Referat Sør-Norsk Pointertreff 2018

BIR Tyra og BIM BILL

Sør-Norsk Pointertreff m/spesialutstillingBIR Tyra og BIM BILL

Fredag 15. juni var det duket for nok et pointertreff på Bjåen mellom Hovden og Haukeli. I år var det distrikt Agder-Telemark som stod som arrangør. Sør-Norsk Pointertreff er et samarbeid mellom distriktene Agder-Telemark og Vestlandet Sør. Tradisjonen tro startet treffet med grilling og sosialt samvær i Årestoga. Her blir det ofte sene nattetimer med pointer som samtaleemne, før sengeposten kaller.

Lørdag er for mange samlingens høydepunkt, utstillingen hvor pointeren totaldominerer ringen.
Selv om det regnet litt kvelden før var værgudene på vår side under utstillingen, solen tittet til og med frem. Dommer for dagen var Eldri Kjørren, ringsekretær Svein Tore Kittilsen og skriver Karianne Kayser. Dommeren forklarte høyt og tydelig hva hun mente om hver hund. Av 18 hunder plukket flere høyeste valør, hele 13 fikk excellent, av disse fikk seks hunder CK.


Resultat fra utstillingen:

BIR Gaularfjellets Tyra (N UCH Kleivskogen’s Rebell / Gaularfjellet’s Pippi), eier Henning Skjalg Fureli.

BIM Gaularfjellets Bill (N UCH Kleivskogen’s Rebell / Gaularfjellet’s Pippi), eier Robert Veseth, handler Elin Dugstad Veseth.

Det ble også bedømt valp, og ikke minst barn og hund. Sistnevnte er alltid morsomt, noen barn er mer opptatt av å bli tatt bilde av, mens andre har problemer med å holde igjen hunden. Mon tro hvem som stiller ut hvem?

Ved kiosken ble det fyrt bål, hvor pølser ble grillet. I tillegg til dette var det flere godsaker å få tak i kiosken. Spesielt må det nevnes muffins med strøssel inni. Etter utstillingen var det loddtrekning, flere flotte premier fikk nye eiere. Tusen takk til alle som bidro med premier!

Etter utstillingen ble det avhold medlemsmøte for distriktene samt at Sven Tore pratet med forsamlingen om RAS. 

På kvelden var det samling i Årstoga, der dagens grillmiddag ble fortært. Årets pointerquiz ble kveldens dessert. Videre var det utdeling av Elitehunddiplomer, og andre utmerkelser. Kjetil Olsen trer av som distriktsrepresentant for Vestlandet Sør, og Steffen Søreng trer inn. Til tonene av gitarspill og pointersang, gled også denne kvelden inn i de sene nattetimene.

Søndag sa programmet «Apportkonkurranse» og «Drag Race». Som sagt så gjort, til tross litt regn. Apportkonkurransen foregikk ved en kvalifiseringsrunde først, hvor hundene måtte hente én apportbukk med rypevinge. De som klarte seg gikk videre til finale. I finalen skulle hundene hente to apportbukker før fire minutter hadde passert. Ekstra sekunder for tygging og om hundene mistet bukken.

Resultat fra apportkonkurransen:

  1. plass Fugledes Odin (Fugledes Extra / Fugledes Yatsi) og Ingrid M. Bjåen
  2. plass Høytjønnas Solo (Barentsvidda’s C Donald / Myrteigens Sol) og Steffen Søreng
  3. plass Lytingfjellets Frekka (Ottorino’s B-troll / Lytingfjellet’s E’ E Tøffa) Ingrid M. Bjåen

Drag Race handler om hurtighet. Her handler det om å komme seg raskest fra A til B. Den hunden som er raskest vinner. Dette er en svært morsom konkurranse, hvor alt kan skje. Også i år ble vi vitne til det. Noen hunder velger å ta en annen vei, noen en omvei, og noen skjærer ut før mållinja, det var veldig jevnt i den innledende runden,men vi fikk en vinner til slutt. Helgens raskeste hund ble Skipsfjordhøna’s C Vilja (Jutevatnets Cox / Skipsfjordhøna’s Texi), eier Karianne Kayser.

Tusen takk for i år, håper minst like mange tar turen neste år.Med dette var Sør-Norsk Pointertreff historie for denne gang. 

Men til årets treff hører det også med en liten historie til. Lørdag ble det nemlig født 10 valper bare et steinkast fra utstillingsringen. Røynåsen’s Ida til Ingrid M. Bjåen ble mor, og Halsenuten’s BF Wille ble far. Som det ble sagt; kanskje må en av valpene hete «Treff».

En ekstra takk til Royal Canin som stilte opp med fôrpremier til utstilling og ytterligere konkurranser.

DR Agder-Telemark                                                                      DR Vestlandet Sør

Kjetil Kirkhus                                                                                    Kjetil Olsen / Steffen Søreng

Collage

Total
0
Shares

Siste kommentarer