Vellykket dressurkurs på Ekeberg

Dressurkurs

DressurkursNok et vellykket dressurkurs er gjennomført i klubbens regi. Instruktør Christer Wallerby har loset deltakerne gjennom ni kvelder med ulike dressurøvelser. Sitt i ulike situasjoner med og uten provokasjoner, innkalling og lineføring er terpet kveld etter kveld. Christer har også vektlagt innlæring i bruk av fløyte både til innkalling og som ro-signal. – Hvis du skal kommandere hunden på fjellet over lange avstander, er det ikke sikkert du har mye stemme igjen etter et par dagers trening eller jakt, forteller Christer overbevisende. Han snakker av erfaring og øser villig ut praktiske råd og tips i håndtering og dressur av fuglehund.

 

Siste kvelden kommer, tradisjonen tro, Snorre Lindberg med en kasse brevduer. Nå skal dressuren testes. En etter en går hund og fører langs buskene der Snorre sitter gjemt med sine duer. De slippes over hodene på hundene som kommanderes i sitt. De fleste setter seg umiddelbart, bare noen koker det litt over for og må korrigeres.
Situasjonene varieres, ungduer slippes i kull foran hundene på plenen. Duene spaserer foran hundene. Det festes stand, det kommanderes reis, og hundene roes kontrollert. Dette er kjempefine provokasjoner, og det skjer kontrollert i bånd eller i line. Det første steget på veien mot en godt dressert fuglehund er tilbakelagt. Nå er det bare å jobbe videre gjennom sommeren. Flere av deltakerne er allerede påmeldt fasan- og raphønstrening i Sverige fast bestemt på at her skal det bli orden på sakene.

Vi ønsker lykke til videre med trening jakt og kanskje jaktprøver!

Total
0
Shares

Siste kommentarer