På jaktprøve i Danmark

danmark_norske-deltagere

danmark_norske-deltagereDe senere år er det blitt en del Pointerfolk fra Norge som pakker utstyr og hunder inn i bilen for å komme vekk fra det enormt tunge føret som har vært de siste vintrene, med løs snø og dårlige forhold. Målet for de har vært Dansk Pointer Klubb sin hovedprøve.

Dette er en av de prøvene i Skandinavia som samler mest pointer. I tillegg til alle Dansker er det deltagelse fra mange land og de senere år har det vært et 20 talls utlendinger som deltar. Det har  vært pointer fra Danmark, Norge, Sverige, Holland og Finland som  har konkurrert mot hverandre.

danmark_nordmennFra det Norske pointer miljøet kommer det deltagere fra Nord Norge og helt ned til Sør landet som skal til Danmark for å se eller delta.  Noen tar båten direkte fra Oslo, Larvik eller Kristiansand mens andre benytter en dag eller to til trening på Svenske marker og da er det enkelt å kjøre ned til Skåne og over broen.

Er man medlem i Dansk Pointer Klub så har de egne treningsdager som man kan melde seg på og delta. Et svært godt tilbud for medlemmer da du får rettledning i det å føre hund på markene og samtidlig får du hilst på og blitt kjent med de andre deltagerne på slike samlinger. Reiser du ned på ” foråret”( våren) opplever du kanskje det samme som oss da vi var plutselig midt inne i sommer modus og temperaturen passerte 20 pluss grader (det var -17 på Dovre da vi dro).

dansk_fellestreningNoen av oss Nordmenn kommer ned for å stille hund mens mange tar turen for å gå med og se på hundene som konkurrerer og nyte den gode stemningen og den Danske gjestfriheten. Noen år har vi vært alene mens andre år har det vært et 20 talls nordmenn

danmark_tomas_gillEr du utslått eller bare har lyst til å oppleve en god prøve kan det være smart å gå med for å se på UKK, dette er en klasse for alle ung hundene som har oppnådd 1 UK i løpet av sesongen. Det er høyt nivå på disse unge hundene.

dansk_norsk_sangPå Lørdagskvelden er det festmiddag og premieutdeling med taler og dans og den norske delegasjonen med Kjell Engberget i spissen har også satt sitt preg på dette da vi et år fremførte en sang på svensk med Bjørn Plassgård som forsanger. Et lystig innslag som ble godt mottatt.

Søndagens vinnerklasse er helgens store høydepunkt og det er mange spente folk og hunder på opprop. Noen ganger har vi slått godt fra oss som da Anton Ringøen vant med Venus og Terje Nordheim med Edda var i finale matchingen. Andre ganger står vi på sidelinjen og ser på og det hele er svært oversiktlig og opplysende. Fra kvalitets klassene som uk og ak er det blitt med flere premier tilbake til Norge.

Denne Hovedprøven går hvert forår, uken før påske og det er godt lagt til rette, med overnattings muligheter, sekretariat og bespisning på samme området

dansk_proveAt det er deilig å være norsk i Danmark er det ingen tvil om. En ting er å benytte seg av tilbudet om treningsdager i Dansk Pointer Klub men etter hvert har noen av oss fått god kontakt med danske venner og kan trene på private marker. Vi startet med treninger sammen med medlemmer i Dansk Pointer Klub og ble svært godt mottatt og fikk rikelig med slipptid og instruksjon om det å føre hund på marken.

Som regel så går det prøver i Danmark både weekenden før og etter Hovedprøven. (Hoved -prøven er kun for Pointer.) Slik at du har rikelig med muligheter for å stille din hund.

Vi vil rette en takk til Dansk Pointer Klub for muligheten til å bli med på disse fellestreningene med noen av landets beste dressører og førere som har masse med titler og stor evne og vilje til å ville lære bort dette med å føre hund på prøver til sportens beste.

For oss som trener hunder i snø og tungt føre så er det en sann fornøyelse å ta på lett tøy og gå ut og trene hund i sommer klær. Blomstene blomstrer, grønt gress og blide dansker og nordmenn i skjønn forening gjør dette til minnerike dager.

Har du lyst til å reise ned til Danmark for å trene på rapphøns og fasaner. I dag er det blitt enklere med Rabies vaksine og så fort hundepassene er i orden er det bare å reise til Danmark.
Meld deg inn i DPK og bli med på felles treningene og da kan du forsøke deg på de Danske rapphøns for første gang. Mer om dette finner du på de danske pointer klub sidene på nettet.

Trening sammen med Dansk pointer klubb (treningssamling) er populært og her får du sett og lært mye i løpet av en dag.

Her møter det ca. 20 personer med hunder som alle drar ut på jordene for å boltre seg i rapphøns og man blir sammensatt som et prøveparti. Godt med fugl og lærerikt da det er med instruktører. En fasinerende prøveform og du får sett mange gode hunder og kanskje spesielt unge hunder som er gode viltfinnere og flinke fuglebehandlere samt gode søkere med en reviering vi ikke er vant til på fjellet.

Det er en del ting som fester seg litt ekstra når en er ut og møter nye mennesker og det er den fantastiske måten vi ble tatt i mot på og ikke minst virker det som det var en meget god tone og miljø i den Danske Pointer Klubben. Det virket som om alle hadde et mål for øye og det var å få pointeren opp og frem, og da ikke bare sin egen. Her slår man gjerne et slag for  Pointeren i hele Skandinavia.

dansk_lunchStore deler av de Nordmenn som reiser ned hvert år, kommer gjerne tilbake og da gjerne litt bedre forbredt for hver gang, hundene tar det å reviere ute på marken litt bedre fra gang til gang og eierne har kanskje fått seg et kontakt nett som gjør det hele ennå lettere.

Neste Hovedprøve går av stabelen weekenden før påske og det skulle forundre meg mye om  ikke det også i år møter en stor delegasjon av spendte nordmenn med gode Pointere.

Lykke til

Total
0
Shares

Siste kommentarer