Referat fra Nord Norsk Pointertreff 2019

UtstillingVinnere

UtstillingVinnereHelga 14 -16 juni hadde vi det årlige Pointertreffet på Rundhaugen i Målselv i et fantastisk flott vær.

Vertskapet Åge og Solvei Rismo hadde som vanlig stilt eiendommen sin disponibel for oss. Vi setter utrulig stor pris på å få komme hit år etter år til fantastiske Rismo gård.

Var mange som tok turen innom i år også, i løpet av helgen var det ca 70 stk med stort og smått.

Utstillingen ble vunnet av Barentsvidda’s E Little Wing NO39699/17 e/f Geir B. Larssen som fikk tispe Certet og ble BIR. Nr 2 ble Pointbar Titan NO48449/16 e/Roger Liavik f/Veronica Sivertsen som fikk hannhund Certet og ble BIM. Dyktig dommer var denne gang Rune Tyvold. Bildet av utstilingsvinnerne og flotte bilder nederst i artikkelen har vi mottatt fra Janette Samuelsen og Line Ingebrigtsen.

Fredag åpnet DR Jon Dagfinn Aspenes med info om helgens mange aktiviteter, mens vi inntok nydelige reker fra Lyngen. Resten av kvelden gikk med til det sosiale rundt bålet.

Lørdag var det mange aktiviteter som skulle skje. Vi åpnet med apportkonkurranse der det kåres en vinner i UK og AK på tid. Vinneren i UK ble Oterbekkens Varri til Morten Lorentzen i AK ble vinner NJCH NMHFv19 Ørntuas I Primus til Frode Aunan.

Deretter ble det servert en nydelig lapskaus som lunch, den satte både store og små stor pris på.

Senere var det klart for leirdueskyting der Åge Rismo og Stian Henriksen styrte det hele.

Så var det klart for dragerace, I Uk var det Jutevatnets Noma e/f Wenche Wara som ble vinner. I Ak var det uovervinnelige Sollidalens Lexs og Celine Henriksen som vant for tredje året på rad.

Det ble selvfølgelig arrangert leker/aktiviteter for barna. Skyting med luftgevær på blinker og ballonger noe barna syntes var veldig gøy. Said Nordin stilte som vanlig opp for å lage mat/dessert til grillingen med barna/ungdommene dette er noe dem syns er stor stas. Søndagen fikk de delta på Barn og Hund.

Utpå kvelden fyrte vi i gang grillen, og alle samlet seg for et bedre måltid. Når maten var inntatt startet DR Jon Dagfinn med trekking av lotteriet og utdeling av heder og ære. Masse flotte premier ble vunnet, tusen takk til dere alle for flotte gavebidrag. Hovedpremien en hagle av type Browning B525 Compact Light Adjust ble vunnet av Frode Henriksen. Det ble også foretatt valg av ny DR for distrikt Troms og Finnmark og Tone Kanestrøm fra Tromsø tar over stafettpinnen fra Jon Dagfinn Aspenes som har gjort en flott jobb for distriktet. Vertskapet ble også hyllet med et flott maleri av en rypestegg som også nåværende og tidligere DR’er i distriktet skal få en kopi av.

Utmerkelser 2018 / Premieringer Høst 2018, Vinter 2019
Våre sukksessrike oppdrettere her nord er ikke redd for å bruke NPK RAS, indekser og egenprestasjoner i sin målbevisste avl og resultatene er imponerende.

Pointerne tilhørende distrikt Troms og Finnmark har høsten 2018 og vinteren 2019 fått 82 jaktprøvepremier fordelt på 18 i UK, 31 i AK og 33 i VK hvorav 10 x 1.UK, 11 x 1.AK, 15 x 1.VK, 4 x CK og 2 x CACIT.

Pointerne tilhørende distrikt Nordland har høsten 2018 og vinteren 2019 fått 21 premieringer fordelt på 4 i UK,11 i AK og 6 i VK hvorav 1 x 1.UK, 3 x 1.pr AK og 2 x 1.pr VK, 1 x CK og 1 x CACIT krydret med en Norgesmester vinter.

Nr 1 Årest Høyfjellshund vinter 2018 NJCH Ørntuas H Mille NO44983/11(Jutevatnets Cox – NJCH Ørntuas C Rypa) eiere Lise Nordaas og Stian Henriken, oppdretter Rune Hoholm med 49 poeng.

Nr 2 Årets Høyfjellshund vinter NJCH NUCH Jimsrypas Kitty 15177/08 (NUCH Black Luckys William –Jimsrypas Chappes Bivdi) e/f Jim Theodorsen med 34 poeng.

Nr 1 Årest Høyfjellshund høst 2018 NJCH Ørntuas J Juni NO44547/15(NJCH Ohlsmyrens P Rocket Man – Ørntuas I Ibis) eier og oppdretter Rune Hoholm med 24 poeng.

