VM i Serbia

Her kommer en liten oppsummering fra Middelhavs cupen og VM for stående fuglehunder Serbia 25/ – 27/10 2015.

Vel ankommet til Leskovac i mandag 19/10 i Serbia noen dager før alt starter , vi startet på mandag med en treningsdag ute på felten. Her var det mye fugel, store rapphønskull så våre Norske hunder fikk litt tid på å kalibrere om nesen osv. samt også få strekke på sine bein etter den lange reisen. Dagen etter blev en viledag for oss alle, innen Middelhavs cupen begynte.

Oppropet på morgenen var et kapittel for seg selv, her var det bare å spisse ørene da dette gikk på serbisk/italiensk og vite hvilken bil man skulle følge. Det ble delt opp i to partier og ca 30 hunder i hvert parti. Slipptiden er 15 min, så tiden er knapp .Når slippet så var over, gikk man tilbake til sine biler. Alle i partiet fikk ha styr på når man skulle ut i slipp, så her var det bare å holde styr på tiden selv . Markene var langs med veiene, så det meste fikk man se av hundene.

Bedømmingen av hundene er litt anerledes enn hva vi er vant med her hjemme, men så er det, vi må respekteres og følge de regler som er satt. Men det er ingen tvil om at hundene må reviere, vende riktig på vinden, ha en langstrakt galoppaksjon, Riktig hodeføring, fart, osv… dette er noe av det som dommerne liker.


Markene var vekslende alt fra brakkmark, mais, kål, papprika åkrer, gress osv. Ute på disse fantes det store rapphøns kull, og det var en fornøyelse å få gå med hundene på disse enorme markene.

Vi har sett mange utrolige flotte og dyktige hunder og hundeførere fra de ulike landene, dette skaper nye kontakter og venner .

Vi kom også tett innpå den lokale befolkingen når vi gikk ute på marken. De var noe iherdige bønder som forvaltet sin marker med små traktorer, hest og kjerre, sådde markene for hånd. Det var som at skru tiden tilbake mange 10 år.

Været var varierende alt fra regn, +7 grader til sol som har liknet en norsk sommer med +25 grader i solen.

Hotellet skal jeg ikke fortelle så mye om, men en ting er sikkert er at bakteriene som var der ikke passet våre mager.

Alt i alt reiste vi hjem stolte over våre hunders prestasjoner. De har vist seg frem, og vist at de faktisk kan henge med i toppen. Vi fikk med oss 2 premier: Boelsgaards A Bloom (eva) Good i middelhavscupen.

Siste dag i VM, på vårt parti 30 startende hunder og totalt 4 premieringer og en av de premieringene er fra Norge og Frierfjordens Rossi med Very Good og ble dermed rangert som nr 9, det er vi stolte av. Hadde vi hatt en premiering til tror jeg vi hadde vi vært med i toppen som lag. Det som er litt spennende er vannapporten til slutt, om ikke den bestås, faller du ned en premiegrad, till hell for oss besto Rossi feltapporten og vannapporten med glans. 

Totalt har vi fått med oss en ny opplevelse, og kanskje vi kommer å få se noen av de andre deltagere en annen gang i ett annet mesterskap.
Jeg vil også takke Vår reise leder, Elisabeth Kallevig for den innsatsen hun har lagt ned i dette, hun fikset og ordnet slik at alt var på stell.
På vegne av de Norske deltagere i VM, takker vi Bergans of Norway og Hans Simensen for sponsor støtten de ha bidratt med.
Vi takker også FKF for sponsor støtten de har bidratt med.

Og som eneste pointer mann fra Norge, takker jeg Norsk Pointerklub for støtten.
Vi takker også for Hyggelig samvær med resten av det britiske Norgeslaget som besto av : Vidar og Eva Antonsen med ES Hegaards Engo, Ulrik Myrhaug med IS Red Garlics Pralin som også innhentet en Very good på Middelhavscupen
Tommy

Total
0
Shares

Siste kommentarer