Nye/unge fuglehundeiere i Trøndelag – ny sesong!

IMG 4306

IMG 4306Facebook-gruppen for nye/unge fuglehundeiere i Trøndelag er ferdig med en sesong. Dette initiativet var vellykket, og det kom mange oppfordringer om å fortsette ett år til så det gjør vi! 

Vi møtes til første samling på Hårråmyra skytebane i Ogndal, Steinkjer, søndag 17. november 2019 kl. 10 (kartlink). På Hårråmyra er det et stort skytterhus med flotte utearealer. Samtlige må ta med kaffe og noe til kaffen (selvkost). På denne samlingen vil vi sette datoer for våre møter, kurs og samlinger. Vi etterstreber å tilpasse datoer slik at det passer for alle, så ha derfor med kalenderen din for best mulig planlegging. Det understrekes at dere som er interessert i være med denne sesongen må møte opp 17. november eller melde fra hvis dere skal være med, men er forhindret fra å delta denne dagen.

Av planlagte aktiviteter kommende sesong er:
– Møte med Mattilsynet (regler og forskrifter for hundehold).
– Aversjonsdressur på rein nå i høst, muligens allerede 23.-24. november. Denne dressuren er viktig da vi sannsynligvis møter rein på fjellsamlingene.
– To fjellsamlinger februar/mars (en i Steinkjer og en i Lierne). 
– Opplæring av børsemaker på hagle, tilpassing av denne og skyting med laser. 
– Info fra grunneier, fjellstyre og muligens statens naturoppsyn (SNO).
– Dressurkurs/apportkurs på vårparten.
– Aversjonsdressur på sau på vårparten.

Alt dette er planlagt å være gratis eller selvkost der vi har utgifter til leie eller lignende. 

Dette året knytter vi gruppen opp mot NPK Trøndelag slik at all aktivitet vil kunngjøres gjennom NPK sine informasjonskanaler. Som alltid ved NPK Trøndelag sine aktiviteter ønskes også andre raser velkommen. 

Vi ønsker alle velkommen søndag 17. november! Ta med hund og familie! Flott om dere som kommer til å delta denne dagen melder i fra til en av de ansvarlige slik at vi vet hvor mange som kommer.

Søndag 17. november kl. 14 er det også apportbevisprøve samme sted, og det er gratis for alle å delta på denne (link til mer info). Har dere ikke apportfugl stiller dommer Terje Bjugan med både tørket rype og orrfugl. Hvis noen trenger å trene på forhånd er det bare å ta kontakt for å låne fugl. Påmelding til Terje.

Med vennlig hilsen
Alexander Ystmark (mobilnr. 407 29 040), Lars Morten Håven (mobilnr. 930 23 761) og Terje Bjugan (mobilnr. 415 57 163)

Foto: FP Fighter (venstre) og Uno av Rabbelugn (høyre)

Total
0
Shares

Siste kommentarer