Ny DR i Hedmark/Oppland

Jeg, Johnny Frimann Andersen, har fått oppdraget som ny NPK-DR i Hedmark og Oppland.

Litt om meg: Jeg, «Livsnyter og Friherre» Fra Maura i Nannestad Kommune. Etter plan innflyttet i nybygget enebolig i Bergevika 64 på Helgøya, 2350 Nes på Hedmarken ca. 15. august.
Om noen tror at jeg skal ta denne jobben alene, så er det i så fall «totalt skivebom».  Dette tar jeg på meg med signaler om at flere vil bidra. Jeg gleder meg.
Ingeniør fra Stavanger Tekn i 1975, nå pensjonist som 67-åring i desember 2020, etter vel 45 år i arbeidslivet innen teknisk, prosess, utvikling, salg og KAM på både nasjonalt og internasjonalt nivå.
Siste 8 år som avd. leder Jakt & Jaktvåpen, Børselars AS.

Gift med Hergunn i vel 45 år.
3 voksne barn
5 barnebarn

Oppvokst med noe som «lignet» harehund, senere gordon og engelsk setter. Første egne jakthund, pointer Gaupedalens Zita (fra Egil Finstad i Gaupen, Ringsaker) som 15 åring i 1968.  Noe som har ført til at jeg senere har hatt en del både irsk settere, strihåret dachshund og selvsagt pointere.

Sammen med kona, Hergunn, registrert med kennelnavnet Klofjellet, oppkalt etter nest høyeste fjell/knaus i Nannestad kommune (666moh) Her har vi fått fram NUCH hund og en hannhund i Irland som oppnådde Int. Ft.ch og nr. 2 i det engelske mesterskapet. Seinere solgt til Japan (Simlenutens Black Lolita og Østbergets Ceydon). I påfølgende år flere som ble gode jakthunder og noen som endte på nivå med skikkelig «magaplask», det vil si ikke brukbart.

Jeg er ikke den som har tatt «drøssevis» med jaktprøvepremieringer, men noen har det da blitt i løpet av årene. Første gang med lånt hund, 4.VK med IS Vestmarkas Red Lady under SISK-NISK landskamp i Skåne 1985.  Nå for tiden med en skikkelig «røver» som kan klinke til blant de store når som helst. CIB N og DK Ch B-Black Boy Av Vestre Homble har markert seg sterkt på skog, ikke minst med topp premieringer under NM-skog, NM -lavland og også 1VK m/Ck Høyfjell, for ikke å glemme NM-Gull for lag NM-Lav 2019. I tillegg huser vi det kommende «store håpet» Black Boys datter, nå ett år gamle Myrimelloms A-Silva som er under Nederlandske Vieklands Viecke En unghund med «trøkk og energi» som om hun er født på en trampoline. … Jeg har som nevnt hatt mange hunder, men ingen rase jeg har skutt mere skogsfugl for enn pointere. …

Organisasjons erfaring:
Styremedlem i Norsk Irsksetter klub 1981-88 siste 4 år som formann (Gullmerke i 1990)
Styremedlem i Bjerke JFF 1989-2021 leder i perioden 2007 -2015 (Æresmedlem 2016)
Styremedlem i NJFF- Akershus 2012- 2021
Første varamedlem til NJFF- Forbunds styre fra 2018- Stiller til gjenvalg på Landsmøtet i nov. 2021
Varamedlem til styret i Norsk Friluftsliv 2019-2020

Autorisasjoner:
Aversjonsinstruktør FKF/NJFF. 1985
NKK- Jaktprøvedommer ettersøkshunder. 1994
Hagleinstruktør. 1997
Jegerprøveinstruktør. 2009
Dressurinstruktør jakthund. 2012
Jakthund instruktør trinn II. 2016
Fylkesinstruktør NJFF-Akershus aversjonsdressur. 2017
Jakt & Fiske og miljø oppsyn med begr. Politimyndighet Rom PD 1994 – 2012
NJFF-Trofedommer. 2017. Påstartet SCI utd.

Total
0
Shares