Uttak NM-lag høst 2009

Norgesmesterskapet til høsten arrangeres i begynnelsen av September. I den forbindelse har avlsrådet revidert uttaksreglene. Hundene som får æren av å representere rasen på Kongsvold vil bli tatt ut etter følgende regler.

REGLER FOR UTTAK TIL NM-LAG HØST

De hunder som bemerker seg med å vinne, eller hevde seg i vinnerklasse på de to første prøvehelgene ( i toppen av pointercupen) skal representere pointeren på NM lag, såfremt de har startet, og premiert seg i vinnerklasse på Kongsvoll i løpet av de to foregående høstsesonger.

Man har da sikret at hunder som stiller til start, er i konkurranseform, samtidig som at de takler Kongsvoldterrengene. Avlsrådet skal også bruke skjønn, eksempelvis kan det tenkes at man må legge pointercupen forutgående høst til grunn i fall det blir snaut med kandidater etter to prøvehelger inneværende høst. Likeså kan det dukke opp særdeles gode hunder som ikke har den erfaringen som er ønskelig fra NM terrengene. De to siste punktene er lite trolig skjer, men man må nødvendigvis ta høyde for den muligheten.

Avlrådet

Total
0
Shares

Siste kommentarer