Sommertreff hos fuglehundsenteret 2020.

SOMMERTREFF OG DUECUP – 13.JUNI 2020

 

Lørdag 13.juni var det igjen dags for sommertreff for Pointer Klub avd. Hedmark og Oppland.

Bra med påmeldinger og mye spørsmål før arrangementet og den endelige dagen lovet godt.

Trond “Pointer” Olsen sitt Fuglehundsenter var igjen vert for arrangementet. På morgenen rullet den ene etter den andre bilen inn på tunet i Stange, med forhåpninger om en lærerik og hva som så ut til å bli en svært varm dag. Deltakere fra store deler av Hedmark hadde møtt opp for trening.

Treningen ble delt opp i unghunder og “voksne” hunder. Den lille vinden som var ble nøye målt og definert retning slik at det skulle være de beste forholdene som mulig med den lille vinden som var. Trond Olsen med sitt Fuglehundsenter var instruktør for dagen. Etter mange års erfaring med pointer kunne ikke deltakerne hatt en bedre instruktør.

Flere av unghundene fikk sine første stander, noen fikk bekreftelse på hvor langt de var kommet i dressuren. Alle deltakerne for treningen fikk prøve seg på duene og med Tronds tålmodighet og gode råd fikk alle unghundene flere vellykkede situasjoner under kontrollerte forhold.

For de voksne hundene ble de små barrierene som skilte hund og fugl fjernet, da dressuren skulle settes på prøve. Hundene la ut på søken etter fugl på jordene som var til disposisjon. Skuelystne fikk med seg stramme fine pointer stander, friske reiser av noen av hundene og ro i oppflukt.

Før den svært så alvorlige og høyst prestisje fulle cup’n skulle avholdes ble det tatt en liten pause for å komme seg litt i skyggen, temperaturen hadde forlengst krypet over 25 grader, både folk og fe trengte en liten pause fra solen for å få i seg væske. Flere deltakere hadde da kommet til, noen for å komme innom for å si hei, noen for å være med på cup’n andre for å se hvordan de lå an med apporten. En lett og ledig tone på terrassen til Fuglehundsenteret, gode jakt historier og diskusjoner som gikk rundt bordet. Her er alle velkomne.

Trond stilte velvillig opp for å dømme apportbevis. Noen fikk utdelt beviset for bestått apportbevis, andre som bare heiv seg på fant ut de måtte hjem og trene ytterligere.

Så var det dags for due cup’n. engasjerte deltakere, tidtager og dommer var klar. For de “voksne” hundene ble de slippet to og to på jordet. Selv om det var en uhøytidlig konkurranse var det nok litt nerver I luften. – førstemann til å ta stand på duene som lå vilkårlig ute på jordet. Hundene la ut på søk og det tok ikke lang tid før alle de voksne hundene hadde vært igjennom sin del av cup’n. Heldigvis var det litt vind når dette ble gjennomført så det var litt hjelp å få I varmen og av duene som lå I det høye gresset.

De raskeste “voksne” hundene var:

1.Borgeflon`s Billy The Kid- Morten Baastad

2.Skåleknattens MR Tonok- Erik Kirkemo

3.Rokomborres B Krutt- Rikke A. Næss

Due cup’n for unghundene ble litt mer utfordrende da den beskjedne vinden fra tidligere på dagen var mer eller mindre fraværende. Unghundene jobbet på, søkte så godt de kunne under forholdene og alle fant duene tilslutt, til skuelystne deltakere som fikk overvære begivenheten.

Raskeste unghunder var:

1.Furukollens Purdey- Anne K. Ødegård

2.Fjellgløtt´s Nita- Ann Reidun Borgen.

3.P3- Jan Ulrik Baksjøberget.

Etter cup’n var det premie utdeling, grillen ble tent og hundene fikk seg sin velfortjente hvile.

Takk til Trond “Pointer” Olsen for kyndig veiledning, tålmodighet og for å sette sitt Fuglehundsenter til disposisjon for dagen.

Alle dro hjem med gode opplevelser, nye bekjentskap og litt ekstra motivasjon for videre trening av sine hunder.

Vil også takke sponsor Royal Canin.

Rikke Andrine Næss

Gjermund Dale.

Total
0
Shares

Siste kommentarer