Alta prøven og Artic Cup

IMG 1857

IMG 1857Hei alle sammen!

Da har det vert 3 nye prøvehelger, og flere hunder fra distriktet har vært til start og hentet flere flotte premier.

Vi starter med Altaprøven og Artic Cup. Helga 7 – 9/4
Der var flere hunder fra distriktet til start. Kennel Ørntua til Rune Hoholm hadde hele 5 hunder til start i Artic Cup. Der klarte alle de 5 å komme seg til finalen. (Ørntuas J Juni(NJCH Ohlsmyrens P Rocket Man – Ørntuas I Ibis) e/f Rune Hoholm, Ørntuas J Kiwa(NJCH Ohlsmyrens P Rocket Man – Ørntuas I Ibis) e/Jenny Richardsen f/Ronny Hartviksen, Ørntuas J Mauk(NJCH Ohlsmyrens P Rocket Man – Ørntuas I Ibis) e/Åge og Solveig Rismo f/Rune Hoholm, Ørntuas J Olga(NJCH Ohlsmyrens P Rocket Man – Ørntuas I Ibis) e/f Tony Pedersen, Ørntuas K Varg(Hopfossens Nero – NJCH Ørntuas H Flicka) e/f Raymond Klæbo). Storskartindens Nelly(Jutevatnets Gavas – NJCH Ørntuas H Mille) til Christian Sletbakk var også i finalen.

Ørntuas J Juni og Ørntuas K Varg hadde med seg tellende fuggelarbeid fra dag 1 av Arctic Cup. Så dem begge lå godt an. I finalen fikk dem begge på nytt tellende arbeid på ryper. Når matchingen var over sto Ørntuas J Juni som vinner med 1.pr Arctic cup finale etter å ha slått B Bri i fugl i finaleslippet, og Ørntuas J Varg fikk 3.pr Arctic cup finale.

I VK var Stian Henriksen til start med sin Ørntuas H Mille(Jutevatnets Cox – NJCH Ørntuas C Rypa). I kvalik ble det 2.pr VK m/CK. Hun gikk rein gjennom semifinalen. Og Ørntuas H Mille ble vinner av finalen med 1.pr VK, imponerende. Jimsrypas Tia(NJCH Pointnics E I Point – NJCH NUCH Jimsrypas Kitty) til Jim Theodorsen vant sitt VK kvalik parti med 1.pr VK. Tia var og med i finalen.

Cecile Pedersen stilte til sin første start i UK med sin Ørntuas K Lexi(Hopfossens Nero – NJCH Ørntuas H Flicka). Der oppnådde hun 1.pr UK og ble samtidig belønnet med prøvens beste UK hund I kvalitetsklassen. I AK stilte Ravnkloas Dart(NUCH Jutevatnets Birk – Pimens B-kajsa) e/Inger-Lill Løkås Pedersen f/Sigleif Pedersen som fikk 2.pr AK og Lihkku Av Vor-Point(NJCH Pointnics E I Point – NJCH NMFHh-11 Juvel-en A Av Vor-point) e/Marit Mortensen f/Rune Mikalsen oppnådde også 2.pr AK.

NM Vinter Andøya helga 30/3 – 2/4
Jimsrypas Kitty(NUCH Black Luckys William – Jimsrypas Cähppes Bivdi) e/f Jim Theodorsen, Jimsrypas iOS(NJCH Pointnics E I Point – NJCH NUCH Jimsrypas Kitty) e/f Ole Ingebrigtsen og Rokkombores A Bine(NJCH NMFHh-15 Eidemlias Dallas T – NJCH Tig) e/f Terje Steinsund representerte oss på NM Lag. Dette gjorde de på en utmerket måte og fikk 2 plass NM Lag. Jimsrypas Kitty ble også individuelt vinner NM Lag.

I NM Kvalifisering fikk Jimsrypas Kitty 4 premie VK kvalik, Jimsrypas Tia 5 pr VK kvalik, og Jimsrypas iOS 1. pr VK m/CK Kvalik. Oterbekkens Bajas(NDKUCH NJCH NV-14 Barentsviddas C Donald – NJCH Oterbekken’s Moody Blues) e/f Erik Roan fikk 5 pr VK NM kvalik og 1 pr VK NM semi, og gjorde en god figur i finalen. Moro for Erik med sin første pointer å ta seg helt til finalen. 

Barentsviddas C Nansen(Anter – Giga) e/f Geir B Larsen fikk 2.pr VK m/CK Exit Cup. Øystein Pedersen var til start med sin Sollidalens B Gimla(NUCH Metrinelunds Kejser – NUCH NJCH NV-10 Ronja) der oppnådde ekvipasjen 1.pr AK, og Nyheimsgutens Thunder(Urlo Del Vento – Pointnics E Laiba) til Roger Liavik fikk også 1.pr AK et fint “plaster på såret” da han var en av mange på ventelista som ikke fikk plass i NM individuelt.

Samme helg var det prøve på Geilo og i Børselv
På Geilo stilte Huldreveiens Wild Dollar(Phantoms Thunderstorm – Stilladalens Cruella Devil) e/ Knut Uglebakken f/Thomas Eng der det ble 1.pr VK m/CK kvalik, 3.pr VK semi og 2.pr VK finale, imponerende. I Børselv fikk Sollidalens C Mack(NJCH Skipsfjordhønas C Bolt – NJCH Sollidalens A Kaia) e/f Bjørge Pedersen 1.pr AK og Stilladalens C Buddy(C.I.T. NJCH Ohlsmyrens P Respect – NJCH Stilladalens Mia) e/f Tom Roald Kling-Olsen oppnådde 2.pr AK og 3.pr AK. Ørntuas J Olga e/f Tony Pedersen fikk 1.pr UK og Arctic Cup billetten.

Tromsø II prøven helga 24/3-26/3
Jimsrypas Kitty e/f Jim Theodorsen fikk 1.pr VK m/CK kvalik og 2.pr VK semi. Jimsrypas iOS e/f Ole Ingebrigtsen fikk 5.pr VK kvalik og 2.pr VK semi. Tinka av Vor- Point(NJCH Pointnics E I Point – NJCH NMFHh-11 Juvel-en A Av Vor-point) e/f Jim Møllnes fikk 4.pr VK kvalik. Esben Eliassen var til start i UK med sin Halsenutens BF Kompis(NUCH Jutevatnets Birk – Lytingfjellets Frekka), de oppnådde 1.pr UK og sikret Arctic Cup billetten. Storskarstindens Nelly e/f Christian Sletbakk oppnådde 2 x 2.pr UK. Sollidalens C Odin(NJCH Skipsfjordhønas C Bolt – NJCH Sollidalens A Kaia) e/ Wiggo Ditlefsen f/Øystein Pedersen fikk 3.pr UK. Svein Anton Andresen oppnådde på sin Jimsrypas Trutt(NJCH Pointnics E I Point – NJCH NUCH Jimsrypas Kitty) 1.pr AK. Salliris TJ Cava(Jimsrypas Jeger – NUCH Ottorinos Tya) e/f Gunnstein Bakkland oppnådde 2.pr AK. Lykketreffets Ava(Jimsrypas Jeger – NUCH Stenbitens Lycke) e/f Geir Vidar Pettersen oppnådde 2.pr AK, Forfjorddalens Marja-lisa (Forfjorddalens Gard – Leirungens Ats Kolsi) e/f Rune Strandskog 2.pr AK og Sollidalens B Gimla e/f Øystein Pedersen fikk 2.pr AK.

Gratulere med flotte resultater til eiere og oppdrettere. Ønsker der alle ei riktig god påske.

Stian Henriksen

DR Troms og Finnmark

Legg inn en kommentar

Siste kommentarer