Tromsøprøven i regi av Fuglehundgruppa i Tromsø Hundeklubb

DanskDynastyGoyo

DanskDynastyGoyoFuglehundgruppa i Tromsø Hundeklubb sto som arrangør av en vel gjennomført jaktprøve i strålende vintervær i Nordens Paris sist helg. Etter at det forrige helg var omtrent uframkommelig i terrengene på Ringvassøya, slo temperaturen om fra mange plussgrader til nesten -10 i løpet av et døgn  før Tromsøprøven. Det gjorde forholdene adskillig enklere, og ikke minst mye mere lett framkommelig for våre lettløpte hunder. Flere av de firbeinte hadde ikke fått med seg at kuldegradene hadde gjort sitt inntog i løpet av natta, og de startet slippet med samme kraft som helga før. Det endte i frustrasjon for eierne, og selve Mekka for de som nå slapp å  slite seg fram i terrenget. For noen ble føret litt i letteste laget.
Jutevatnets Cox lyktes ikke selv på Tromsøprøven, men han har hatt fire avkom som har startet på samme prøve i helga. Alle fire er blitt premiert. Det vitner om gode gener fra den stolte fader fra Nordreisa. Wiggo Ditlefsen stilte Skipsfjordhønas C Bolt og kullsøster Tomsi som eies av Tom Ditlefsen. Tomsi ble premiert begge dagene med 2. UK, og broder Bolt med 2. UK søndag. De andre to Cox-avkommene som nå er blitt gjengangere på premiefronten, er Ørntuas H Mille og søster Flicka. Rune Hoholm førte begge de unge fram til 1. UK lørdag. Mille ble også kåret til prøvens beste unghund med sine fire fuglearbeid, tre av dem med reis, og det fjerde kom makker inn og ordnet opp i. Dermed ble mor Lise Nordaas eier av en jakke verdt 5000,- kr. Dansk Dynasty Goyo og eier Said Nordin startet også i Tromsø denne helga, og søndag fikk han inngangsbilletten til Arctic Cup da han avsluttet dagen med 1. UK.
I VK ble tre av pointerne våre premiert lørdag. Vakkerdalens Stærk med eier Per Kanestrøm fikk i sitt parti 3. VK kvalifisering. Søndag i finalen var han med hele dagen uten å lykkes med premiering. Jimsrypas Kitty og eier Jim Theodorsen oppnådde også 3. VK i kvalifiseringen lørdag, og Pimen’s Aron og eier Terje Steinsund klarte 4. VK kvalifisering. Bildet viser Dansk Dynasty Goyo.
Gratulerer til de premierte!

Total
0
Shares