Nr 2 Årets Høyfjellshund høst Jimsrypas Tia 52026/14 (NJCH Pointincs E I Point – NJUCH Jimsrypas Kitty) e/f Jim Theodorsen med 20 poeng.

Nr 1 Årets Pointer 2018 NJCH NUCH Jimsrypas Kitty 15177/08 (NUCH Black Luckys William –Jimsrypas Chappes Bivdi) eier og oppdretter Jim Theodorsen med 23 Championatpoeng.

Nr 2 Årets Pointer 2018 NJCH Ørntuas H Mille NO44983/11(Jutevatnets Cox – NJCH Ørntuas C Rypa) eiere Lise Nordaas og Stian Henriken, oppdretter Rune Hoholm med 21 Championatpoeng.

Nr 3 Årets Pointer 2018 NJCH Ørntuas J Juni NO44547/15(NJCH Ohlsmyrens P Rocket Man – Ørntuas I Ibis) eier og oppdretter Rune Hoholm med 20 Championatpoeng

Nr 1 og vinner av Artic Cup 2019 Ørntuas L Luminara Unduli NO55140/17 (Sollidalens Rs-Lexs – Ørntuas I Ibis) e/f Tommy Samuelsberg, oppdretter Rune Hoholm etter 3pl kvalifisering og 1.pl finale

Nr 3 Artic Cup 2019 Ørntuas L Nova NO55140/17 (Sollidalens Rs-Lexs – Ørntuas I Ibis) e/f Geir-Vidar Pettersen, oppdretter Rune Hoholm etter 3.pl finale

Pointerlaget tok sølv under NM vinter Lag 2019 med deltakerne Jimsrypas Ios NO52024/14 e/f Ole Ingebrigtsen, NJCH Ørntuas J Juni NO44547/15 e/f Rune Hoholm og Huldreveiens Wild Dollar NO42348/14 e/f Thoams Eng (distrikt Buskerud/Vestfold)

NM Vinter vinner og Kosspokalen 2019
3 pointere fra Nord tok seg hele veien til NM Vinter finale 2019. Disse tre var NJCH Rokkomborres A Bine NO31017/14 e/f Terje Steinsund som fikk 2.pr VK kvalifisering, 3.pr VK semifinale og var klar for finalen. NJCH NMFHv19 Ørntuas I Primus NO43625/12 e/f Frode Aunan som fikk 4.pr VK kvalifisering og gikk videre fra semifinale på søk og var klar for finalen. NJCH Ørntuas J Juni NO44547/15 e/f Rune Hoholm som gikk videre fra kvalifisering til semifinale på søk, fikk 1.pr VK i semifinalen og var klar for finalen.

I NM vinter finale refererer vi til de avgjørende slippene til disse 3 hundene som føer til at NJCH NMFHv19 Ørntuas I Primus NO43625/12 e/f Frode Aunan både vinner NM vinter og Kosspokalen 2019 etter statuttene.

Slipp nr 6, første runde (GS Rappo – P Robbomobbes A Bine)
Kort etter slipp forsvinner Rappo i tett bjørkekjerr. Vi observerer at ryper kommer fra området umiddelbart etter at Rappo går inn. Senere kommer det mer fugl fra samme område. Bine fører nå slippet, og revierer utmerket i åpent terreng. Slår ned i bekkefar, og sees i stand. Mens fører er på vei opp til Bine tar hun selvstendig opp fugl, og er rolig. Begge utgår.

8.slipp, første runde (P Ørntuas I Primus – B Caza)
Primus tar straks føringen, revierer det åpne terrenget meget godt både i bredde og dybde mot Caza som i starten heftes av flere markeringer som den bruker noe tid på, og derfor blir liggende bak Primus i terrenget. Vi ser Primus viser interesse for et bjørkekratt langt ute, men han ordner greit opp i dette. Senere stand på Primus, på ordre går han villig frem og reiser rype villig og presist, er helt rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer erfarent. Primus over Caza

9.slipp, første runde (P Ørntuas J Juni – ES Ona)
Juni tar umiddelbart føringen, får med seg enormt med terreng både i bredde og dybde uten at dette går utover samarbeidet mot Ona som blir veldig variabel i starten. Vi ser Ona fester stand langt ute. Når fører kommer til avanserer Ona forsiktig til ny stand, dette gjentar seg flere ganger og hun klarer ikke å presentere fugl. Ona utgår, Juni videre.

