Pointersamling i N-Trøndelag 18 og 19 juli

Pointersamling Heia 190709 Kennel Myrteigen og BønnåliaNordtrønderne avviklet pointersamling helga 18-19 juli i Heia Dressurområde. Heia ligger i Ogndal utenfor Steinkjer, etablert i 1989 og disponeres av Inn-Trøndelag FHK. Et utmerket og stort fjellområde!Samlingen skulle bare være på søndag, men etter påtrykk fra deltakerne ble det også en samling på lørdagen.

Flott vær, mange pointere og ivrige og trivelige pointerfolk gjorde denne helga fullkommen. Små partier gjorde at hundene virkelig fikk brukt kreftene.

Pointersamling Heia 190709 Sigmund og Heinådalens Major

Lørdagskvelden var det grillparti med ”nogo attåt” hjemme hos Terje Bjugan. Det var lagt opp til humørfylte innlegg fra utvalgte personer;

Pensjonert prest Lars Berge snakket i 10 minutter om emne ”Prestens status i miljøet, inntrykk ved å omgås pointerfolk, litt om pointerfolkets gudstro” Dette ble et skikkelig humørfylt innlegg!

Oppdretter Sturla Bendiksen skulle snakke i 5 minutter om ”Hvorfor det er bedre å ta inn danske pointere enn italienske pointere” Dette innlegget ble litt lengre enn 5 minutter!  – men Sturla høstet applaus og anerkjennelse for å holde seg til saken?!

heinadalens_bjonnUtstillingsdommer Irene Krogstad tok for seg ”Status på pointerens utseende og bygning i utstillingsringen”  Irene holdt seg til saken, viste til konkrete eksempler og forskjellige ”bygningsmessige” saker som opptok henne på pointerens utvikling de seneste årene.

Kvelden ble lang! Det ble natt før vi ble ferdige, da ”ordet fritt” etter innleggene var planlagt til 10 minutter, men det tok helt av og vi avslutte da småfuglen begynte å synge sine morgentriller. MEN – ingen forsovelser på søndag morgeUtsikt fra gapahukenn, alle møtte med sterk og klar røst og treningsiver i blikket.

Ei vellykket samling, vi har allerede bestemt ny samling til vinteren og samling på Heia neste sommer på samme tid.

Tusen takk til dere alle som bidro!

Terje Bjugan
Kontaktmann Nord-Trøndelag

Total
0
Shares

Siste kommentarer