Agnes Delphins Oppdretterpris 2018

Agnes Delphins oppdretterpris 18 72dpi

Agnes Delphins oppdretterpris 18 72dpi

Diverse fortausmixer, og en kort periode med strihåret vorsteh førte i 1984 til en pointer. Da var kursen satt, og allerede i 1995 ble et kennelnavn stablet på beina. Et navn som skulle gjenspeile innehaver sin interesse og arbeidsområde i arktisk. Kennel Barentsvidda.

 

I 2002 ble det født en pointer som senere skulle bli stammor for denne kennelen. Giga fikk i 2005 Barentsvidda sitt første kull. En eminent tispe som totalt fikk tre valpekull hvor 11 av 13 hunder med AK-start har oppnådd 1. premie AK.

Fra det første kullet med Kjakan kommer blant annet Aragorn II og Mafia. Begge er norsk og svensk utstillingschampion.

I Giga’s andre kull med INT N SE UCh SE JCh Black Luckys Copiad har det blitt flere store navn, som er godt kjent for de fleste pointerentusiaster. En av dem er INT NORD UCh N JCh NMFHv-13 Barentsvidda’s B Sortebill. Han har også søsken som har lykkes både i utstillingsringen og på jaktprøve. Søsteren Dolly er dobbelt champion, og bror Hardy Du Cost’Lot ble C.I.B ISCh bare tre år gammel. Sammen med flere søsken oppnådde fem hunder 1.UK og i 2010 ble kennel Barentsviddas tildelt Anders Wassberg Oppdretterpris for prestasjonene.

I Giga sitt tredje kull, i kombinasjonen med VM-vinner Anter (Ara-Cyrano della Steccaia), har alle hundene oppnådd premie på jaktprøve. Fra dette kullet kan også titler som norske, danske, svenske og internasjonal utstillingschampioner nevnes. Norsk jaktchampion-titler finner vi også. I tillegg ble Barentsvidda’s C Donald Norsk Vinner på Dogs4All i 2014.

Stafettpinnen for kennelen gikk videre til Giga sin datter fra A-kullet, N SE UCh Barentsvidda’s Mafia (Giga-Kjakan). Mafia har igjen sendt stafettpinnen til sin datter, C.I.B. N FI UCh Barentsvidda’s D Wind Cries Mary (N SE UCh Barentsvidda’s Mafia-ITCh INTCh Titan).

Fra det siste kullet med nevnte Wind Cries Mary og C.I.B. N SE UCh Barentsvidda’s C Nansen har oppdretter selv gått med Barentsviddas Little Wing. De var finalister under Norsk Derby 2018, og på slutten av vintersesongen oppnådde de 2.AK. Søster Barentsvidda’s E Bianca I’impavido har en rekke 1.UK premier, 3.plass i Rjukan Granprix 2018 og oppnådde i vinter 1.AK like etter fylte 2 år.

Det er med stor glede familien Delphin og avlsrådet i Norsk Pointerklub tildeler Kennel Barentsvidda ved Geir B. Larssen, Agnes Delphins Oppdretterpris for 2018.

Bilde er tegnet av kunstner Maria Tjärnström.

Total
0
Shares

Siste kommentarer