13.slipp, andre runde (P Ørntuas I Primus – ES Rock’n Roll)
Begge starter i stor fart og med høy intensitet, de revierer meget godt mens de veksler om føringen. Rock’n Roll fester stand, når fører nærmer seg justerer Rock’n Roll seg til ny stand. Dette gjentar seg, men han klarer ikke å presentere fugl. Begge avslutter flott i det meget åpne terrenget mens vind og snø gjør sitt til at sikten blir mildt sagt variabel. Primus over Rock’n Roll.

14.slipp, andre runde (P Ørntuas J Juni – B Caza)
Begge starter glimrende, de revierer utmerket og får med seg enormt med terreng både i bredde og dybde. Caza har noe bedre fremdrift da Juni slår noe tilbake i terrenget, og Caza vinner slippet på det. Caza over Juni.

18.slipp, tredje runde (P Ørntuas I Primus – P Ørntuas J Juni)
Det er nå blitt tettere vegetasjon og merkbart tyngre, men det ser ikke ut til å hindre disse to hundene i å vise seg frem. Med kraftfull aksjon, høy fart og intensitet jakter de terrenget på en utmerket måte. Begge gjennomfører slippet slik vi ønsker å se det med Juni hakket over på sin ypperlige måte å reviere biotopen på. Juni over Primus.

Dagen er over og 1.VK m/Cacit og vinner av NM Vinter 2019 tildeles P Ørntuas I Primus e/f Frode Aunan og dermed også Koss pokalen 2019.

Kennel Okbys vandrepokal og Rismoprisen 2018 
NJCH NUCH Jimsrypas Kitty 15177/08 (NUCH Black Luckys William –Jimsrypas Chappes Bivdi) eier og oppdretter Jim Theodorsen. Jimsrypas Kitty leverte en strålende sesong i 2018 med 1. pr AK Skog, 1 x 1.VK, og 1 x 2.VK Høyfjell vinter, 1 x 1.VK Høyfjell høst, 1 x CACIT og 2 x CK og vant med det både Kennel Okbys vandrepokal, og Rismoprisen i 2018.

Nye NPK Elitehunder siden forrige pointertreff:

Elitehund Jimsrypas Gea NO52029/14 (NJCH Pointnics E I Point – NJCH NUCH Jimsrypas Kitty) Eier: Dagfinn Nilsen Oppdretter: Jim Theodorsen
Elitehund Jimsrypas Lotta NO52028/14 (NJCH Pointnics E I Point – NJCH NUCH Jimsrypas Kitty) Eier: John Solstad Oppdretter: Jim Theodorsen
Elitehund Sallirs Td Bahgera NO38226/14 (NJCH NMFHh-15 Eidemlias Dallas T – NUCH Ottorinos Tya) Eier og oppdretter: Dag Håvard Hanssen
Elitehund Sollidalens C Rs-lex’s NO38722/15 (NJCH Skipsfjordhønas C Bolt – NJCH Sollidalens A Kaia) Eier: Stian Henriksen Oppdretter: Øystein Pedersen
Elitehund Storskartindens Nelly NO41311/16 (NUCH Jutevatnets Gavas – NJCH Ørntuas H Mille) Eier: Christian Sletbakk Oppdrettere: Lise Nordaas og Stian Henriksen
Elitehund NJCH Ørntuas J Juni NO44547/15 (NJCH Ohlsmyrens P Rocket Man – Ørntuas I Ibis) Eier og oppdretter: Rune Hoholm

Nye NJCH siden forrige pointertreff:
NJCH Ørntuas J Juni NO44547/15 (NJCH Ohlsmyrens P Rocket Man – Ørntuas I Ibis) Eier og oppdretter: Rune Hoholm

Nye UCH siden forrige pointertreff:
NORD UCH Karacanis Noah NO45951/13 (Dansk Dynasty Goyo – Karacanis Chili) Eier: Said Nordin Oppdretter: Øystein Nilsen

Agnes Delphins Oppdretterpris 2018 Kennel Barentsviddas ved oppdretter Geir B. Larssen

