Trønderhunder på jaktprøve

Astor med matmor og Kasper

Astor med matmor og KasperSå er endelig prøvesesongen igang også for oss i Trøndelag. På tross av mye vær i det siste så er mange kommet ordenlig igang.

Lifjellprøven
Først ut var Namndal Fuglehundklubb med Lifjellprøven 1-3 Mars. Her startet  Ketil Aune der han slapp i fjor med sin
Lytingfjellets G `Isa ( Rushligt Asco x Lytingfjellets EE Tøffa) og 2 AK var et faktum. Vi gratulerer.

Verdalsprøven
Så kom turen til Inn-Trøndelags FHK med Verdalsprøven som startet 8 Mars og går frem til 10 Mars. Ikke så veldig mange på premielisten første dag men 2 Pointere hentet flotte premier. Bjørn Rune Sellgren har sin første fuglehund, Barentsviddas C Astor  ( Anter x Giga) og på Verdalsprøven slår de til med 2 UK, en veldig flott prestasjon.
Likkos Niilo   (Likkos Arras -Duna Di Valeggio) er solgt til Sverige og Niklas Steenfors og fikk 2 AK. Vi gratulerer.
I vinnerklassen stilte Terje Bjugan med Metrinelunds Kejser (Metrinelunds Ricco x Blålyngens Trille) og de fikk 4 VK Finale.

Smølaprøven

Første resultat som meldes inn fra fantastiske Smøla er fra Per Ole Bjørndal som stilte sin nye unghund og lykkes med premie på sin første start.
Faiter ( Bjønnålias Figaro x Myrteigens Sol) fikk 2 UK. Gratulerer.

Rørosprøven
Røros JFF arrangerte sin vinterprøve 15-17 Mars og fra Trøndelag stilte det ikke mange pointere men de som var der tok for seg av premiepotten.
Fjellrypas Lj Perro El Loco (Vestfjorddalens Joker – Fjellrypas Lilo ) til Svein Midthjell  fikk 1.UK.
Likkos Niilo ((Likkos Arras -Duna Di Valeggio) stilte også på denne prøven og ble belønnet med nok en 2 AK, en flott prestasjon.
Vi gratulerer og ønsker lykke til videre.

Meråkerprøven
Meråker JFF 16 Mars melder om bra med fugl og her stilte Heidi Lundal med Skoglykkas Billie  (Skoglykkas Arjo – Skoglykkas Gaia) og ble belønnet med sin første jaktprøve premie og 2 AK, Gratulerer

Kvikneprøven
Nordenfjeldske Fuglehund klubb arrangerte sin vinterprøve på Orkelbogen, Kvikne 23 – 24 Mars.
I Vinnerklassen stilte Per Ole Bjørndal sin VK hund NUCH Bjønnålias Figaro ( Balder x Vaulhaugens Miss Mouche) og fikk 1 VK i kvalik
Bjørn Hugdal stilte Langlandsmoens Black Onyx (Fjellrypas Franko x Leirungens BRT Black Taiga) til en flott 2 AK på første forsøk i denne klassen. Eier av hunden er Pål Inge Hugdal.
Vi gratulerer.
_______________________________________________________________

Vefsen JFF`s prøve på Hattfelldal 6-7 April.
Asle Hasselvold stilte med sin Luna ( Daxo Nova Hinice x Vårsteggens Ronja Regina) fikk en flott 2 AK. Gratulerer.

_______________________________________________________________

Tydalsprøven
gikk 6-7 April med Nisk som arrangør. Stor deltagelse i bra føre men få trønderhunder lykkes i fugl. En av de som lykkes var Steinar Volden som stilte sin stolthet  Ørntuas I Rasken (Pointnic’s E I Point – Ørntuas E Nemi) og fikk den premiert begge dager med 2 x 2 AK . Vi gratulerer.
Lykkes gjorde også Hans Korsgaten med sin Skoglykkas Balder ( Skoglykka’s Arjo – Skoglykka’s Gaia ) da de også ble belønnet med 2 AK. Gratulerer.
________________________________________________________________

Dovrefjellprøven 12-14 April
Flere Trønderhunder skulle i ilden første dag, men så var det dette med fugl da, enkelte terreng var slik at det ikke var fugl, andre slik at det var istykker frosset snø og svært tungt og andre terreng var slik at det fantes muligheter.
Fredag 12 April.
Ohlsmyrens P Rocket Man ( Jutevatnets Radar – Borgeflons Jaga Cs) til Arild og Eva Solli fikk 2 AK
Svahøa’s Dog (Skoglykka’s Arjo – Blålyngen’s Dina) til Petter Wikdal fikk 2 UK
Vi gratulerer begge to og helga er ennå ung 🙂
Lørdag så var fuglene mere samarbeidsvillige og været viste seg fra en god side frem til ettermidagen. Noen Trønderhunder benyttet annledningen og smalt til med flotte premier.
Svahøa’s Dog (Skoglykka’s Arjo – Blålyngen’s Dina) til Petter Wikdal fikk 1 UK
Eidemlias Singha ( Black Lucky Rapp x Eidemlias Prikka) til Liv  Randi og Bjørnar Eidem fikk 1 AK på sin første AK start.
Eidemlias Raya ( Jimrypas Jeger x Lytingsfjellets D-Lille-My) også til Liv Randi og Bjørnar Eidem fikk 1 AK på sin første AK start. 
Sterkt av alle og vi gratulerer.

Søndag ble mere dramatikk enn folk ønsker seg da Dovrefjell ble stengt og folk var inne i fjellet. Noen veier blåste igjen og folk måtte søke ly i bilene, så gikk man tom for drivstoff og måtte hentes ut med beltevogner. Alt gikk bra med folk og hunder til slutt men Jaktprøve premier blir det få av på slike dager.
Vi er glad for at det hele gikk godt på Årets siste prøve i Trøndelag.

Vi samler alle prøveresultat for Trøndelag og Vinterprøvene her og de vil bli oppdatert så snart resultatene tikker inn.
Send oss gjerne bilde av din hund da det er vanskelig for oss å fortsette å lete etter resultater og bilder.

Total
0
Shares

Siste kommentarer