Stor helg på Dovre

Norsk Derby ble arrangert på Dovre i helga, og spenningen var stor da hele 6 pointere var kvalifisert til finalen. 

Eidemlias Kein (NUCH Eidemlias Dano – Eidemlias Raya) e/f Finn Olav Larssen fikk seg et flott fuglearbeid på et stort rypekull i 2. runde, noe som viste seg å holde til en 2. plass i finalen.  I kvalifiseringa viste også Kein styrke ved å vinne sitt kvalifiseringsparti. Posisjonen i unghundcupen er dermed styrket etter helgas resultater, en cup han har ledet helt siden vinteren.  

Men det er også flere unghunder som gjorde en solid innsats i derbyen.  Keins kullbror Eidemlias Geo, e/f Steinar Volden oppnådde også 1. pr. i kvalifiseringen, mens Einar Holmviks Kjesbuas C O Cito (SE JCH Fugledes Odin – Hirvasvuopion Cepa) oppnådde 2. pr. Det må også nevnes at Eidemlias Dallas T sitt avkom Rokkomborres A Mim, e/f Bjørn Solheim tok en flott 3. pl i derbyfinalen. 

Det er ikke bare unghundene som har gjort det bra på Dovre i helga.  Flere VK-hunder viste at de var skarpskodde og meget godt forberedt.  Bjørnar Eidem og Eidemlias Singha (NJCH Black Luckys Rapp – NUCH Eidemlias Prikka) vant likså godt VK-finalen og ble samtidig belønnet med cacit.  I semien oppnådde hun 6.VK.  Singhas kullbror NUCH Eidemlias Dano, eier Henry Espeset tok en flott 4.VK i finalen.

 

Kennel Eidemlia til Liv Randi og Bjørnar Eidem har hatt ei stor resultatmessig helg på Dovre – resultatene taler for seg selv. 

To hunder fra kennel Skoglykka viste også muskler i VK-kvalifiseringen.  Det var Skoglykkas Toyah (Metrinelunds Skipper – NUCH Skoglykkas Rubi), e/f  Birger Rønning med 1.VK og Skoglykkas Tyra (NJCH Skoglykkas Arjo – Skoglykkas Gaia), eier Rolf Eidsvåg/Monica Klypen og fører Birger Rønning med 2.VK. 

Den unge VK-hunden Jutevatnets Gavas (Eidemlias Dallas T – NJCH Jutevatnets Pernille), e/f Bjørn Smistad greide mesterlig også denne helga å skaffe seg premieringer. På fredag vant han sitt  kvalifiseringsparti, og i semien fikk han 3.VK.

Distriktsgruppa i Trøndelag ønsker å gratulere alle som har bidratt til å framheve pointeren i helga med sine flotte resultater.  En spesiell gratulasjon til kennel Eidemlia og kennel Skoglykka med supre kennelresultater. Slike resultater blir lagt merke til og motiverer oss andre til å stå på videre med våre pointere, og vi vet at det er flere i «kjømda».

 

 

Total
0
Shares

Siste kommentarer