Vintersamling Hodalen

NPK/OA arrangerte sin tradisjonelle vintersamling sist helg, denne gang for tredje året på rad i Hodalen i Tolga Kommune. 14 deltagere fra hele Østlandet og 5 arrangører fra OA møttes på Fjellstua fredag ettermiddag for en helg fullpakket med aktiviteter.

Etter ankomst var Gjermund’s sagnomsuste rykende varme tacogryte på bordet samtidig som Frode ønsket velkommen og inviterte alle til å presentere seg selv og sine hunder. Det gikk som det pleier, vi klarte nesten å komme rundt bordet før hundepraten brøt løs for alvor og deltagernes skuldre var i riktig høyde.

Lørdagen opprant med gnistrene vintervær fra en skyfri himmel. Under felles frokost, og før den værste nattekulda hadde gitt seg, holdt Gjermund sitt innlegg med power-point og det hele om hund i fjellet vinterstid. Alle kom i riktig modus selv før vi hadde delt opp i 3 partier, alt i alt 23 hunder ble forskriftsmessig utstyrt for en lang februar-dag i fjellet. Det var flotte forhold, varierende men tildels godt med fugl, noen fikk se mye og andre litt mindre. Det ble registrert rundt 40 fugl på vingene og 12 fuglearbeid som tilsier at halvparten av hundene kom i fugl. Noen ryper var lite samarbeidsvillige mens andre nøt solen inntil de oppdaget en pointernese rettet mot dem, og lå derfor liggende helt stille… I 3-tiden sluttet solen plutselig å varme og minnet oss på å snu nesa hjemover til en iskald boks med en brunaktig brusende væske. Før middag fikk alle deltagere sin evaluering av instruktørene på godt og mindre godt. Det handlet mye om hvordan å føre hund i søk og arbeid. Inntrykket var gjennomgående flotte hunder som jaktet som en Pointere skal, med stil, fart og trøkk.

Rita’s kyllingrett kom på bordet og ble borte med et sukk av velvære, og fortsatte med kveldens høydepunkt: trubadur Terje Nygaard fra Tynset som spilte og gjøglet for oss resten av kvelden. Tusen takk til Østagløtten som sørget for et veldig hyggelig innslag som sent vil glemmes.

Brått igjen var det morgen, denne gang med kuling og snefokk. Siden vi allerede hadde blitt vant til foredrag under frokosten, kom Torstein trekkende med en fransk hundekjører han hadde funnet nede i veien og som sa seg villig til å snakke om stell av labber på hunder som skal prestere i høy fart. Jean-Pierre Pontier (!!) har bodd i Norge i 10 år og spesialisert seg på korte langdistanseløp på 20-30 mil og vant årets Femundsløp F200. Han foredro om svetting gjemmon labber under løp med sprekker som konsekvens og stell av labber for å unngå dette. Han bruker aldrig sokker på hunden sine uten at de har en skade, sokker bremser farten! I tillegg viste han hvordan han masserte og løser opp stive ledd og muskler på sine hunder, med forsøkskanin Luba på bordet som nøt å være midtpunkt som en Pointer gjør. Etter frokost dro noen få bolde ut i terrenget mens andre utsatte sine hunder for Frode’s instruksjon i lineføring. Fuglene var ikke blitt mer samarbeidsvilling siden sist vi var ute men et par så vi! For de som ønsket sto det varm lunsj på bordet før avgang til de respektives hjemplasser. I alt en helg full av opplevelser og NPK/OA håper de fleste kjørte hjem med et smil om munnen. Planen er enda en gjentagelse i 2021

IMG 2680IMG 2679IMG 2681  IMG 2678 1

Total
0
Shares

Siste kommentarer