Referat novembercup Ørskogfjellet

Referat Novembercup 2020

Søndag 8. november arrangerte Pointerklubben avdeling Vestlandet Nord pointercup på Ørskogfjellet. Det var lite vind, barmark, og litt duskregn, så det var fine forhold for hundene. Til start stilte hele 16 pointere. 10 hunder i AK og 6 hunder i UK. Dommer for dagen var Leiv Jonny Weum. Dommeraspirant Vidar Molvær stilte også, og fikk verdifull trening i dommerfaget.

Vi startet med slipp i Måslia, og fikk gjennomført en runde før vi kom til gapahuken ved Jutevatnet. Her fyrte vi bål, grilla pølser, kokte kaffe, og til dessert ble det sjokoladekake. Vi hadde det meget trivelig! Dette på tross av at smittevernreglene måtte overholdes. Etter lunsj ble det nok en runde på alle hundene uten at det ble tellende fuglearbeid. Vi tok derfor en tredje runde på 5 minutt på hver. Heller ikke nå ble det tellende fuglearbeid. Vi må innrømme at denne gangen var det lite fugl å se i terrenget. Vi noterte til sammen 3 sjanser på lett fugl.

Dommerne vurderte hundene etter VK-regler, og laget rangering på de 3 beste på søk, i hver klasse:
Unghundklassen: 1, Jutevatnets Henrik (NO36188/19) (Jutevatnets Prima – Solid Golds Yunix) fører/eier Rune Urke 2, Jutevatnets Ada(NO36185/19) (Jutevatnets Prima – Solid Golds Yunix) fører/eier Pål Dambakken 3, Jutevatnets Deen (NO41006/20 (Jutevatnets Prima-Østagløttens Comba) fører/eier Ole Frøland.

Åpen klasse voksne hunder: 1, Jutevatnets Rana (NO40222/17) (Jutevatnets Hekla-Jutevatnets Birk) fører/eier Pål Dambakken 2, Jutevatnets Estrella(NO40223/17) (Jutevatnets Hekla – Jutevatnets Birk) før./eier Frank Grønseth 3, Jutevatnets Ipa (NO46490/18) (Jutevatnets Prima-Jutevatnets Vågal) fører/eier Roger Elvebu.

Dommerne for dagen kommenterte at det var meget høyt nivå på søks-kvalitetene til alle hundene som deltok. Takk til Ålesund Dyreklinikk som stilte med forpremier til de høyest rangerte hundene i hver klasse, og stor takk til dommer Leiv Jonny Weum og assistentdommer Vidar Molvær som var med å gjøre dette til en svært hyggelig dag for alle deltakerne. Vi utnyttet hele dagen og var ikke tilbake til bilene før det var mørkt klokken halv fem. Derfor er bildet av de 3 best rangerte hundene med førere noe dunkelt. Fra venstre til høyre kan vi skimte følgende hunder: Estrella-Ipa-Deen-Henrik-Ada-Rana.

Legg inn en kommentar

Siste kommentarer