Premierte i høst.

Ørntuas H Tai-Pan

Her kommer en oppsummering av jaktprøvesesongen hittil i høst. Av forskjellige grunner har det ikke lyktes så bra for våre VK-hunder som har stilt på prøver i høst.
Mens det har lyktes bedre for de som har stilt i UK og AK. Og det skal vi glede oss over.
Første hund som skal nevnes er eneste premiert VK-hund fra Nordland, Vakkerdalens Tico med eier/fører Daniel Østensen som lykkes meget godt i sin første VK-start.
På Rana JFF’s prøve på Saltfjellet 23-25 august ble de premiert med 4VK semi. For øvrig eneste pointer som ble premiert på Ranaprøven denne helga, utrolig nok!
På Midt-Troms FHK’s prøve på Senja, 31 august-1 september, var det 3 stykker fra Nordland som ble premiert. Regner med at det var Knut Augustinussen med Ørntuas H Tai-Pan (født 24.05.2011) som var mest fornøyd med denne helga fordi det ble 100% premiering for ekvipasjen. Lørdag 31 august gikk Tai til 1.AK, mens søndagen ble Tai premiert med 2.AK. En ung og svært god hund som nå er blitt VK-hund.
Dette skriver Knut om Tai og helga;
Tai er en lettdressert hund som samarbeider meget godt med sin fører. Siste premieringer fikk han på Senjaprøven 31/8 hvor han gikk til 1.AK det var en fin bursdags gave til han far på sin 70 års dag, han hadde en slipptid på 75 min. På søndag gikk han til 2.AK hvor han hadde 2 sjanser på fugl, og ett komplett fuglearbeid (55 min).
Her følger kritikken fra lørdag: Tai-Pan går i dag i alle sine slipp et glimrende søk med høy i intensitet, dekker det anviste terreng på beste måte i god kontakt med fører. I siste slipp finnes Tai-Pan i en stilfull stand, går på ordre kontrollert frem og rypekull letter og Tai-Pan er komplett rolig i oppflukt og skudd, utreder erfarent. en tiltalende hund som i dag lykkes med å finne sin rype, tildeles en 1. premie AK. Apportbevis fremlagt. (556444) slipptid 75 min. Tai er premiert 10 ganger (UK/AK).
På samme prøve deltok Sallirs Tj Kompis (21.02.2012) eier Terje Lagaard, mens fører var Mads Hansen. Lørdag fikk denne lovende unghunden en svært god 2.UK.
Les hva Mads skriver om Kompis;
Jeg hadde den store glede av å føre denne “bulldoseren” på Senjaprøven i helgen. Kompis er en fantastisk hund som går som en kanonkule uansett om det er oppoverbakke, nedoverbakke eller tett kratt. Han går stort og hardt, men i god kontakt med fører. Hadde rypene vært litt mer samarbeidsvillige så hadde han fått 1.UK, men de var litt utålmodige og valgte å forlate “åstedet” før jeg var i posisjon. Kompis er et
prakteksemplar av en prøvehund og et meget hyggelig bekjentskap!!! Jeg fører han mer en gjerne ved en senere anledning!!!!!
Enda en veldig god Ørntuas-hund var også på Senjaprøven. Dette var Ørntuas G Kauto med eier og fører Morten Jensen. Kauto gikk meget bra i 85 minutter, og fikk et fuglearbeid uten reis. Så da ble det en velfortjent 2.AK.
Neste prøve med premiering var Bodø JFF’s prøve på Saltfjellet, 7-8 september. Der gikk Karacanis Riga med eier/fører Øystein Nilsen til 3.AK. Og på Tromsø FHK’s Tromsøprøve 21-22 september deltok Hopfossens Way og eier/fører Kalle Jorden. Søndag ble ekvipasjen premiert med 2.AK.
                    GRATULERER SÅ MYE TIL ALLE SAMMEN!!Ørntuas G Kauto og Morten.

Sallirs Tj Kompis

Total
0
Shares

Siste kommentarer