NM HØYFJELL HØST 2019 AVLYST

FotoInger Lise Walle

Pressemelding:

Det blir ikke noe individuelt NM på Kongsvoll i helgen, 6-8. september. UK og AK er også avlyst.

– Vi syntes dette er veldig trist, likevel er det viktig at hundens beste blir ivaretatt. Vi har i hele dag avventet avgjørelse fra Fuglehundklubbenes Forbund, som er øverste myndighet for NM. NPK er teknisk arrangør. Det vil bli vurdert en mulig utsettelse, sier prøveleder Marianne Sagstad.

Bakgrunnen for avlysningen er ukjent sykdom som har ført til dødsfall. Det finnes ikke noe klar oversikt om antall døde hunder, men en veterinærkjede anslår at tjue hunder har dødd av sykdommen. NM-lag ble avholdt på Hjerkinn i dag, og leder av Fuglehundklubbenes Forbund, Hans Einar Enoksen var dommer. Med som tilskuer var administrerende direktør i Norsk Kennel Klub, Torbjørn Brenna. NKK kom med sin anbefaling, og etter styremøte i kveld valgte FKF å avlyse NM.

Nettsida til NM finner du her 

 

FotoInger Lise Walle

Total
0
Shares