Vellykket duetrening og duecup

duecup

 

Duetrening og duecup hos Trond Olsen på StangeduecupTrond Olsen, dommer, instruktør og en av landets aller mest meritterte innen jaktprøvesporten, ønsket velkommen og gav en enkel innføring i hvordan trening på tamfugl bør foregå. Trond var en svært engasjert instruktør og her var det klare retningslinjer for treningen. – Det er viktig å la hunden få løpe fritt i området en god stund både før og etter den skal finne fugl. Slipper man en fuglehund ut av bilen, og leier den rett i fugl, er det det fort gjort å få en hund som neste gang den er på tamfugltrening fester stand på mistanke med en gang du slipper den ut av bilen. Her skal vi gjøre det ordentlig. Når bikkjene skal i fugl, er det kun en og en hund av gangen, og ikke noe skrik og skrål, fortalte Trond overbevisende. Poenget og budskapet var klart: Måten en trener på lavlandsfugl er helt avgjørende for om unghunden beholder friskheten i reisen, og det er helt avgjørende for utbyttet av treningen.

Trond var opptatt av individuell tilpasning, og gav hver enkelt individuell behandling og veiledning. Her var råd og tips både for de ganske uerfarne unge friskuser og for godt voksne hunder som enten var for heite i fugl eller var litt forsiktige.RIOS må også læres. Her Bella med Trond

 

Etter treningen var det tid for duecup. Her gjaldt det å være først i fugl. Unghundene ble sluppet en og en, og det var artig å se utviklingen siden første situasjon på formiddagen. Alle unghundene viste flotte fuglearbeider. I AK var det to og to og først i fugl/slått i fugl. Morsom og uhøytidelig konkurranse med bra trøkk hos publikum på tribunen. AK vinnere på duecup

 

 

 

Tross lite oppløftende værmelding skinte sola mesteparten av lørdagen, og hundepraten gikk villig på solterassen på “hytta”. Utover sumarnatta kom gitaren fram, og Trond viste høyt musikalsk nivå ikke bare i forhold til hund.Gitarspill og god stemning utover sommernatta
Alt i alt en nyttig, morsom og trivelig samling! Takk til Trond for et rimelig kvalitetstilbud til medlemmene i pointerklubben!

Total
0
Shares