Nye koster

logo

Alle ting har en ende, så også min tid som DR for distriktet Hedmark/Oppland. Dette har vært en artig tid hvor jeg har blitt kjent med mange nye pointereiere i dette store distriktet. Dere har tatt godt i mot meg og latt meg ta logodel i store og små begivenheter dere har hatt sammen med deres hunder. Dere har vært flinke til å ta kontakt enten via mail, sms eller telefon. Jeg har ledd med dere og hatt det utrolig morsomt med å videreformidle på nett eller i Fuglehunden de episodene dere har fortalt om. Jeg har gjort mitt beste og håper dere har vært fonøyde.
Det er 3 personer som skal overta stafettpinnen for distriktet. Bente Bergersen fra Lunner har tatt på seg DR-vervet. Hun har fått med seg i alfabetisk rekkefølge Britt Kristin Mikaelsen og Håvar Skinstad. Bente Bergersen forteller at hun er gift med Nils. Sammen har de to voksne gutter, og 3 flotte barnebarn. Etter å ha hatt både schäferhunder og dvergschnauzere siden tidlig på 80-tallet, fikk de sin første fuglehund i 2004, pointeren Bjønroas Punto.  Hundestallen er videre utvidet til også å omfatte Genni (italiensk-import), og 2 unghunder, kullsøsknene Pålamalmens Il Capo og Isabell. Hundene brukes aktivt hele året med jakt både på fjellet, i skogen og på lavland. I tillegg starter de også på jaktprøver på høyfjell og lavland, samt utstillinger.

Britt Kristin Mikaelsen bor på Næroset i Ringsaker sammen med Arnfinn Nermoen og 5 pointere. Sammen har de Blålyngens kennel. Britt har hatt hund siden 1982, og har vært og er aktiv med hundekjøring, friluftsliv og fuglejakt. Hun har hatt ulike hunderaser som korthårete vorstehere, pointere og huskier. Nå planlegger hun og Arnfinn å utvikle oppdrettet de har med Blålyngens pointere. For tiden jobber Britt med sin unge pointer Metrinelunds Pols, og har etterhvert tenkt å starte på prøver med ham. Hun er ivrig bruker av fjellet i Ringsaker hele året, både på ski, tur og jakt. Hun bor et lite steinkast fra innsjøen Næra og har der er det en nydelig base store deler av året med padling, bading og snørekjøring. Til daglig jobber hun i Cowi i Hamar.
Håvar Skinstad er 30 år og har holdt på med pointer/fuglehund i 5 år. For tiden har han 4 pointere i hus sammen med sin samboer Linda. Han er aktiv i jaktprøvesammenheng og jakter/trener hunder gjennom hele året. Han vil jobbe for å fremme pointeren som den fantastiske jakthund og herlige familiehund som pointeren er.

Jeg takker for meg og ønsker den nye styringsgruppa lykke til videre.

Total
0
Shares

Siste kommentarer