Diverse fortausmixer, og en kort periode med strihåret vorsteh førte i 1984 til en pointer. Da var kursen satt, og allerede i 1995 ble et kennelnavn stablet på beina. Et navn som skulle gjenspeile innehaver sin interesse og arbeidsområde i arktisk. Kennel Barentsvidda.
I 2002 ble det født en pointer som senere skulle bli stammor for denne kennelen. Giga fikk i 2005 Barentsvidda sitt første kull. En eminent tispe som totalt fikk tre valpekull hvor 11 av 13 hunder med AK-start har oppnådd 1. premie AK.
Fra det første kullet med Kjakan kommer blant annet Aragorn II og Mafia. Begge er norsk og svensk utstillingschampion.
I Giga’s andre kull med INT N SE UCh SE JCh Black Luckys Copiad har det blitt flere store navn, som er godt kjent for de fleste pointerentusiaster. En av dem er INT NORD UCh N JCh NMFHv-13 Barentsvidda’s B Sortebill. Han har også søsken som har lykkes både i utstillingsringen og på jaktprøve. Søsteren Dolly er dobbelt champion, og bror Hardy Du Cost’Lot ble C.I.B ISCh bare tre år gammel. Sammen med flere søsken oppnådde fem hunder 1.UK og i 2010 ble kennel Barentsviddas tildelt Anders Wassberg Oppdretterpris for prestasjonene.
I Giga sitt tredje kull, i kombinasjonen med VM-vinner Anter (Ara-Cyrano della Steccaia), har alle hundene oppnådd premie på jaktprøve. Fra dette kullet kan også titler som norske, danske, svenske og internasjonal utstillingschampioner nevnes. Norsk jaktchampion-titler finner vi også. I tillegg ble Barentsvidda’s C Donald Norsk Vinner på Dogs4All i 2014.
Stafettpinnen for kennelen gikk videre til Giga sin datter fra A-kullet, N SE UCh Barentsvidda’s Mafia (Giga-Kjakan). Mafia har igjen sendt stafettpinnen til sin datter, C.I.B. N FI UCh Barentsvidda’s D Wind Cries Mary (N SE UCh Barentsvidda’s Mafia-ITCh INTCh Titan).
Fra det siste kullet med nevnte Wind Cries Mary og C.I.B. N SE UCh Barentsvidda’s C Nansen har oppdretter selv gått med Barentsviddas Little Wing. De var finalister under Norsk Derby 2018, og på slutten av vintersesongen oppnådde de 2.AK. Søster Barentsvidda’s E Bianca I’impavido har en rekke 1.UK premier, 3.plass i Rjukan Granprix 2018 og oppnådde i vinter 1.AK like etter fylte 2 år.
Det er med stor glede familien Delphin og avlsrådet i Norsk Pointerklub tildeler Kennel Barentsvidda ved Geir B. Larssen, Agnes Delphins Oppdretterpris for 2018.
Bilde er tegnet av kunstner Maria Tjärnström.

NY NPK Gullmerkemann Wiggo Ditlefsen
Wiggo Ditlefsen er en svært aktiv og entusiastisk pointermann. Han har bidratt betydelig for å øke interessen for pointeren over lang tid i Nord Norge. Spesielt i Tromsøregionen hvor han aktivt har vært med å fremsnakke pointeren og rekruttert nye pointereiere til NPK og prøvesporten. Han har også hatt ulike roller og verv i Tromsø fuglehundklubb (leder og prøveleder i flere perioder), Karlsøy Jeger og Fiskeforening (prøveleder) og i Finnmark for Vest Finnmark Fuglehundklubb hvor han har vært prøvesekretær på Altaprøven vinter en rekke ganger.
Wiggo fikk sin første pointer i 1989 fra Jostein Rafaelsen, og har tatt betydelig med premieringer på egne hunder. Han har i perioden frem til i dag hatt 9 pointere i sitt eie, og på disse har han til nå fått 127 jaktprøvepremieringer hvorav 6 x 1.pr UK, 10 x 1.pr AK, 26 x 1.pr VK, 7 x CK og 4 x CACIT. Har han ført frem 3 jaktchampioner og 1 x Årets Pointer:
NJCH Kari-Mor 05112/99 oppnådde 15 x 1.pr VK, 2 x CACIT og 4 x CK som beste.
NJCH Skipsfjordhønas Funny 26597/05 oppnådde 2 x 1.pr VK, 1 x CACIT og 1 x CK som beste. NJCH Skipsfjordhønas Bolt NO57408/11 oppnådde 4 x 1.pr VK, 1 x CACIT, 1 x CK som beste. Han ble også kåret til Årets Pointer og Årets Høyfjellshund i 2014.
Wiggo har hatt DR rollen for distriktet, styreverv i NPK inntil nylig, og vært prøvesekretær og dommeransvarlig for NPK på Kongsvold. Han er en klar gullmerkekandidat, og hederstegnkomiteen og styret gir den fulle støtte til forslaget.
NPK Hederstegnekomite og Styret Gratulerer

SamlingForTreffInfoValpekjopere 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

StartDragrace

 DragraceRodOgHvite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DragraceLotta

DragraceLinni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DragraceSassikaia

DragraceRodOgHvite2

 

 

 

 

 

 

 

DragraceLexKompis

DragraceMal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UtdelingElitehunddiplomer

 BarnOgHund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AgnesDelphinOppdretterpris

GullmerkeWiggoDitlefsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VinnerHagleFrodeHenriksen

 Utstillingsringen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Utstillingsringen2

 

 

 

 

 

 

 

 

SolveigOgAage

 

 KokkenSaid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RundtBaaletRundtBaaletGitar

 

 

 

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer