Referat fra Pointertreffet Nord Norge Nord 2017

BIR SallirsTdBalderWeb

BIR SallirsTdBalderWebHelga 3-4 juni hadde vi det årlige Pointertreffet på Rundhaugen i Målselv.

Vertskapet Åge og Solvei Rismo, hadde som vanlig stilt eiendommen sin disponibel for oss. Noe vi setter utrulig stor pris på, at vi får bolte oss hele helgen på Rismo gård. Var mange som tok turen innom i år, i løpe av helgen så var det ca 65 stk. med dem som var hele helgen, og dem som var innom på dagstur.

Fredag åpnet Dr Stian Henriksen med litt info for helgen, mens vi inntok nydelige reker fra Lyngen. Resten av kvelden gikk med til det sosiale rundt bålet, der det var latter og sang til de små timene på morgen.

 

ApportSortHvit

ApportSortLørdag var det mye aktiviteter som skulle skje. Vi åpnet med apportkonkurranse, der Ronny Hartviksen var dommer. Der den med best tid ble vinner. Vinneren ble veidfjellets Tutta til Mads Hanssen.

Når apporten var ferdig, så var Terje Steinsund klar for å fortelle oss om RAS(NPK’s rasespesifikke avlsstrategi).

Samtidig hadde Frode Henriksen å Ragnhild Berglund leker for barna. Skyting med luftgevær og pistol på blinker og ballonger noe barna syntes var veldig gøy.  Marian Pedersen hadde tatt med seg malerutstyret, der sto de minste i kø for å bli utsmykket med litt kunst fra topp til tå. 

Said Nordin å Jenny Richardsen serverte en nydelig lappskaus som lunch, den satte både store og små stor pris på.

DragRaceRodHvitHertaDragRaceSortHvitRodHvitSenere var det klart for dragerace, der Lise Nordaas å Christian Sletbakk styrte det hele på en prima måte. I Uk var det lynet fra Rismo gård Ørntuas J Mauk som ble vinner. I Ak var det Sollidalens Lexs til Celine Henriksen som trakk det lengste strået og vant. 

Said Nordin stilte som vanlig opp for å lage mat med barna/ungdommene.Dette er noe dem syns er stor stas. I år som i fjor stilte Bama med råvarer. I år lærte dem å lage fruktsalat og hjertesalt, og resultatet ble nydelig som vanlig.

DragRaceNoahUtpå kvelden fyrte vi i gang grillene, der alle samlet seg for et bedre måltid. Når maten var inntatt startet dr Stian med det formelle. Vi startet med valg av ny DR. Jon-Dagfinn Aspenes går inn som ny DR.

Vi gikk gjennom året som var gått siden forrige pointertreff. Pointerne tilhørende distrikt Troms og Finnmark har høsten 2016 og vinteren 2017 fått 112 jaktprøvepremier fordelt på 42 i UK, 27 i AK og 43 i VK hvorav 19 x 1.UK, 10 x 1.AK, 17 x 1.VK, 8 x CK og 2 x CACIT

Nr 1 Årest Høyfjellshund vinter 2016
NJCH NUCH Jimsrypas Kitty(NUCH Black Luckys William – Jimsrypas Cähppes Bivdi)
Eier og Oppdretter: Jim Theodorsen 38 poeng

Nr 1 Årets Ungpointer 2016
Jimsrypas iOS NO52024/14 (NJCH Pointnics Point – NJCH NUCH Jimsrypas Kitty)
Eier: Ole Ingebrigtsen Oppdretter: Jim Theodorsen 48 poeng

Nr 1 Årets Utstillingshund 2016
C.I.B. N FI UCH Barentsvidda’s D Wind Cries Mary NO52521/11 (INT JCH Titan – N SE UCH Barentsvidda’s Mafia)
Eier og Oppdretter: Geir Birger Larssen

Artic Cup vinner 2017
Ørntuas J Juni NO44547/15(NJCH Ohlsmyrens P Rocket Man-Ørntuas I Ibis) Eier og Oppdretter Rune Hoholm

2.plass (sølv) NM vinter Lag 2017
Rokkomborres A Bine NO31017/14 e/f Terje Steinsund, Jimsrypas Ios NO52024/14 e/f Ole Ingebrigtsen og NJCH NUCH Jimsrypas Kitty 15177/08 e/f Jim Theodorsen. Kitty ble også beste individuelle hund lag med 1.pr VK lag.

Kosspokalen
Ørntuas I Primus NO43625/12 (NJCH Pointnics E I Point – NJCH Ørntuas E Nemi) Eier Frode Aunan Oppdretter Rune Hohom ble vinner av Kosspokalen. Under NM vinter på Andøya nå i vinter tok Ørntuas Primus seg videre på søk til finalen. I finalens andre runde møtte han Oterbekkens Bajas e/f Erik Roan, og nå skulle det avgjøres hvem som skulle vinne Kosspokalen. Primus vant slippet og gikk videre til tredje runde mens Bajas måtte forlate konkurransen. I statuttene for Koss pokalen står følgende: Pokalen tildeles beste pointer fra Nord-Norge under NM-vinter inneværende år. Beste pointer er den pointeren som tar seg lengst i mesterskapet.

Rismoprisen
Ingen pointere i Nord-Norge høsten 2016, vinteren 2017 er premiert i 2 forskjellige disipliner eller mer derfor deles ikke Rismoprisen ut i år.

Nye NPK Elitehunder siden forrige pointertreff:
Elitehund Lykketreffets A Lune NO38206/13 (Jimsrypas Jeger – NUCH Stenbitens Lycke) Eier: Trond Bakkehaug Oppdretter: Geir Arne Johansen
Elitehund Sollidalens B Gimla NO45961/13 (NUCH Metrinelunds Kejser – NJCH NUCH NV-10 Ronja) Eier og Oppdretter Øystein Pedersen
Elitehund Sollidalens C Maximus NO38723/15 (NJCH Skipsfjordhønas C Bolt – NJCH Sollidalens A Kaia) Eier Mikael Kangosjarvi Oppdretter Øystein Pedersen

Nye NJCH siden forrige pointertreff:
NJCH Ørntuas H Flicka NO44985/11 (Jutevatnets Cox – NJCH Ørntuas C Rypa) Eier og Oppdretter: Rune Hoholm
NJCH Ørtnuas H Tai pan NO44980/11 (Jutevatnets Cox – NJCH Ørntuas C Rypa) Eier Knut Augustinussen Oppdretter: Rune Hoholm

Nye UCH siden forrige pointertreff:
C.I.B. N SE UCH Barentsviddas C Nansen NO50991/11 (Anter – Giga) Eier og Oppdretter: Geir B Larssen og Ingrid Salvesen.
C.I.B. N FI UCH Barentsviddas D Wind Cries Mary NO52521/11 (INT JCH Titan – N SE UCH Barentsviddas Mafia) Eier og Oppdretter: Geir B Larssen og Ingrid Salvesen.
NUCH Freke NO39169/13 (Jutevatnets Cox – Shila) Eier: Wenche Wara Oppdretter: Frits Ole Amundsen
N FI UCH Hammerpoints At Whiskey NO42160/11 (INT UCH Red Taps Traj – Karacanis Alfa) Eier: Jens Herstad Oppdretter: Jan-Hilmar Halvorsen
N SE UCH Karacanis Noah NO45951/13 (Dansk Dynasty Goyo – Karacanis Chili) Eier: Said Nordin Oppdretter: Øystein Nilsen
N SE UCH Ørntuas I YNWA NO43626/12 (NJCH Pointnics E I Point – NJCH Ørntuas E Nemi) Eier: Torleif Knudsen Oppdretter: Rune Hoholm

Når vi var ferdig med og dele ut heder og ære, så gikk vi laus på utlodding av det flotte premiene som var ordnet til loddsalget. Må bare takke alle dem som har vert og ordnet premier til loddsalget. Der har gjort en kjempe jobb. Vil Å takke alle våre sponsorer Royal Canin, Solveigs Nøste, Vaapen Andresen, Eurospar Langnes, Asko, Coca cola+++mange flere som har bidratt.

Søndag var det klart for Utstillingen. Den ble kyndig bedømt av Petter Steen fra Hageland som hadde tatt turen opp til oss denne gang. Ringsekretær var Kari Irene Moen. BIR ble Sallirs Td Balder e/f Steinar Lagesen.

Så må jeg få takke alle som var med å bidra både før treffet og under treffet. Uten en sånn flott gjeng hadde det blitt vanskelig, å gjennomføre et sånn prima Pointer treff. Så tusen takk til dere alle samt til fotograf Line Ingebrigtsen som knipset disse flotte bildene fra utstillingen og fra konkuransene.

Vil å få takke for meg som DR nå er det John Dagfinn i Harstad som overtar ansvaret for distrikt Trom og Finnmark, lykke til.

Mvh
Stian Henriksen

Total
0
Shares

Siste kommentarer