørdag ble unge Revhibakken’s W-Falco med e/f Håkon Helsvig premiert med 3.UK. Dette var den eneste premieringen for pointerne våre denne dagen. Søndag oppnådde Ørntuas I YNWA med e/f Torleif Knudsen 3.UK. I tillegg ble Hammerpoints At Whiskey med e/f Jens Herstad avsluttet med 1.AK etter å ha mestret vanskelige ryper med et flott fuglearbeid. Whiskey har fra tidligere 1.AK på uttilling, og han er dermed blitt ny Elitehund i NPK! VK-finalen ble også her avsluttet uten at noen av hundene ble premiert. 

Gratulerer til de premierte!

Total
0
Shares

Siste kommentarer