Jaktprøver på Felt i 2015

FeltH2015a

FeltH2015a

Per Ola Brekke´s Black Luckys Rikke (Black Luckys Pampas – Black Luckys Tekla) med perfekt apport.

Jaktprøver på lavland (som det heter) er en gren som stadig blir mer og mer populær. Lavlandsarrangørene i Sør Norge får flere og flere påmeldinger. Vi har flere som har hevdet seg i år i Sverige og Danmark. Disse kommer vi tilbake til i en senere artikkel.

I tillegg prøver flere seg på prøver I Sverige og Danmark på det som kalles feltprøver. Det må nok sies at det er stor forskjell på en feltprøve og det som er lavlandsprøver i Norge. Den store forskjellen er bl.a. kravet til absolutt reviering, at hunden vender riktig opp mot vinden, noe som ikke, i like stor grad følges opp i Norge. På feltprøver så er det også et annet element som ivaretas, nemlig at hunden alltid slippes opp i motvind. Det er vel også kanskje det mest rettferdige ovenfor hunden. Felling er også en del av Feltprøvene i Sverige/Danmark.

En annen utfordring på feltprøver i Sverige og Danmark er at det er rikelig med andre fristelser for hundene. Det er ofte mengder av felthare, kaniner og hjortevilt. Hvis en hund forbryter seg her med ettergang så er det takk og farvel. Så trening og forberedelser før en prøve i Sverige og Danmark er nok på sin plass.

En person i Pointermiljøet som virkelig har satt spor etter seg i mange år er Per Ola Brekke. I denne artikkelen ønsker vi å hedre denne mannen for alle de gode resultater han har oppnådd på felt i 2015.

Per Ola har i mange år hatt sin treningsbane i Skåne, nærmere bestemt i Ystad-området, og ikke minst har samarbeidet med Kent Svensson og hans Black Lucky kennel vært avgjørende for både egne og Black Lucky´s resultater

Nå som Skåne uken 2015 er ferdig så er det et faktum at Per Ola nok en gang beviser at han er en dyktig hundedressør- og fører.

Per Ola´s resultater taler jo for seg selv. Se bare her.

Black Luckys Rikke (Black Luckys Pampas – Black Luckys Tekla) starter felt-sesongen på våren i Danmark, med.2AK første dag på Dansk Pointeklubbs Hovedprøve. Dag to på denne prøven så presterer ekvipasjen 1. AK.
.
Dette kvalifiserer til å delta på Hovedprøvens matching om beste AK hund Dette er en matching som har et stort publikum, noe som legger et ekstra press på deltagere
Men Per Ola og Rikke behersker presset og vinner dette på fart, stil og korrekt reviering.

Den neste store utfordringen ekvipasjen skal prøve seg på er Hovedprøvens vinner-klasse med ca 40 startende. Men også her er Per Ola og Rikke fokusert og oppnår resultatet 3 vinner. Imponerende er ordet.

Etter noe tid så reiser ekvipasjen til Sverige for å starte på Vest-Svenska Feltprøven i Falköping. Og det som skjer her er at Rikke (nesten oppskriftsmessig) vinner 1VK HP med CERT.

Så, etter dette reiser Per Ola og Rikke for å delta på Sødra Fågelhunklubbens Feltprøve i Skåne. Dette er feltprøven over alle feltprøver i Sverige. Her er alltid de beste hunder og førere med. Etter en hard matching i bêter, sukker-roer og enorme jorder, som du knapt ser enden av, så oppnår Rikke 1VK HP CERT, et resultat hun også oppnådde I 2014.
Med 3 CERT med felling, og Excellent på utstilling har Per Ola har nå oppnådd et nytt Jaktchampionat. Bare å bøye seg i støvet.

Apropos resultater så må vi få med at Rikke deltok på Svensk GSK, CACIT prov hvor hun plaserer seg som 2. Vinner med r-CACIT.

Og om ikke det er nok så plasserer Rikke seg som 4. Vinner I Nordisk Pointermatc i Danmark. Der det norske laget vant.

Black Luckys Rikke er en imponerende hund som vi ikke har hørt det siste fra.

Men Per Ola gir seg ikke med dette. Han har nok en Black Luckys, nærmere bestemt Black Luckys Molly som er etter Eidemlias Dano og Black Luckys Tekla.

Black Luckys Molly er en 2-årig tispe, med stort potensiale, med fart å stil. Som forøvrig kommer fra et meget solid kull hvor 6 er vinnerklassehunder allerede.

Molly startet også sesongen i Danmark. Molly klarte å oppnå 1AK begge dager i innledningen. Dermed hadde Per Ola to hunder til matchingen, beste AK hund. Nemlig Rikke og Molly.

Molly måtte denne dagen se seg slått av storesøster Rikke i denne matchingen som kårer beste AK hund.

Hun deltar også på Nordisk Match, Schackenborg i Danmark og plasserer seg som 5 vinner der det norske laget tar GULL. Det er jo imponerende at Norge (som det lille land i denne sporten) vinner over de øvrige Nordiske landene.

Og til slutt deltar Molly i Svensk SM Felt. Molly kvalifiserer seg som siste hund. Her (med1VKpå våren) og oppnår en 3 Vinner med CK I SM.

Molly er utvilsomt en fightet av en unghund selv blant Scandinavias sterkeste felt-hunder.

Det er en glede å gratulere Per Ola med fantastiske resultater i 2015. Den samme gratulasjonen går også til Kennel Black Luckys.

FeltH2015b
På bildet er Molly og Per Ola Brekke med to av sine Skandinaviske konkurrenter Erling Clausen og Bertil Mårtensson

Finn Trana for NPK

Total
0
Shares

Siste kommentarer