Vellykket medlemsmøte i Trøndelag

Picture Einar Holmvik

Picture Einar HolmvikDen 30. november møttes drøyt 30 pointerfolk til førjulsmøte på Hegramo kafé. Kaféen er kjent for sin gode mat noe pointerfolket så ut til å sette pris på! Saltkjøtt, kålstappe og riskrem gikk ned på høykant.

Etter maten ble 3 nye elitehunder hedret:
– Kjesbuas CO Cato, eier Kristoffer Nyborg
– Fjellrypas Mister Minister, eier Finn Larsen
– Grovsmias Kull, eier Boye Ølstøren (ikke tilstede). Kull har også blitt NUCH.

Terje Bjugan orienterte deretter om plan for gjennomføring av klubbmesterskapet i Snåsa i februar. Årets hunder i 2016 vil der får sine premier og fortjente heder. Det er god overnattingskapasitet, og det loves en flott ramme rundt arrangementet.

Dagens «hovedrett» var æresmedlem i NPK, Einar Holmvik, og hans kåseri om pointeren som jakt- og konkurransehund.

Han fortalte på levende og inspirerende måte om jakt og trening, blodslinjer og avl. Han fremhevet betydningen av å ta vare på rasens evne til å stå nært fuglen. Han formidlet ærlige og uredde synspunkter, noe som skapte både spørsmål og nysgjerrighet hos tilhørerne. Interessant var det å merke seg at han i dag er opptatt av å starte opplæring av valpene fra 3 måneders alder. Han viste hvordan han praktisk trener reis, ro og apport med valper. Hensikten er å ha en lydig hund som setter seg på kommando den dagen den tas med til fjells og eksponeres for vilt.

Etter drøyt 2 timer avsluttet han med å fortelle om sine planer om utvikling av rådyrhund og rådyrjakt.

Alle gikk vi mette og fornøyde hjem …

Steinar Volden
DR Trøndelag

 

Picture middag

Total
0
Shares

Siste kommentarer