Referat fra seminaret om avlstrategier og RAS

Det er alt for mange høye tallkarakterer på jaktlyst og for mange excellent på utstilling! Professor i genetikk og husdyravl ved NMBU Odd Vangen, engasjerte mange i sin innføring i avl og genetikk med referanser til RAS, pointerklubbens rasespesifikke avlsstrategi. Her finner du etter hvert presentasjonen av RAS og Vangens foredrag.

Det er ingen tvil om at pointerklubbens relativt ferske rasespesifike avlsstrategi engasjerer. Etter hvert har de fleste brukshundraser en slik strategi. Odd Vangen som har to doktorgrader og er professor i husdyravl og genetikk, har vært involvert i avlsstrategi i norsk engelsksetterklubb, vorsteherklubben med flere. For de fremmøtte gjennomgikk han prinsipper i avl og genetikk og hvilke faktorer som er vanskelig å påvirke i arbeidet med å avle frem gode linjer. Innledningsvis holdt styremedlem og medlem i avlsrådet Torstein Dehn en innføring i RAS. Om lag 20 fremmøtte fra Oslo og Akeshus og Buskerud og Vestfold fikk med seg dette foredraget i Drammen 14. november. 

– Uten innspill og kommentarer fra medlemmene blir ikke dette et dokument vi kan bruke. Innen 2019 skal det revideres, sa Torstein Dehn. Han ønsker innspill og meninger velkommen. 

 

Her finner du Torstein Dehns presentasjon 

Her finner du Odd Vangens presentasjon 

Total
0
Shares

Siste kommentarer