Pointeren i nord fortsetter å imponere med flotte resultater

Jimsrypas Gea og Dagfinn Nilsen

Jimsrypas Gea og Dagfinn NilsenHei alle sammen!

Må sei at det er veldig artig og være DR for Troms og Finnmark med så mange utrolig dyktige ekvipasjer.

Vi begynner med Senja prøven som ble avholdt helga 29-30.08.15 av Midt Troms Fuglehundklub.
I Uk stilte Jimsrypas Gea til Dagfinn Nilsen og oppnådde 3pr uk. Jon Solstad stilte sin Jimsrypas Lotta og oppnådde 1pr uk, det samme gjorde Jim Theodorsen med si Jimsrypas Tia.
I Ak stilte Bing Karlsen med Ørntuas Ibis og oppnådde 3pr ak. Inger Lill Løkås Pedersen stilte til start med Ravnkloas Cella. Cella viset seg frem på beste måte, og kom ned fra fjellet med en 1pr ak. Wenche Wara stilte sin Freke, han gjorde og sine saker glimrende og fikk også 1pr ak. Freke ble med dette Elitehund i NPK
I Vk oppnådde Heinådalens Ask 3pr vk kvalik ført av Jon Dagfinn Aspenes.  Pointnics Point til Ole Ingebrigtsen oppnådde 2pr vk kvalik, og i finalen sto han øverst på pallen når dagen var over med 1pr vk Finale. Gratuler så mye til alle.

Nordnorsk mesterskap ble avholdt av Vest-Finnmark Fuglehundklubb helga 04-06.09.15
Dagfinn Nilsen stilte Jimsrypas Gea. Gea viste seg frem på sin beste måte og fikk en fortjent 1pr uk. Dagen etter kom hun og ned med en flott 2pr uk. Eidemilas Artic Fighter til Jan Hilmar Halvorsen, viste og sitt unghund talent og ble belønnet med 2pr uk.
Bernt Eriksen stilte sin Stilladalens C Paavo, og ekvipasjen fikk en flott 3pr ak. Ronny Bang Amundsen var og til start med sin Stilladalens C Effi. Hun viste utmerket søk og viltfinner egenskaper, og ble belønnet med 1pr ak. Det samme gjorde Håkon Helsvig med sin Ohlsmyrens P Heartbreaker som viste seg og frem på beste måte og ble belønnet med 1pr ak. Gratulere til ekvipasjene.

Samme helg sto NPK som arrangør av NM Høyfjell og NM Høyfjell Lag.
Pointnics Point til Ole Ingebrigtsen vart tatt ut på Pointerlaget. Point stilte på laget samens med Eidemilas Dallas T e/f Henry Espesth og Østagløtens Sifo e/f Christian Nermo. Der gjorde laget reint bord. Dallas satte standarden for dagen med utmerket søk og 2 flotte fuglearbeid m/røys og felling. Nr 2 ut på pointerlaget var Pointnics Point som heller ikke lot terrenget og rypene vente på seg. Det resulterte i et fuglearbeid med røys og felling og hurtig apport ;o) Sifo gikk også godt, ingen fugl i det slippet. Å det holdt heilt i mål for gutan dem trona øverst på pallen når dagen var omme, og kunne putte gullet i lomma.
Point var ikke ferdig med det, i NM kvalik gikk han videre på søk til semifinale. I semifinalen oppnådde han 3pr vk, i finalen(dag 4) ble han belønnet med 3pr vk Finale. Utrulig sterkt gjordt av Point og Ole.
Jim Theodorsen stilte til start på NM med Jimsrypas Kitty, og hun vant sitt kvalik parti med 1pr vk. I semifinalen fornektet hun seg heller ikke, og kom ned med 4pr vk semi. Kitty hadde også fuglearbeid i finalen, men der er det ikke tillatt med hurtig apport. Gratulere til Jim og Kitty. Vi må selvfølgelig også gratulere Eidemlias Dallas T e/f Henry Espeseth oppdretter Bjørnar Eidem med ei unik helg med Høyfjellspokal Lag første dag, 1pr VK m/CK Semifinale og 1.pr VK m/CACIT og NM Høyfjell vinner på konkurransens 4 dag, søkk imponerende. 
Jimsrypas iOS til Ole Ingebrigtsen var også på Kongsvold og sjekka rypebestanden samens med lånt fører for dagen Eivind Grønli og kom ned med nok en 1pr uk.

Øystein Pedersen var i Arvidsjaur 12.09.15 og stilte på skog med Sollidalens A Kaia. Der gjorde Ekvipasjen reint bord og ble belønnet med 1pr vk skog.

Helga 19-20.09.15 avholdt Tromsø fuglehunklubb sin prøve på Ringvassøya.
Der stilte Ole Ingebrigtsen med Jimsrypas Ios og Jimsrypas Tia (eier Jim Theodorsen). Søskenparet fornekter seg ikke, og begge ble belønnet med 1pr uk.

Norsk Derby ble arrangert av Derbykomiteen og Vorstherhund klubben 25 – 27.09.15
5 ekvipasjer fra vårt distrikt reiste sørover til Norsk Derby på Hjerkinn for å måle krefter med de ca 120 andre unghundene som var kvalifisert og påmeldt til «NM» for unghunder.
Rokkomborres A Bine e/f Terje Steinsund og Jimsrypas Lotta e/f John Solstad gjorde begge en meget god figur i kvalifiseringen men måtte i likhet med ca 60 andre håpefulle unghunder forlate konkurransen første dag.
Jimsrypas Tia eier Jim Theodorsen fører Ole Ingebrigtsen oppnådde 1.pr ND kvalik, Jimsrypas Gea e/f Dagfinn Nilsen(bilde) oppnådde 2.pr ND kvalik og var samens med Jimsrypas iOS e/f Ole Ingebrigtsen som tok seg videre på søk klare for semifinale neste dag. I semifinalen røk iOS og Tia ut mens Jimsrypas Gea tok seg videre til finale på søk. 18 unghunder derav 6 pointere skulle kjempe om den gjeve tittelen ND vinner 2015. Dagfinn og Gea var yngste hund i finalen og gjorde en god figur. Stor gratulasjon til vinneren og til de to premierte pointerne i finalen Eidemlias Kein e/f Finn Larsen oppdretter Bjørnar Eidem med 2.pr ND finale og Rokkomborres A Mim e/f Bjørn Solheim oppdretter Terje Steinsund med 3.pr ND finale.

Pr i dag har distriktets hunder totalt 37 høstpremieringer
 
18 UK premier, derav 11 stk 1.pr UK og 1 og 2 pl ND kvalik.
9 AK premier, derav 6 stk 1.pr AK
10 VK premier, derav 5 stk 1.pr VK og 1 x Cacit.

Gratulere så mye til alle ekvipasjer med utrolige flott resultater, og enda er det noen prøvehelger igjen, lykke til videre.

Stian Henriksen
DR Troms og Finnmark

 

Total
0
Shares