Hei alle pointermedlemmer i Trøndelag!

tommelen_oppVinterens prøvesesong er ferdig, og tross en kald og snørik start de to første månedene, har mange trønder-pointere startet på prøve og oppnådd meget gode resultater.  Håper at høstens jaktprøve-sesong fortsetter like positivt.  Utstillings-sesongen har også startet med gode resultater for enkelte pointere, og fra innrapporterte resultater har vi  fått to nye elitehunder, to svenske utstillings-championer og en jaktchampion i distriktet i løpet av vinteren – flotte greier 🙂
Gå til “Les mer” for å se vår aktivitetsplan  

Medlemsmøte
 
Mandag 10. mai kl 18.30 blir det medlemsmøte på Heimdal (Beslag-Consults lokaler i Industrivn.).  Nina Kjeldsberg vil holde et innlegg om “Fra valp til voksen – trening og dressur”.  Nina er kjent for sitt gode oppdrett Imingen (irsk setter/gordon setter) og har oppnådd meget gode resultater i fuglehundsporten, bl.a. har hun vunnet NM vinter.  Som ellers blir det servering og loddsalg  – og selvfølgelig “hoinn-prat”.    Oppfordrer spesielt nybegynnere til å møte opp, her vil dere få mange gode råd. 
 
Det vil også bli arrangert et medlemsmøte i Nord-Trøndelag i første del av juni.  Dato og sted er ennå ikke bestemt, men det vil også komme info om dette etterhvert.
 
Tamfugltrening
 
Stokkmarka Fuglehundsenter på Rødde v/Melhus tilbyr tamfugltrening.  På senterets hjemmesider står følgende:  Senteret har fugl som egner seg til innlæring av stand på unghunder og til trening og perfeksjonering av fuglarbeid på hunder som er ferdige med den første “barneskolen”.  Ved å trene på tamfugl får du mange repitisjoner på fuglsituasjoner under kontrollerte former, langt flere enn du får under en vanlig treningstur.  Du trenger ikke knallharde korrigeringer av hunden, og det hele blir mer positivt ladet.  Det er et faktum at hunder lærer fortere med å forsterke det positive når den gjør noe riktig istedet for avstraffelse når den handler galt”.
 
Dette er et populært tilbud som mange benytter seg av.  Har vært i kontakt med innehaver Steinar Dahl for evt. å “booke” en dag eller ettermiddag for medlemmer i NPK.
Kursene fylles nå opp med deltakere etterhvert, og vi må finne en dato i løpet av forholdsvis kort tid dersom tilbudet er av interesse for våre medlemmer.  Jeg ber derfor om tilbakemelding innen 9. mai  om dere er interessert.  Skriv ønske om ukedag eller helg, så får vi prøve å finne et egnet tidspunkt.  Dersom det blir stor interesse, kan vi ta det over flere dager – maks. 6-7 hunder pr. dag. Kurset koster kr 1.100,- pr. hund.  Nærmere opplysninger finnes på www.stokkmarka.no.  Forslag om denne aktiviteten er også fremmet av et av medlemmene – positivt!
 
Heia dressurområde
 
Minner om samlinga i Heia dressurområde, Steinkjer 17. og 18. juli.  Dette er et flott tilbud, samtidig som det er samlende for både sør- og nordtrøndere.  Nybegynnere oppfordres til å delta, da det er en fin mulighet til å få instruksjon om føring av hund i fjellet. Påmelding til Terje Bjugan, eller mob. 41557163 snarest. 

I tillegg arrangerer Inn-Trøndelag Fuglehundklubb dressur-/apportkurs  fra april hvor pointerfolk ønskes spesielt velkomne – kontaktperson Terje Bjugan.
 
Midt-Norsk Pointertreff

Midt-Norsk Pointertreff arrangeres på Hageseter helga 26. og 27. juni på Dovre.  Annonse kommer i neste utgave av Fuglehunden.
 
Invitasjon til stand på Sølvhund-utstillinga 2010
 
Alle raseklubber har fått invitasjon til å være representert med info-stand på utstillingsområdet.  Enten må vi betale kr 500,- for leie av plass til stand eller vi må bidra med 2 timers dugnadsarbeid under utstillinga (vakt ved inngang/parkering/kiosk).  Nordenfjeldske FK tar forbehold om at vi ikke tilbyr servering eller salg av hundeartikler/hundefor av hensyn til eget kiosksalg og sponsor.  Dette vil bety at vi dessverre ikke kan ha kaffeservering eller servere “Rogers gode kaker”.
 
Spørsmålet mitt er da:  Hva kan vi gjøre for å få til en attraktiv pointer-stand?  Vi har frist til 14. mai med å svare på henvendelsen.  Mitt syn er at vi bør være representert, så jeg håper at dere har kreative forslag.  Jeg skal undersøke hva som finnes av klubbartikler. 
 
Kurstilbud i sommer
 
Nordenfjeldske Fuglehundklubb arrangerer dressur-/apport- og valpekurs i løpet av sommeren.  Tilbudet gjelder også for ikke-medlemmer og koster kr 300,- pr. kurs.  Nærmere info finnes på www.nordenfjeldskefk.no.  Oppfordrer nybegynnere til å delta.
 
Til dere som stiller på utstillinger i sommer – lykke til og med oppfordring om å melde tilbake resultater (gjerne m/bilde).
 
 
mvh Eva Solli
DR Trøndelag
mob. 90093077
 
 

Total
0
Shares

Siste kommentarer