Referat fra Midt-Norsk pointertreff 2019

IMG 6710 1

Helgen 21.-23. juni 2019 var en stor andel av pointerfolket i Norge med innslag fra Sverige, samlet til Midt-Norsk pointertreff på Hageseter turisthytte på Dovre. Treffet var det 31. i rekken, og samlet både nye og erfarne pointerentusiaster. Noen av deltakerne har faktisk vært tilstede ved samtlige treff!

Treffet startet på fredag kveld med et interessant foredrag om NPKs arbeid med rasespesifikk avlsstrategi (RAS) ved formann Sven Tore Kittilsen. En engasjert forsamling stilte mange spørsmål, og meninger om hva som er viktig i tiden som kommer ble utvekslet. Formann Kittilsen presiserte betydningen av at medlemmene i NPK bruker sine distriktskontakter og at de kommer med forslag til forbedringer når RAS skal revideres neste år.

Lørdagen var preget av til dels frisk vind med sluddbyger. Noen solgløtt og imponerende 61 påmeldte hunder til utstillingen varmet imidlertid godt. Kanskje er dette det høyeste antallet pointere som er vist frem på Hageseter noen gang? Irene Krogstad dømte mens NPKs formann var engasjert som ringsekretær. Krogstad tok seg god tid til de påmeldte, veiledet om utstillingsteknikk og forklarte engasjert bakgrunnen for de ulike bedømmelsene. Mange flotte representanter for rasen var å se. “Spesielt en juniorklasse hanner som var meget flott. 15 hunder av prima kvalitet med hoder, kropp og gemytt av utmerket kvalitet”, uttalte Kittilsen. 

Årets best i rasen (BIR) valp ble Gyldenskovs Jæger (C.I.B. N DK SE UCH DKV-15 Vakkerdalen’s Jo – C.I.B. N SE DK UCH N J(K)CH JWW-14 NJV-14 Fjellrypas Rd Il Tempo). Kullsøster Gyldenskovs Ti av Vakkerdal ble best i motsatt kjønn (BIM) valp

IMG 6710 1Søsknene i kennel Gyldenskovs siste kull ble henholdsvis BIR og BIM valp. BIR Gyldenskovs Jæger til venstre med fører Laura Ozolina (eier Tom Rune Grevstad) og BIM Gyldenskovs Ti av Vakkerdal til høyre med fører og oppdretter Maiken H. Gyldenskov Horn (eier Torfinn Stenersen). Dommer Irene Krogstad til delte ut pointerfat til beste valp.

 

Blant de voksne hundene ble årets BIR og vinner av Dovrepointeren hannhunden N UCH Svahøa’s Dog (Skoglykka’s Arjo – Blålyngens Dina) til Petter Wikdahl. N UCH Skoglykka’s Nova (N S UCH Skoglykka’s Totti – N UCH Skoglykka’s Tyra) til Rolf Inge Eidsvåg ble kåret til BIM. De to CERTene gikk til hannhunden Furukollen’s Matador (N UCH Skoglykka’s Brando – N UCH  NORDJV-10 Villmyrbäckens Black-Diamond) med eier Steinar Sørlie og tispen Skoglykka’s Selma (Østagløtten’s Comba – N UCH Skoglykka’s Tyra) med eier og oppdretter Rolf Inge Eidsvåg. Reserve-CERTet gikk til SE UCH Södersjöns Gameboy (SE JCH SE UCH Bjønnålia’s Jackpot – Luthagens Du Etta) med eier Jimmy Börjesson. Utstillingen ble toppet med 2 påmeldinger både i avlsklassen og oppdretterklassen. NPKs formann var imponert og oppsummerte det slik: “Det er meget flott at oppdrettere og valpekjøpere stiller sine hunder på et slikt treff for da får man se helheten i kullene/kombinasjonene. Så takk til kennel Furukollen og kennel Skoglykka’s som engasjerer sine valpekjøpere til å stille opp.” Alle resultatene fra utstillingen, inkludert de mange som fikk CK, finner du ved å følge denne linken. Øvrige bilder fra utstillingen finner du nederst i denne artikkelen.

1T0A0084 2Fra venstre: Årets BIR N UCH Svahøa’s Dog med eier Petter Wikdahl og BIM N UCH Skoglykka’s Nova til Rolf Inge Eidsvåg med fører Monica Klypen.

Utstillingen tok sin tid, men rekruttering er viktig. Barn & hund er derfor fast på programmet mellom bedømmingen av hannhundene og tispene. I år som ved flere tidligere år var Maiken H. Gyldenskov Horn engasjert til dette oppdraget, og hun bidro til at barna hadde det gøy og opplevde mestring. 

I årets program var det ikke planlagt leirduekonkurranse, men etter at over 20 jegere ytret sitt savn etter konkurransen på sosiale medier, ble det allikevel gjort plass til denne. 8 stk. spente deltakere møtte opp på Kjellflyan skytebane, som vi tradisjonen tro får leie av Folldal JFF. Bente Bergersen, som hadde ansvaret for konkurransen, sørget for at det ble gjennomført en runde på alle oppmøtte og kåret vinnere i både kvinne- og herreklasse til tross for lumsk vind og sleipe duer. Det var gledelig å se at det var mange jevne og gode skyttere som ga de “gamle” mestre hard kamp om skyttertronen. Det var spesielt hyggelig å se rekruttering i dameklassen. Dessverre var det i år ingen juniorer som meldte sin interesse, men vi håper de kommer sterkt tilbake neste år.  Vi trenger rekruttering. Tusen takk til dere som ga flotte premier; Powerbank fra Tor Brandt, håndstrikkede votter med rype-/tiurmotiv fra Eva-Katrine Vangen, T-skjorter fra Byggmakker Støren og buff fra Sport 1 Melhus.

Gratulerer til de premierte i herre- og dameklassen!
– Herreklassen: 1. plass til Ivan Bunes 20 treff, 2. plass til Espen Busch 19 treff og delt 3. plass til Svein Haarstad og Einar Einmo med 17 treff.
– Dameklassen: Delt 1. plass til Tale Pettersen og May Skattebo med 12 treff, 3. plass til Britt K. Mikaelsen med 10 treff og 4. plass til Eva-Katrine Vangen med 5 treff.

På lørdag kveld var det grilling og sosialt treff i innleid partytelt. Bente Bergersen oppsummerte distrikt Hedmark Opplands mange gode jaktresultater fra foregående sesong. DR for Trøndelag, Steinar Volden, delte ut diplomer til nye elitehunder og årets hunder i Trøndelag. Den meget gjeve Anders Wassbergs oppdretterpris ble delt ut av NPKs formann til kennel Skoglykka’s og innehaver Rolf Inge Eidsvåg. De vel 70 tilstede applauderte høyt for denne velfortjente hedersprisen. Loddsalg med påfølgende trekning engasjerte deretter stort for det var mange flotte premier fra rause sponsorer. Takk til sponsorene Canelana, Meraker Brug, Steinkjer kommuneskoger, Hell hundesenter, Værdalsbruket, Markabygda hundepensjonat og treningssenter, Rønning Industriservice, forfatter Odd Løvseth og kunstner Britt K. Mikaelsen.

IMG 1248Jutevatnets Birk ble Trøndelags beste AK/VK hund i 2018. Kari Ellingsen mottar diplom og fór fra DR i Trøndelag, Steinar Volden. 

IMG 1261Stolt innehaver av kennel Skoglykka’s, Rolf Inge Eidsvåg, fikk utdelt det synlige beviset på at kennelen fikk Anders Wassbergs oppdretterpris i 2018. NPKs formann Sven Tore Kittilsen fikk det ærefulle oppdraget med å dele ut beviset.

Søndag morgen var det tid for ferdighetskonkurranse. Primus motor for denne, Bente Indergård, utfordret som vanlig både unge og voksne 2-bente i ulike øvelser med sine 4-bente. 6 unge lovende utøvere deltok på årets ferdighetskonkurranse: Ingrid Louise med Alexander, Fredrik med Troya, Amalie med Turbo, Irma med Tyra, Helene med Nora og sist og yngst var lille Victoria med sin Aiko. Dette er morgendagens jegere og fremtidens hundeførere! Hundene ble kyndig ført i ringen og var lydige mot sine hundeførere. Det ble beordret ligg, sitt og apport! Veldig morsomt å se at de unge håndtere sine hunder på en så positiv og god måte.

I den voksne klassen stilte det 6 ekvipasjer. Her ble det større utfordringer og lista ble lagt høyt av dommeren. Apporten bød på utfordringer for flere, så her må det trenes før jakta! Ellers var det mye god lydighet hos både hunder og deltakere. Med spenst og styrke fikk de vist fram sine ferdigheter! Årets ferdighetskonkurranse ble vunnet av Karin og Majo, etter en spennende og utfordrende finale mot Terje og Allets. 

