NPK`s æresmedlem- Kjell Duedahl- 80 år!

NPK’s æresmedlem – Kjell Duedahl – 80 år!

Lørdagsfrokosten ble noe urolig 15.juni i år. GD, avisa i Lillehammerområdet, opplyste at Kjell Duedahl fylte 80 år. Kunne dette være sant? Diskusjonene gikk rundt bordet. Siden det sto i avisa, måtte det vel være sant. Jubilanten har vært og er fortsatt en krumtapp i NPK som mye dreier seg rundt. Han bor på Tretten og har selvfølgelig vært DR i Hedmark og Oppland. Han har også sittet i avlsrådet og hatt en meget god kontakt med fuglehundmiljøet generelt og pointermiljøet i Europa spesielt. Vervet som lagleder for VM-lag har følgelig vært naturlig.

Av vesen er Kjell Duedahl en rolig, sindig og trivelig person. Han er utdannet tannlege. Personlig har jeg opplevd han som en dyktig sådan. Han har også nedarvet sine gode egenskaper i flere ledd. Det har alltid vært en stor glede når Duedahlnavnet har dukket opp på klasselistene om høsten.

Evnen til av opptre rolig i krisesituasjoner må ha kommet til nytte da en gasslampe eksploderte i teltet under en jakttur sammen med Tore Mordal. Under brannen som oppsto, klebet syntetiske stoffer seg til huden og gjorde brannskadene langt alvorligere enn ull- og bomullsstoffer ville ha gjort. De berget livet og klarte å ta seg frem til folk. Skadene gjorde at han ikke kunne fortsette i jobben. Kjell gikk dermed over i “PANGsjonistenes” rekker. Fritidsinteressene kunne dyrkes til fulle. Han er en meget god og anerkjent jaktprøvedommer og har hatt i mange dommeroppdrag her hjemme og i internasjonale fuglehundkonkurranser på kontinentet. Denne kontakten med utlandet har medført et stort kontaktnett med andre fuglehundfolk, og flere har fått hjelp med å knytte kontakter med påfølgende import av hunder. Selv har han stått for import av Daxo Nova Hajnice til Henry Espeseth. Kjell har selv hatt en rekke pene og gode pointere. Den første kjøpte han i 1977 fra T. Salternes i Mo i Rana. Den ble jaktpremiert og vant som eneste jaktpremierte pointer Fellesutstillingen i 1980. Senere har han også oppdrettet 2 utstillingschampions under kennelnavnet Våsjøen. Jubilanten hviler ikke på laurbærene. Han har ny pointer, denne gang fra Bjørnar Eidem. I fjor vinter var det lite ryper ved Våsjøen, så han dro like godt til Danmark, trente og stilte på jaktprøve med 1.AK som resultat. Kontakten med Danmark har vært meget god over lang tid. Kjell har vært viktig for at danske pointerfolk har kunnet deltatt på Nordisk Pointermatch i Norge. Da en av deltakernes hunder forsvant på Dovre under trening, bisto selvfølgelig Kjell sammen med andre fuglehundfolk i letingen over flere måneder. Dessverre lyktes de ikke i å finne hunden.

Vi stiller oss i gratulantenes rekker og gratulerer med 80 år! Vi følger spent med på Eidemlia’s Inga og Kjells bravader i ring og på fjell/felt. En ting er i alle fall sikkert. Jubilanten er lykkelig. Han har selv sitert en innskrift på jakthyttepeis hvor det står “Lykkelig er den som har god hund, snild kjæring og tette støvler”. Støvlene kan jeg ikke stå inne for, men resten stemmer!

Vibecke Mohr og Ketil Boye Hansen

Norsk pointerklub gratulerer så mye også! Gratulasjoner og blomster er sendt. 

 

NPK HedOpp.

Total
0
Shares

Siste kommentarer