Referat medlemsmøte 16 mars.

Foredragsholder

Det møtte opp ca 30 forventningsfulle medlemmer på møtet til Oslo og Akershusgruppen.Foredragsholder

For noen var det første gang dem var på medlemsmøte, og det synes vi i DR gruppen er ekstra hyggelig, vi ønsker dere spesielt velkommen og ønsker dere vil trives hos oss.

Møtet startet med en godkjennelse av meg som DR, sammen med den flinke gjengen i gruppen så skal jeg prøve å gjøre mitt beste for at dere lykkelige pointereiere skal trives når vi møtes, jeg takker for tilliten.

Tar gjerne imot ris, ros og ønsker på foredragsholdere, aktiviteter og ting dere ønsker på agendaen. Vi er mange medlemmer så vi vil prøve med å få til møter som vil fenge dem fleste.

Møtet vårt fortsatte med det dem fleste var kommet for å høre på, nemlig Per Ola Brekke sitt foredra som handlet om jakt og markprøver i Danmark og Skåne.

Vi fikk innføring i hvordan man trener hunden til å reviere marken i passe slag og alltid mot vinden, hvordan hunden skal gå til kanten og ikke lenger.

Det jaktes på stubb, rapps og sukkerroer. Det bygges opp til at gode søkere møter gode søkere og dårligere søkere møter dårlige søkere, dårlige møter ikke gode søkere. Det er også viktig med ren nese (konsentrasjon) hunden skal ikke hefte ved annet enn rapphønsenes lukt, ikke bry seg med hare, harepisking er uønsket.

Per Ola fortalte også at stil er viktig, dvs galopp, høyt hode og strekk i kroppen, ryggen skal «jommpe» minst mulig.

Det blir for mye å få med hele foredraget her, interessant var det. Vi ble anbefalt at om vi skulle prøve oss på markprøver selv så er Dansk hovedprøve med UK hund å anbefale som en start.

Avslutningsvis på møte så fikk vi av Torstein Dehn en fin redegjørelse for hva sponsorgruppen til NPK holder på med og litt om arbeidet deres nå og i fremtid, dem har også vært så heldige å få med seg Ivan Buenes i sponsorgruppen etter at han sluttet i DR gruppen hvor han hadde en lang og fin innsatts, vi ønsker gruppen lykke til i dette viktige arbeidet.

Avslutningsvis vil jeg minne om å vårens kurs:

  • Dressur – ledet av Christer Wallerby tlf:97094952. Starter mandag 18 April på Ekebergsletta.
  • Apport – ledet av Bente Holm. Starter 11. april v/Icopal, Fjellhamar.

 

Neste medlemsmøte er O/A årsmøte 20 April, vi diskuterer saker som skal opp til årsmøte.

Ønsker dere en solrik og flott påske i fjell, skog og mark sammen med deres hunder og familie.Møte

På vegne av DR gruppen O/A

Frank Theodor Karlsen

Total
0
Shares

Siste kommentarer