Lørdagens dommer Irene Krogstad tok deretter initiativ til ringtrening. Selv om det var mange flotte hunder i utstillingsringen dagen før, kunne flere med fordel ha blitt vist frem på en bedre måte. Så moralen er: Tren utstillingsteknikk med pointeren din før dere skal i ringen, for pointeren fortjener å bli vist frem på best mulig måte!

Siste post på årets treff var den uoffisielle apportkonkuransen som ble dømt av Steinar Volden. I den første runden ble det dømt etter krav til 1. premie UK på apportprøve. 14 av 21 påmeldte hunder greide dette. I finalen ble det utlagt to apportobjekter, men disse fikk ikke hundene se bli lagt ut. Deretter ble det skutt med startrevolver og og hundene måtte sitte i ro noen sekunder inntil apportordre ble gitt. Noen av hundene i finalen viste at de ikke var vant til å hente mer enn ett apportobjekt. 7 hunder klarte begge, og var gode nok til premiering på en apportprøve. 3 hunder var meget gode og fikk ikke poengtrekk. De var tidseffektive, tok apportobjektet i fast grep og avleverte kontrollert til fører. Tidsbruk måtte legges til grunn for å skille dem. Nr. 1. og vinner av Kennel Blålyngens vandrepremie ble Breidskaret’s Sky til Geir Rønnestad. Nr. 2. ble Skoglykka’s Nova til Rolf Inge Eidsvåg med Revhibakkens Waijo til Harry Flathagen på plassen like bak.

K85A9804 3Fra venstre: Nr. 2 Skoglykka’s Tyra og Rolf Inge Eidsvåg, nr. 1 Breidskaret’s Sky og Geir Rønnestad og nr. 3 Revhibakkens Waijo og Harry Flathagen. Årets vinner tok forresten en sterk 3. plass i fjor.

Tusen takk til alle som bidro til å gjøre denne helgen minneverdig og gjennomførbar! Takk til Hageseter turisthytte for at vi får anledning til å arrangere dette treffet år etter år i fuglehundrikets mekka. Takk også til hovedsponsor Royal Canin og øvrige sponsorer som bidro til at treffet fikk et godt økonomisk resultat. Og sist, men ikke minst, tusen takk for flotte bilder fra fotografene Bee Thalin (utstillingen) og Odd Løvseth (apportkonkurransen).

Vi sees neste år!

Hilsen
NPK distrikt Trøndelag v/ DR Steinar Volden med arbeidsgruppe og distrikt Hedmark Oppland v/ Bente Bergersen og Bente Indergård

1T0A0025Man skal tidlig krøkes – Irma Eidsvåg og Skoglykka’s Selma. Leiv-Jonny Weum med Skoglykka’s Kira til høyre.

1T0A0092Fra venstre: Avlsklasse med mor Skoglykka’s Nova og far Svahøa’s Dog etterfulgt av fire av deres avkom.

1T0A0157Stolt innehaver Anne Kathrine Ødegård (i midten med rosett) flankert av et knippe hunder fra kennel Furukollen.

1T0A9353Valpeshow hører med på utstilling. Her representert med Østagløtten’s Niko i klassen 4-6 mnd. hannhund.

1T0A9708God stemning på utstillingen! Rolf Inge Eidsvåg og Monica Garbeklint takker dommer Irene Krogstad etter bedømmelsen. Ringsekretær for dagen, NPKs formann Sven Tore Kittilsen, noterer seg resultatene i klassen.

1T0A9755Steinar Sørlie med Furukollen’s Matador.

1T0A9802Mange måter å sjarmere dommeren på… 

1T0A9922NPK-styremedlem Einar Einmo med egenoppdrettede Lykkekjerret’s Lexi (eier Laila Solbakk).

1T0A9947Gry Marie Bjørge med Furukollen’s Black Norma.
 

Breidskarets SkyEn glad og ivrig Geir Rønnestad tar imot apportobjektet fra Breidskaret’s Sky.

Gloføklias TeodorGloføklias Teodor har nettopp hørt skudd og avventer apportordre fra Øyvind Kalvøy (helt til høyre). Dommer Steinar Volden følger med at alt går riktig for seg.

K85A9458En lykkelig apportør i farta! 

Kokanees FixFjorårets vinner Kokanee’s Fix og Per Ole Bjørndal har en positiv peptalk før start i apportkonkurransen.

Mac Vargs B Winning SenseMonica Garbeklint var svært retningsbestemt da Mac Vargs B Winning Sense skulle hente apportobjekt nummer 2. Dommer Steinar Volden følger med.

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer