DISTRIKTSMESTERSKAP VESTLANDET NORD

Etter flere utsettelser på grunn av dårlig vær kunne NPK avd. Vestlandet Nord invitere til distriktsmesterskap på Ørskogfjellet. Vi startet med lavt skydekke og snøfall, men ut på dagen slo værmeldingen til og det ble strålende vær med sol. Det hadde falt 20 centimeter nysnø siste døgn, så det var tungt føre for hundene på grunn av mye løssnø og ujevnt feste under nysnøen.

Det var god stemning, og det stilte 4 unghunder til start. Når det gjelder voksne hunder, stilte 13 pointere i åpen klasse.

Før lunsj fikk vi flere fuglesituasjoner. Ståle Lingås med Jutevatnets Edel viste et flott fuglearbeid med reis. Ved utløpet av Jutevatnet ble det lunsj med bål, grilling av pølser, men ingen sjokoladekake i år. Reinspikka sjokolade gjorde susen som dessert.

Etter lunsj ble det også flere fuglesituasjoner. I siste slipp viste pointer Scott og fører Audun Mikalsen oss et flott fuglearbeid med reis. Når dagen var omme kunne dommer for dagen, Leiv Jonny Weum, summere opp følgende premieliste (dømming etter VK-regler):

Åpen klasse:
1, Jutevatnets Edel (NO46488/18) (Jutevatnets Prima – Jutevatnets Vågal)  fører/eier Ståle Lingås, 1 fuglearbeid med reis.
2, Rambjøras Scott (NO58303/18) (Rambjøras Frøken Pil – Goldfinger av Vor-Point) fører/eier Audun Mikalsen, 1 fuglearbeid med reis.

Unghundklassen:
1, Pointer Spot (NO49804/19) (Fordalens Jenny – Grovsmias Kull)  fører/eier Karsten Melø, 1 fuglearbeid med reis.

På grunn av at det var tungt snøføre, var det ikke alle hundene som mestret dette like godt. Det var gledelig at det ble observert 13 ryper i løpet av dagen. Vi kan derfor håpe på bra med ryper når hele terrenget brukes til Ørskogfjellprøven som starter 27. mars.

Takk til Ålesund Dyreklinikk som stilte med fôrpremier til vinnerne, og gave til vår hyggelige dommer Leiv Jonny Weum, som alltid er positiv og stiller opp.

På bildet er følgende personer fra venstre mot høyre:
Karsten Melø, Dommer Leiv Jonny Weum, Ståle Lingås, Audun Mikalsen
Total
1
Shares

Siste kommentarer