Referat fra Klubbmetserskapet

Villmyrbakkens black diamond

Villmyrbakkens black diamond

Lørdag 5 November arrangerte distrikt Hed/Opp Klubbmesterskap på Hedmark og Oppland FHK’s lavlandterrenger på Helgøya. Det totalt 10 hunder som stilte til start i år og det må nok været ta noe av skylden for da det kom 10-15 cm snø på bakken kvelden og natta i forveien. I tilleg var det bra vind i 8-10 m/s på dagen.

I år tok Håvard Otto Rudi seg turen nedover fra Otta for å dømme og undertegnde tok rollen som assistentdommer.

Men de som stilte opp tok det med et smil og vi gikk ut på skurven siden av Helgøya. Det viste seg og være smart da det vi gikk ganske i le for vinden hele dagen. Selv om det var snø og kaldt så klarte vi å spore opp noen fasaner og vi fikk se hunder som viste søk av høy klasse.

I UK startet 2 meget lovende unghunder. Disse var kullsøsken og dette er hunder vi vil høre mer om senere. Dette var Mukampen’s Ar Panzer til Gjermund Dale og Mukampen’s Ar Emil til Håvard Otto Rudi. Panzer slo kullbror Emil på et bedre søk men dem lyktes ikke komme i fugl under sine slipp.

I AK startet 8 gode hunder. Der fikk vi se hunder med masse erfaring på lavland. De fleste hunda fikk sjanse på fugl men bare 2 klarte å ta vare på situasjonene såpass at det ble fuglearbeid ut av det. Anne Katrine Ødegård ble veldig glad da dommer var veldig observant og fikk med seg en hund som sto mens fører maste på at huden skulle gå. Det endte med et komplett fuglearbeid med reis og ro som ga sier for Villmyrbekken’s Black Diamond.
2 plass gikk til pensonisten Brennmoen’s Jawa ført av undertegnede som fant en fasanhøne som lå omtrent under brøstkassa og trøkte til dommer og fører kom godt innen jaktbart hold.

Resten av hundene ble rangert inn følgende:

3 Eidmlia’s Arra
4 Østagløttens Lely slp
5 Dante’s Inferno fra Tryll
6 Revhibakkens Waijo sj
7 Furukollen’s Berretta Diamond 2 sj
8 Chriwall’s Hamlet 2 sj

Etter at vi hadde vært ute i terrenget og kom tilbake til bilene hadde min bedre halvdel varmet opp Lapskaus og kokt kaffe til oss til lunsj. Dette ble satt stor pris på etter en kald og hustrig dag ute i terrenget.

Jeg vil rette en stor takk til alle som tok turen og ble med på arrangementet. Og så ses vi på fremtidige arrangement.

DR Hed/Opp
Håvar Skinstad

 

 

 

 

 

 

stemningsbilde2 lavland 2016

stemningsbilde lavland 2016

Total
0
Shares

Siste kommentarer