Christoffer Pedersen er Royal Canins talent 2017/18

Royal Canin delte i år ut den første talentprisen blant pointerklubbens medlemmer. I sterk konkurranse med flere nominerte fra mange distrikt, falt styrets valg på den ferske pointereieren fra Drammen. 

Christoffer ler litt lurt når valget av pointer blir diskutert. Hans første hund var en boxer, så en vorsteher, Quattro, som han fortsatt har. Det er pointer Lyngmyras Texas som har ført ham inn i pointermiljøet. 

Spør
Christoffer har vært prøvemiljøet lenge med sin vorsteher. Mange som har gått bak i partiene med ham, har nok lagt merke til en ung, lyslugget, høflig entusiast som snakker gjerne med de mer erfarne prøvedeltakerne for alt fra linjer, avl, foring, dressur og trening til arrangementer og prøver det er verdt å stille på.

– Jeg la merke til Christoffer da jeg dømte på en jaktprøve i 2015. Han spurt og grov om alt og reflekterte selv godt rundt svarene. Han er en kar som tilegner seg det meste og som henter råd fra de beste. Han tenker selv og vil forhåpentligvis være en god ambassadør for sporten og rasen i årene fremover, sier formannen i Norsk pointerklubb, Sven Tore Kittilsen.

Han delte ut premien for utmerkelsen til Christoffer– hundefôr for et helt år. Rammen rundt var samling på dressurområdene til Trening med Fuglehund i Hokksund, der mange fra pointerklubben i Buskerud og Vestfold samt Thorstein Dehn, sponsoransvarlig i NPK, stilte mannsterke.

 

Egenlært
Christoffer har ikke vokst opp i et hundemiljø. Først i 2005 skaffet han seg sin første hund, en boxer. Siden ble det en rase som lettere kunne følge ham på ski og løpeturer og derfra var veien kort til jakt.

– Jeg har deltatt på mange kurs og prøver og det er mange flinke likesinnede som villig deler av sin kunnskap til oss ferske.

En rask titt på facbookprofilen til 25åringen viser en friluftsinteressert mann som også fisker, går lange fotturer, går langrenn og som sykler.

Nå når Texas har bikket AK-alderen blir det roligere på prøvefronten en liten stund til rios’en bokstavelig talt har senket seg over ekvipasjen. Fjorårssesongen ble avsluttet med 1. UK på Hovden og en veldig kort deltakelse i finalen i Sør-norsk unghundmesterskap, men nå er det over i AK så da må dressuren skjerpes.

På spørsmål om hva som er målet for de kommende årene, må Christoffer tenke seg om – før det kommer kontant: – En veldressert jakthund!

Dressur

Nettopp det veldresserte jakthunden var utgangspunktet for Ulf Jørgensen (bildet til venstre) under hans instruksjon og teori om timing, balansen mellom dressur og jaktlyst og hvordan leke inn kontakt.

En stor takk til Trening med fuglehund som lot pointerkllubben låne de fine slippområdene i Hokksund.

På bildet til høyre Christoffer Pedersen, Ådne Andersen, pointerklubben Buskerud og Vestfold og Trond Gustavsen, pointereier og  en av ildsjelene bak Trening med fuglehund.

 

 

RoyalCanin

Total
0
Shares

Siste kommentarer