Midt Norsk Pointertreff 26.06.21

Årets Midt-Norske Pointertreff var med bakgrunn i pågående pandemi flyttet fra Hageseter på Dovre til Stiklestad hundesenter, Verdal. Dette var et sted som var godt egnet for treffet slik situasjonen var nå, med et vertskap som var svært serviceinnstilt og la godt til rette for at arrangementet skulle gå knirkefritt.

Treffet var også avgrenset til å være en spesialutstilling for Pointere i Midt-Norge. Utstillingen ble avholdt i strålende sol, med god avstand mellom både de som skulle stille ut hund og de som benyttet anledningen til å se på utstillingen.  I sum var det 22 hunder som ble vist fram for dommer Marianne Holmli. Dette var færre hunder enn det pleier å være på Dovre, men heller ikke overraskende med tanke på at arrangementet var flyttet og pågående pandemi. Selv om utstilling var flyttet var det flere av de faste deltakerne som hadde tatt med seg campingvognen fra sør i landet for å bivåne utstillingen. Det var også flere av de faste Trønderlagsdeltakerne som fant veien til Verdal denne lørdagen for å se på utstillingen.

Dommer Marianne Holmli ledet dagen med stø hånd. Hun bedømte hundene, samtidig som hun veiledet de som stilte ut hundene sine slik at de skulle få vist seg best mulig fram. Ringsekretær Lise Tromsdal bidro til å holde god flyt og skriver Ragnhild Kvalheim hadde meget god kontroll på skriving av kritikker mm.

Dommer Marianne Holmli i bedømmelse

Bestehund (BIR) ble veteranen Svahøa’s Dog, eier Petter Wikdahl, oppdretter Kjell With. BIM ble Furukollen’s Gyttorps Röda kal 12, eier Britt Kristin Sveen-Braathen, oppdretter Anne Kathrine Ødegård, dette medført også cert. Hannhundcertet gikk til Skoglykka’s Sarek, eier Jens Anders Myhr, Oppdretter Rolf I Eidsvåg. På slutten av utstillingen så var det oppdretterklasse, og kennel Skoglykka’s v/ Oppdretter Rolf Inge Eidsvåg fikk HP, i avlsklasse fikk Skoglykka’s Nova HP, med samme eier/oppdretter.

BIR og BIM

I pausen var det duket for barn og hund. Her var det 3 ekvipasjer som deltok og ble kyndig bedømt av dagen team i utstillingsringen. Irma, Amilie og Ea viste fram pointeren på en utmerket måte.

Barn og hund

Distrikt Trøndelag benyttet også anledningen til å gi ut heder og ære for Trønderpointere i 2019 og 2020. Det ble delt ut oppmerksomheter til Årets trønderhunder, samt de som har hevdet seg i nasjonale sammenheng.

Kjoslia’s Luna og Kristian Storli, Årets unghund 2019

I tillegg fikk Eva Solli utdelt sitt velfortjente gullmerke for lang og tro tjeneste i Norsk pointerklubb. Eva har i lang tid arbeidet med å skrive inn jaktprøvekritikker til dogweb, hun har sittet i styret, vært DK og mye mer.

Eva Solli mottok gullmerket fra Norsk Pointerklubb

Pausen ble avsluttet med trekking av vippslotteriet, mange hadde tatt lodd og Ragnhild Kvalheim hadde her gjort en super innsats på å fysisk skrive opp lodd på alle som hadde kjøpt via vipps. Det var fristet med fine premier og Kjetil Aune stakk av med hovedpremien, en vakker pointer-værhane laget og sponset av Jostein Trustrup. Takk også til Trønderburet, Verdalsbruket, Meråkerbruk, Hell hundesenter, Troll, Erling Meirik

Stolt vinner av værhane

Takk til hovedsponsor Royal Canin og øvrige sponsorer. Takk også til Ingrid Rein for gode bilder.

Komiteen for Pointertreffet 2021 har bestått av Steinar Volden (utstillingsleder), Ragnhild Kvalheim, Ingrid Rein og DR Jan-Ole Pedersen (ref)

Total
1
Shares